آخرین اخبار

لغو معامله فولاد ایالات متحده و نیپون استیل بر روابط آمریکا و ژاپن سایه انداخته است






اخبار / تصمیم جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر جلوگیری از پیشنهاد ۱۴.۹ میلیارد دلاری شرکت فولاد نیپون برای خرید شرکت فولاد ایالات متحده، سایه‌ای بر سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، به انداخته است. این سفر شامل دیدارهای خداحافظی با مهم‌ترین متحد واشنگتن در آسیا بود.

به گزارش تجارت‌نیوز و به نقل از فولادنیوز، تصمیم بایدن که روز جمعه اعلام شد، تلاش‌های آمریکا برای تقویت روابط با متحدان آسیایی را در شرایطی متزلزل کرده که بحران سیاسی در کره‌جنوبی می‌تواند روابط تجدید شده میان واشنگتن، سئول و توکیو را پیچیده‌تر کند. این اتحاد سه‌جانبه، بخش کلیدی تلاش‌های این کشورها برای مقابله با توسعه نظامی چین است.

سرمایه‌گذاری در آمریکا نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد، اما تحلیلگران معتقدند آسیب به روابط گسترده‌تر آمریکا و ژاپن احتمالاً محدود خواهد بود، زیرا نگرانی‌های امنیتی مشترکی درباره چین وجود دارد.

روز دوشنبه، شینزو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن، تصمیم بایدن برای جلوگیری از فروش یو.اس. استیل به نیپون استیل را «گیج‌کننده» توصیف کرد.

بلینکن، همراه با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، با تاکشی ایوایا، وزیر امور خارجه ژاپن، در توکیو دیدار کرد و قرار است در ادامه روز با ایشیبا و دیگر مقامات ارشد ژاپن گفت‌وگو کند.

بلینکن به ایوایا گفت: «تعداد زیاد سفرهای ما به ژاپن در چهار سال گذشته نشان‌دهنده نه‌تنها اهمیت، بلکه مرکزی بودن شراکتی است که ایالات متحده به آن با ژاپن پایبند است. رئیس‌جمهور بایدن از من خواست تا در این سفر آخر شرکت و بر این موضوع تأکید کنم.»

وی افزود: «ما بین دو کشور، شراکتی داریم که با مسائل دوجانبه آغاز شد، سپس روی مسائل منطقه‌ای تمرکز کرد و اکنون واقعاً جهانی شده است.»

تنش و آسیب محدود ناشی از تصمیم نیپون استیل

شرکت‌های فولاد نیپون و فولاد ایالات متحده روز دوشنبه شکایتی تنظیم کردند و مدعی شدند که بایدن با جلوگیری از ادغام ۱۴.۹ میلیارد دلاری آنها از طریق آنچه «بازنگری امنیت ملی ساختگی» نامیده شده، قانون اساسی آمریکا را نقض کرده است. آنها خواستار لغو این تصمیم توسط دادگاه فدرال آمریکا شدند.

نیکولاس زچنی، کارشناس مسائل ژاپن در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی واشنگتن، گفت که تصمیم بایدن سفر بلینکن به توکیو را «ناخوشایند» خواهد کرد.

وی افزود: «اما ژاپن اجازه نمی‌دهد که تصمیم نیپون استیل رابطه آمریکا و ژاپن را خراب کند؛ این رابطه برای امنیت ملی ژاپن بسیار مهم است.»

یک دیپلمات ژاپنی به رویترز گفت که تصمیم بایدن ممکن است سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را کاهش دهد، اما امیدوار است روابط نزدیک آمریکا و ژاپن ادامه یابد، با تأکید بر بازسازی روابط قوی که در دوران قبلی ترامپ مشاهده شد و بهره‌گیری از فضای سیاست‌مدارانه سختگیرانه‌تر واشنگتن نسبت به چین.

لابی‌های تجاری در هر دو کشور ژاپن و آمریکا به‌شدت برای این ادغام تلاش کردند و هشدار دادند که اثر آن بر روابط حیاتی آمریکا و ژاپن بسیار منفی خواهد بود.

با این حال، این ادغام با مخالفت هم بایدن و هم ترامپ روبه‌رو شد. ترامپ که قرار است در ۲۰ ژانویه دوره جدید خود را آغاز کند، پیش از انتخابات مجدد خود با ژاپن همکاری نزدیک داشت.

ترامپ پس از انتخاب مجدد خود اعلام کرد که «کاملاً مخالف» این ادغام است و وعده داد که به‌عنوان رئیس‌جمهور آن را مسدود کند و از یو.اس. استیل با تخفیف‌های مالیاتی و تعرفه‌ها حمایت کند.

یک مقام ارشد سابق دولت اول ترامپ به رویترز گفت که معتقد است ترامپ همان رویکرد بایدن را اتخاذ می‌کرد.

مارک بوش، پژوهشگر مدرسه کسب‌وکار مک‌دوناف در دانشگاه جورج‌تاون، پیش‌بینی کرد که این تصمیم پیامدهای چشمگیری برای تلاش‌های آمریکا جهت همکاری با متحدان برای ایجاد زنجیره‌های تأمین مقاوم در برابر تسلط یا رقابت چین در حوزه‌های کلیدی خواهد داشت.

او گفت: «ژاپن و سایر متحدان نسبت به سرمایه‌گذاری در زنجیره‌های تأمین حساس آمریکا یا هم‌سویی با آنها تردید خواهند داشت. چین احتمالاً از نتیجه‌ای که به سود آن تمام شده، خشنود است.»

دانشگاه تهران









لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا