آخرین اخبار

ماه مبارک رمضان فرصتی برای جهش و انس متفاوت با قرآن است


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، خطیب جمعه تهران

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با دعوت نمازگزاران و خویشتن به در پیش گرفتن تقوای الهی، گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن کریم، ماه انس با کتاب آسمانی، این فاخرترین معجزه انبیای الهی و ماه بندگی و عبودیت قرار داریم.  

وی با اشاره به ضرورت انس با قرآن کریم و حضور در مدرسه وحی و قرار گرفتن در مدار هدایت این کتاب آسمانی، ادامه داد: وجود مبارک امیرالمؤمنین علی (ع) در توصیف بندگان تربیت یافته در مدرسه پیامبر اعظم (ص) میفرماید «أمّا اللّيل فصافّون أقدامهم تالين لأجزاء القرآن يرتّلونه ترتيلا»، شاگردان مدرسه تقوا، آراستگان به ایمان و عمل صالح در دل شب با قرآن این کتاب آسمانی انس دارند و آیات نورانی قرآن را تلاوت میکنند. این آیات تذکاری بر روحها و جانها و روان آنها است و با آیات قرآن در مقام تزکیه و اصلاح نفس خویش و درمان بیماریهای اخلاقی و رذائل بر میآیند.

امام جمعه موقت تهران گفت: ماه مبارک رمضان را باید نقطه جهش و انس متفاوت با قرآن قرار داد و در ادامه ماه مبارک رمضان بر این انس پایدار بود. تربیت یافتگان مدرسه قرآن از ویژگیها و خصائص برجسته و ممتازی برخوردار هستند.

وی تصریح کرد: بدون تردید یکی از مهمترین ویژگیهای انس با قرآن، حیات عقلانی و علمی است. انسان به هر میزان که ارتباط خود را با مدرسه وحی مستحکم تر کند، حیات علمی و عقلانی او ارتباط مییابد. میتوان انسانهای موحد را با عقلانیت و دانش شناخت و ثمره حیات عقلانی و علمی آنان، دستیابی به یکی از سطوح اسثنایی وحدت و دوری از اختلاف و تشطط است.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: از کریمه مبارکه «كانَ النَّاسُ أُمَّةً واحِدَةً» میتوان استفاده کرد نخستین ثمره حیات عقلانی، رشد عقلانی و علمی و دستاورد آن حیات و زندگی بشر، وحدت و انسجام انسانها حول کلمه حق است. انبیا آمدند در پرتو مرجعیت عقل و علم راه را برای وحدت و انسجام جامعه بشری فراهم کنند؛ «لا تَقفُ مالَیسَ لَکَ بِه عِلم» 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ابراز کرد: انبیا آمدند تا در پرتو انوار کتب آسمانی و معجزه پیامبر خاتم، قرآن، فصلالخطاب در جامعه باشند و کلام خدا نقطه پایان هر اختلاف در جامعه بشری باشد که «لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فيمَا اخْتَلَفُوا فيهِ» از این کریمه مبارکه استفاده میشود که لازمه حیات بشری و عقلانی، اختلاف است. شما در زندگی حیوانات اختلاف نمیبینید اما به هر میزان به دانش بشر افزوده می شود بر مجادلات افزوده میشود لذا مباحث دانشگاهی مهد مباحثه و نقد است، زیرا جای علم و رشد عقلانی است.

