لفاظیهای ترامپ نشان میدهد به دنبال صلح در غرب آسیا نیست
اشکان ممبینی، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با ایکنا، درباره تأثیر توافق آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی بر تحقق صلح دائمی در منطقه گفت: بعید است که آتشبس میان حماس و رژیم اشغالگر قدس دائمی باشد البته نه به خاطر شرایط موجود در غزه بلکه بنا به عهدشکنیهای رژیم صهیونیستی و غرب؛ طی چند روز اخیر و پس از انعقاد آتشبس اسرائیلیها تلاش کردهاند از طرق مختلف آتشبس را نقض کنند و جنگ را از سر بگیرند یا از سوی دیگر مطابق متن این توافق باید روزانه 600 کامیون حامل کمکهای بشردوستانه وارد غزه شوند ولی صهیونیستها برای این مورد هم مانعتراشی میکنند.
وی افزود: از ابتدای جنگ غزه تا به امروز فرصتهای بسیاری برای آتشبس با شرایط بهتر فراهم شده بود ولی تنها طرفی که مانع آتشبس شد فقط رژیم صهیونیستی بود. اسرائیل تداوم تنش و جنگ در منطقه را به نفع خود میداند؛ زیرا از این موضوع برای کشاندن آمریکا به جنگ در منطقه بهره میبرد و از حمایتهای بیشتر ایالات متحده برخوردار میشود.
پیروز واقعی نبرد هفتم اکتبر حماس است
این کارشناس مسائل بینالملل پیروز واقعی نبرد هفتم اکتبر و آتشبس را حماس و ملت مظلوم فلسطین دانست و اظهار کرد: شکی در این نیست که اسرائیل به هیچ یک از اهدافش دست پیدا نکرد چون پس از عملیات طوفانالأقصی در تلاش بود تحت عنوان عملیات تلافیجویانه به پاکسازی گسترده در غزه دست بزند و از سوی دیگر علاوه بر نابودی کامل حماس، اسرای در اختیار او را بازپس گیرد.
ممبینی اضافه کرد: آن چیزی که در این 15 یا 16 ماه شاهد بودیم، آن است که رژیم صهیونیستی در مقاطعی میتوانست مستقیم برای آزادی اسرایش با حماس به توافق برسد ولی چرا آن را انجام نداد؟ چون به دنبال پاکسازی کامل غزه و ادامه جنگ بود و در این راستا غزه را آنقدر بمباران کرد تا آن را برای ساکنانش غیرقابل سکونت کند و این رویه تداوم یابد تا ساکنانش به کل قید خانه و کاشانه را بزنند و از آن خارج شوند و به سمت مناطق دیگر مهاجرت کنند ولی در نهایت موفق به تحقق هیچیک از اینها نشد؛ یعنی نه پاکسازی صورت گرفت و نه ساکنان غزه این منطقه را ترک کردند و شجاعانه و با مقاومت، ایمان، ایثار و از خودگذشتگی از سرزمین مادری خود دفاع کردند.
حماس جزئی جداییناپذیر از فلسطین است
وی با بیان اینکه حماس جزئی جداییناپذیر از فلسطین است و قابل از بین رفتن نیست، گفت: تمام این معادلات سبب شد تا در نهایت رژیم صهیونیستی به این آتشبس تن دهد؛ همان اتفاقی که در سالهای قبل نیز رخ داد و با ذلت شکست را پذیرفت. با وجود اینکه رژیم صهیونیستی در جنگها شکست خورده و به اهدافش نرسیده اما مدام بر نسلکشی و ادامه جنگ تأکید دارد. آتشبس اخیر و شکست اسرائیل نتیجه مقاومت مردم غزه و حمایتهای جبهه مقاومت از آنهاست.
کارشناس مسائل بینالملل در واکنش به برخی تحلیلها مبنی بر کمرنگ شدن نقش ایران در آتشبس غزه و به حاشیه رفتن کشورمان در معادلات فلسطین، گفت: این تحلیل درستی نیست بلکه برعکس، جمهوری اسلامی ایران همواره پیشتاز صلح و امنیت در منطقه بوده است. از زمانی که داعش وارد سوریه و عراق شد، جمهوری اسلامی ایران با تمام توان و با رشادتهای شهید حاج قاسم سلیمانی و طرح و ابتکارات این شهید بزرگوار به مبارزه با داعش پرداخت. همواره ایران به عنوان ستون و محور جبهه مقاومت محسوب میشود و نیز پیشتازانه در خط مقدم مبارزه با تروریسم عمل کرده است. به طور کلی مقاومت محصول امروز نیست بلکه سالهاست شکل گرفته و تا زمانی هم که اشغالگری در فلسطین ادامه پیدا کند، تداوم خواهد یافت و در نظر داشته باشیم که مبارزه با تروریسم و رژیم صهیونیستی همیشه در دستورکار جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت قرار دارد.
تأثیر انتخاب ترامپ بر شرایط امنیتی منطقه
وی با اشاره به تأثیر انتخاب ترامپ بر شرایط امنیتی منطقه اظهار کرد: ترامپ با شعار تحقق صلح و پایان جنگ در اوکراین و خاورمیانه روی کار آمده ولی وقتی بررسی میکنیم متوجه خواهیم شد که این شعارها به خاطر ترس آمریکا از مهمترین رقیب جهانیاش یعنی چین مطرح شده تا بتواند به نوعی چین را مهار کند و بر آن تمرکز داشته باشد. لذا برای این هدف نیاز به تحقق صلح و آرامش در خاورمیانه و اروپا دارد.
کارشناس مسائل بینالملل تأکید کرد: طی چند روز گذشته نشانههایی از سازش و صلح از جانب ترامپ مشاهده نشده و انواع تهدیدها را در کلام و لفاظیهای خود به کار برده است. در ابتدای کار دولتش از بعضی پیمانهای بینالمللی مانند توافق پاریس خارج شد و لغو سیاستهای آب و هوایی دولت قبل و تهدید به تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا را در دستورکار قرار داد. از سوی دیگر انتخاب وزیر خارجه تندرو با شعارهای انتخاباتی او در تضاد است و همه این اقدامات نشان میدهند که ترامپ به دنبال صلح و آرامش در جهان و منطقه نیست. خاورمیانه در صورتی روی آرامش را به خود میبیند که آمریکا از آن خارج شود و در امور داخلی کشورهای منطقه دخالتی نداشته باشد. تا زمانی که آمریکا و رژیم صهیونیستی در این منطقه هستند و با جنگافروزی و تنشزایی سیاستهایشان را پیش میبرند، غرب آسیا هیچگاه روی آرامش را به خود نخواهد دید.
گفتوگو از سعید امینی
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید