مباحثه و نظم از الزامات تحصیل در حوزه علمیه است – اخبار روز کشور
به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله جواد مروی در جمع طلاب و اساتید حوزه علمیه امام علی (ع) شهرستان سلماس به تبیین و تشریح برخی از الزامات تحصیل در حوزه علمیه پرداخت و اظهار کرد: بهترین مسیر خدمت فکری و اندیشهای به مردم، سربازی حضرت حجت (عج) است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: بنده این را به عنوان کسی عرض میکنم که با مسیرهای مختلف آشنا هستم و بیش از ۳۰ کشور مختلف را دیدهام و با مجامع علمی دنیا از نزدیک آشنا هستم و همین سال گذشته چهار پنج جلسه در دانشگاه سیدنی راجع به رمزارزها از دیدگاه فقه شیعه بحث داشتم.
وی با بیان اینکه سربازی حضرت حجت امروز میتواند بهترین خدمت به مردم جهان باشد بیان داشت: گسترش تشییع و تشنگی مردم به آوردههای اهل بیت (ع) در دنیا فراوان است، بنابراین سربازی حضرت حجت از افتخارات بزرگ محسوب میشود.
دبیر دوم شورای عالی حوزههای علمیه ادامه داد: برای اینکه در این مسیر توفیق داشته باشیم و بتوانیم درست درس بخوانیم و شخصیتهای خدومی برای مذهب اهل بیت باشیم، باید بدانیم یک الزامات و بایستههایی در تحصیل علوم دینی وجود دارد.
وی ادامه داد: اولین نکته که در موفقیت طلبه مفید است، بحث نظم در تحصیل است. هر شخصیتی را که میبینید در مسیر علمی به توفیقی دست یافته است، یک نکته مهم در پرونده او میدرخشد و آن نظم در تحصیل است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با تأکید بر لزوم برنامه ریزی و بهرهمندی از وقت ابراز داشت: مسائل علمی حوزوی بسیار عمیق و گسترده است. کسی میتواند در این مباحث توفیق داشته باشد که از آغاز به نظم در تحصیل توجه کند.
وی توجه به کاربرد مباحث و درک نتایج آن را دومین نکته مؤثر در موفقیت طلبه عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات و دلسردیهای طلاب جوان ما این است که میگویند ما این درس را برای چه میخوانیم و چه فایدهای دارد!؟ اینجا نقش اساتید مهم است. اساتید باید کاربردی بودن دروس را تبیین کند و خود طلبه هم باید پیجویی کند و بفهمد که به چه دلیل باید این بحث را بخواند.
آیت الله مروی تصریح کرد: برای اینکه دلداده این مباحث شوید، باید کاربردی بودن هر چه میخوانید برای شما روشن شود.
وی سنت مباحثه را از دیگر الزامات موفقیت در طلبگی دانست و گفت: پرشهای ذهنی سبب میشود که انسان نتواند همه مباحث استاد را در کلاس فرا بگیرد. وقتی طلاب با هم مباحثه میکنند، آن پرشهای ذهنی و غفلتها در ذهن تعدیل میشوند و باعث میشوند که طلبه به مباحث مسلط شود.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با تأکید بر اثرگذاری مباحث تهذیبی در آینده طلبگی ابراز داشت: تجربه بسیار مهم و گسترده حوزههای علمیه این پیام را برای ما دارد که اگر در مسائل تهذیبی توفیقی داشته باشیم، به همان اندازه در تکامل علمی توفیق داریم و هر چه در مسائل تهذیبی غفلت کنیم، قصور علمی به همراه آن خواهد بود.
وی بیداری سحر و انس با قرآن را به عنوان دو عامل مهم در تکامل علمی و اخلاقی انسان بر شمرد.
آیت الله مروی در بخش پایانی سخنان خود، طلاب جوان را نسبت به تعظیم و تکریم شخصیت استاد توصیه کرد و گفت: بزرگانی که در حوزه به جایی رسیدهاند، نسبت به نظم در تحصیل و تعظیم استاد توجه داشتهاند.
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید