مدیریت هوشمند تعاونیها پیگیری می شود
به گزارش خبرنگار مهر، تعاونیها با سرمایه خرد افراد مدیریت میشود اما نقش مهمی در اقتصاد دارد. شرکتهای تعاونی میتواند بستری برای تجمیع نقدینگیهای سرگردان باشد و به جای نابهسامانی بازارهایی مانند طلا، خودرو، ارز و… به سوی فعالیتهای سود ده به نفع اقتصاد باشد.
در هفته تعاون چند سامانه و زیرسامانه خدمات و هوشمندسازی در این حوزه افتتاح شد که از آن جمله میتوان به زیرسامانه نقل و انتقال الکترونیکی سهام اعضای تعاونیها (ساعت)، آموزش و ترویج تعاون (تشکیل تعاونیهای دانشآموزی و دانشجویی)، درگاه مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون، زیرسامانه نظارت بر تعاونیهای عمرانی، سامانه ویکی تعاون، چک الکترونیک بانک توسعه تعاون (چکاد) و سامانه رتبهبندی تعاونیها، سامانه یکپارچه اطلاعرسانی تعاونیهای کشور با هدف اشتغالزایی و مدیریت هوشمند تعاونیها اشاره کرد.
سرمایه خرد در کشورهای در حال توسعه و سرگردانی آن در بازارهای دلالی و فعالیتهای غیراقتصادی باعث نابهسامانی تولید و تجارت در اقتصاد شده و رشد اقتصادی را تبدیل به رؤیا میکند. اما شرکتهای تعاونی میتوانند با آموزش اعضا و ایجاد زمینههای سالم، سرمایههای اندک را پسانداز و ذخیره کرده و به سوی تولید و تجارت با ارزش افزوده بالا برای کشور هدایت کرد.
شرکتهای تعاونی همچنین میتوانند وجوه اندک پسانداز شده را در یک صندوق متمرکز کرده و با انجام عملیات بانکی و اعتباری موجبات سرمایهگذاری و به کار انداختن وجوه اعم از سرمایهگذاری مستقیم توسط شرکت و یا روستاییان در تولید کنند.
بازوهای مالی بخش تعاون
مهدی مسکنی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه درگاه مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون تشریح کرد: در راستای افزایش روحیه تعاونگرایی عموم جامعه و مشارکت تعاونیهای تشکیلشده در ارائه خدمات از جزئیترین فرآیندهای قابل ارائه تا خدمات مالی-اقتصادی گسترده در کشور، ارائه تسهیلات مشوق یا حمایت از تعاونیها طبق قانون بخش تعاون، در دستور کار معاونت امور تعاون وزارت متبوع قرار گرفته و در بستر سامانه جامع و هوشمند بخش تعاونی کشور، تمام فرآیندهای مربوط به آن الکترونیکسازی شده است.
سامانه خدمات تعاونیهای آموزشگاهی
معاون امور تعاون، اهداف اصلی سامانه خدمات تعاونیهای آموزشگاهی (دانشآموزی) را پیادهسازی فرآیند تشکیل و ثبت، شناسایی و تسهیل در انتشار و بهروزرسانی آمار، ایجاد پنجره واحد، وحدت رویه و شفافیت برشمرد.
سامانه تعاونیهای عمرانی
وی گفت: از جمله ویژگیهای زیرسامانه تعاونیهای عمرانی میتوان به پنجرههای ثبت گزارشهای مهندس ناظر (پیشرفت فیزیکی)، ثبت و بهروزرسانی wbs پروژه (مراحل اجرای پروژه)، مدیریت واحدهای قابل ارائه، تعیین متعلقات واحد، ثبت شکستهای قابل ارائه (تعیین مقدار مالکیت هر واحد)، تعیین مدلهای دریافت، تعیین زمانبندی دریافتها، قوانین مالی پروژه شامل سود و جریمه، درخواست خرید پیش خرید واحد(امکان عمومی)، درخواست انتقال واحد پیش خریداری شده و ثبت اطلاعات پرداخت اشاره کرد.
دانشنامه برخط «ویکی تعاون»
مسکنی، «ویکی تعاون» را دانشنامه مرجع اقتصاد تعاونبنیان و مردمپایه، در کشور دانست و عنوان کرد: این سکو، بستر لازم برای دسترسی به دانش و اطلاعات حوزه تعاون را برای مردم، پژوهشگران، نخبگان، کسبوکارهای تعاونبنیان و حاکمیت فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: تفاوت این دانشنامه برخط تخصصی تعاونی با دانشنامههای مکتوب چاپی در این است که فضای تعاملی و مباحثهای برای نشر، اصلاح، تکمیل و روزآمدی محتواهای حوزه تعاون را برای مخاطبان آن فراهم میکند. این پویایی ویکی تعاون، موجب یادگیری جمعی و شبکهسازی تعاونگران زیستبوم تعاون خواهد شد.
سامانه یکپارچه اطلاعرسانی تعاونیها
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به سامانه یکپارچهسازی اطلاعرسانی تعاونیها گفت: این سامانه بهمنظور یکپارچهسازی سایتهای تعاونیهای کشور در جهت مدیریت و نظارت اخبار، اطلاعیهها و تمام اطلاعرسانیهای مربوط ایجاد شده است. در این سامانه امکان مدیریت کلیه ماژولهای پورتال اطلاعرسانی تعاونیها برقرار میشود.
چک الکترونیک (چکاد)
محمد شیخحسینی، مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز در خصوص این سامانه گفت: سامانه چک دیجیتال بانک توسعه تعاون با هدف ایجاد بستر امن بین بانکی جهت ارائه چک دیجیتال و رفع مشکلات چک فیزیکی ایجاد شده است.
سامانه رتبهبندی تعاونیها
البرز محمدی، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون در ادامه درباره سامانه رتبه بندی تعاونیها، توانمندسازی آنها برای آسیبشناسی و مشاوره کارآفرینی عنوان کرد.
وی افزود: در این سامانه تعاونیها در ابعاد بازرگانی، کارآفرینی، صلاحیت فنی و اجتماعی و فرآیندهای کسبوکار با روشهای علمی مورد ارزیابی قرار گرفته و ضمن مشاوره و کارآفرینی، نقاط قوت و ضعف آنها مشخص میشود. پس از بررسیهای لازم هر کدام از کسبوکارها رتبه اعتباری دریافت میکنند.