وی افزود: این اختلاف در منظر قرآن از ویژگیهای حیات انسانی و قابل تحسین و احترام است اما اگر انسان عاقل و عالم با مباحثه و گفتوگو حق را شناخت و صراط مستقیم را یافت و جهل او تبدیل به علم شد  وبعد از علم، اختلاف را آغاز کرد، آن اختلاف بعد از علم دستاورد بغی و گناه و زیاده خواهی و تجاوز به حقوق انسانها است و انبیای الهی و کتاب آسمانی به شدت با این اختلاف به مبارزه پرداختند و راه مبارزه نیز تربیت انسان است. 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با تأکید بر اینکه انسان تربیت شده اختلاف نمیکند، گفت: لذا علم به عنوان یک مرجع راه را برای وحدت و انسجام ملی همواره می کند. در واقع دانش زمینه استحکام جامعه بشری را فراهم میکند و قله علم و معرفت یعنی وحی و کلام خدا و سخن پیامبر اعظم (ص) و امیرالمؤمنین (ع) فصلالخطاب میشود. این ثمره یک جامعه تربیت شده است؛ «هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ» در سایه تلاوت قرآن با لبهای مقدس پیامبر اکرم (ص) که قرآن ناطق است و لبهای مطهر علی (ع) که کتاب الله ناطق است انسانهای آراسته به حیات عقلانی، تزکیه میشوند. انسانهایی که در وجود آنها هوا و هوس حکومت نمیکنند بلکه عقل حاکم است، در مدرسه پیامر اکرم (ص) و پیشوایان معصوم حضور پیدا میکنند و تزکیه میشوند و در تزکیه جان و روان، حکیم و آراسته به فضایل اخلاقی میشوند.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: برای رسیدن به قدرت و اقامه عدل و قسط در جامعه، راهی جز وحدت و انسجام نیست؛ «لِيَقُومَ ٱلنَّاسُ بِٱلقِسط» ثمره وحدت امت اسلامی و موحدین عالم است. 

وی تصریح کرد: در «واعتصموا بحبل الله» تکیه بر اعتصام جمعی است؛ یعنی همه باهم باید در کنار حق باشیم. رسالت من و شما و جوانان و تمام ملت این است که وحدت و انسجام ملی را با سخنان، شعارها، تصمیمات و حضور در راهپیمایی افتخارآفرین 22 بهمن که یک قیام ملی در کنار حق بود، تقویت کنیم. اگر این وحدت و انسجام ملی نبود امروز ما در این جایگاه قدرت بودیم؟ 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با تأکید بر اینکه این وحدت مرز نمیشناسد و هر روز باید در سطوح بالاتر از وحدت بود، بیان کرد: انقلاب اسلامی، امروز ایران را به یک مشت گره شده تبدیل کرده است. شما کمترین آثاری از اختلاف بین اقوام و مذاهب و گویشها در این جغرافیای بزرگ مشاهده نمیکنید. این انقلاب اسلامی است که عراق، یمن و سوریه و لبنان را باهم پیوند داده است. 

وی اضافه کرد: به بیان بسیار دقیق قرآنپژوه و مفسر عالیقدر معاصر حضرت آیتالله جوادی آملی «دین، دین تدوینی (یعنی این کتاب و قرآن که بین دو جلد است) در متن جامعه و تکوین حضور پیدا نمیکند مگر اینکه مسلمانان وحدت و انسجام داشته باشند». اگر اعتصام به حبل الله بود راه برای حاکمیت و حکمرانی قرآن در جامعه هموار میشود و اگر اختلاف بود مسیر حکمرانی قرآن با چالش روبرو میشود.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: دشمنان راه را برای اختلاف میان جامعه اسلامی گشودند و اجازه ندادند قرآن و عترت مسیر وحدت و انسجام جامعه اسلامی را مدیریت کند اما اگر این اعتصام شکل بگیرد، راه برای حضور قرآن در متن جامعه و اقامه قسط هموار خواهد شد.

وی تصریح کرد: امیدوارم صفوف متحد امت اسلامی یکپارچه در تحت زعامت و رهبری و مدیریت رهبر معظم انقلاب در سطوح والاتر و برتری از وحدت قرار گیرد. امروز دنیای استکبار و اردوگاه غرب که عزت امت اسلامی را هدف قرار داده اند از ایران اسلامی صدای واحد میشنوند و خیل عظیم زنان و جوانان و مردم در قیام عزت بخش 22 بهمنماه همان شعارها را داشتند که رئیسجمهور محترم همان شعارها را بازپخش کرد. این وحدت و انسجام،  برون رفت از تنگناها را به حول و قوه الهی هموار خواهد کرد.

خبر در حال تکمیل است. 

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا