محیط زیست به بحران امنیتی تبدیل شده است؟
معصومه ابتکار، رئیس اسبق سازمان محیط زیست در برنامه مقتصاد تجارتنیوز:
لینک کوتاه کپی شد
رئیس اسبق سازمان محیط زیست در گفتگو با تجارتنیوز گفت: اگر تغییری در سیاستها، رویکردها و نگرشها رخ ندهد، طبیعت مسیر خود را میرود و اتفاقات ناگوار در پیش است. باید تلاش کنیم اول جلوی تخریب را بگیریم.
ایران دچار بحران آب و فرونشست زمین است و به گفته کارشناسان اگر این روند ادامه پیدا کند محیط زیست ایران به بحرانی غیرقابل حل بدل میشود.
معصومه ابتکار، رئیس اسبق سازمان محیط زیست:
- من امیدوارم که دولت آقای دکتر پزشکیان به محیط زیست اهمیت بدهد؛ چون هم جزو برنامههای انتخاباتی ایشان بود و هم در سیاستها، رویکردها و انتخابهایی که داشتند، نشان میدهد به این موضوع توجه دارند و امیدوارم که در اولویتها هم کماکان جزو اولویتهای بالای برنامههای آقای دکتر باشد.
- انشاالله طرحهای بزرگی مثل احیای تالابها، احیای دریاچه ارومیه، بحث مدیریت و محافظت از منابع آب، کشاورزی پایدار و همه اینها، در دستور کار قرار بگیرد. برنامه هفتم –که مقداری مشکلاتی در آن وجود دارد- ولی واقعا به این مسائل توجه دارد.
- اگر ایشان همانطور که اعلام کردند، به سیاستهای کلی باشند، که در سیاستهای کلی محیط زیست و اصلاح الگوی مصرف که اشاره کردید، دیده شده و برنامه هفتم هم با اصلاحاتی که بخواهند انجام دهند، پایبند باشند؛ به نظر میرسد اتفاقات خوبی میافتد یعنی خیلی امید است.
- ضمن اینکه به نظر من خردمندان امیدوار شدند و این خیلی اتفاق مهمی بود. بله فرصت کم است و حتما ایشان باید دست به تغییرات خیلی جدی بزند. عدهای تلاش میکنند این تغییرات حداقلی باشد یا اتفاق نیفتد و این روندهای نگران کننده ممکن است پیش بیاید و کاملا درست است. یعنی اگر تغییری در سیاستها و رویکردها و نگرشها، رخ ندهد، طبیعت مسیر خود را رفته و اتفاقات ناگوار در پیش است.
- ما باید تلاش کنیم همان بحث اول جلوی تخریبها را بگیریم و این نیاز به اراده و تصمیمات بزرگ، سنگین و سخت و وفاق ملی دارد؛ یعنی این بحث وفاق ملی دکتر پزشکیان، نهتنها برای اقتصاد، معضلات اجتماعی و ایجاد امید مهم است، بلکه برای محیط زیست هم مهم است و اینکه اگر وفاق نباشد، نمیتوانیم مسائل کلانی مثل بحث انرژی، آب و کشاورزی پایدار و اینها را حل کنیم.
- برای اینکه در هر دورهای، مجرد به امکاناتی که پیش آمد، مثل سرمایهگذاری خارجی در بحث انرژی خورشیدی یا پیشبرد برنامههایی مثل برجام، کشمکش و جریانی سیاسی مانع از این شد که این اتفاقات بیافتد. در حالی که الان همه صاحبنظران میگویند که باید در بحث انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی، که مزیت بسیار بالایی برای ایران دارد، سرمایهگذاری کنیم.
- همین الان دیگر منابع گازی نداریم و باید گاز هم وارد کنیم. مشکلات خیلی پیچیده شده و بنابراین ما وفاق ملی را نقطهای عطف میدانیم، نه فقط برای مسایل اجتماعی و سیاسی، که آنجا هم خیلی اهمیت دارد، بلکه برای مسائل پایداری سرزمین و آینده تمدنی ایران؛ چون تمدن ایرانی الان به بحث پایداری محیط زیست و بحث آب گره خورده و موضوع، موضوع نسلهای آینده و حقوق مردم ایران است که ما بسیار امیدواریم.
- من فکر میکنم فرصتی واقعا استثنایی برای کشور فراهم شده و با وفاق ملی و نگاه خردمندانه و اولویتدادن به برنامههای محیط زیست و توسعه پایدار، انشالله از این شرایط سخت به زودی که عبور کنیم.
متن و ویدیو کامل گفتگو با معصومه ابتکار را اینجا بخوانید.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید