مذاکره با ترامپ عهدشکن به سود منافع ملی نیست
رهبر معظم انقلاب اخیراً در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش در تبیین علت استثناء بودن مذاکره با آمریکا گفتند: برخی وانمود میکنند اگر پشت میز مذاکره بنشینیم فلان مشکل حل میشود اما واقعیتی که باید درست بفهمیم این است که مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.
حضرت آیتالله خامنهای استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: آمریکا همان معاهده را با وجود نقصهایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.
علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایکنا، درباره سخنان اخیر مقام معظم رهبری پیرامون مذاکره شرافتمندانه و عدم انجام مذاکره با آمریکا گفت: همانطورکه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، تجربه خوبی از مذاکره با آمریکا نداریم. قبلاً با این کشور پیرامون برجام دست به مذاکره زدیم و تقریباً دو سال این مذاکرات به طول انجامید ولی در نهایت چه شد؟ ترامپ برجام را پاره کرد حتی زمانی هم که اوباما قدرت را در دست داشت و یکی از امضاکنندگان برجام بود به تعهدات برجامی خود عمل نکرد.
وی افزود: وقتی ترامپ به راحتی یک سند معتبر بینالمللی به نام برجام را که از پشتوانه شورای امنیت برخوردار بود، پاره میکند و آن را زیرپا میگذارد قطعاً دوباره دست به چنین رفتارهایی خواهد زد. مذاکره با چنین فردی اصلاً معنا و مفهوم ندارد. امام علی(ع) میفرمایند: «تجربه بالاتر از علم است.» دقیقاً یکی از محورهای سخنان اخیر مقام معظم رهبری توجه به تجربههاست. از تجربههای گذشته باید استفاده کرد و بدانیم طرف مقابل ما چه کسانی هستند و چه رویکردی دارند و رفتارها و تصمیمگیریهای خود را براین اساس تنظیم کنیم.
ترامپ تمام قوانین بینالمللی را زیرپا میگذارد
عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ترامپ فردی است که به قوانین و توافقنامههای بینالمللی پایبند نیست و به منافع طرف مقابل احترام نمیگذارد. اخیراً در قبال ایران سیاست فشار حداکثری را اعمال کرده و از سوی دیگر از مذاکره با ایران سخن میگوید. هیچگونه حسننیتی در ترامپ دیده نمیشود و مذاکره با او هیچ نفعی برای ما ندارد. ترامپ میخواهد ایران را خلع سلاح و توان هستهای ایران را تضعیف کند. لذا مذاکره در چنین شرایطی برضد منافع ملی است.
بروجردی با بیان اینکه مقام معظم رهبری سیاستهای کلان نظام را تنظیم میکنند، گفت: ایشان وقتی میگویند مذاکره با آمریکا ممنوع و نباید مذاکرهای با ترامپ انجام شود، قطعاً منافع ملت را در نظر گرفتهاند و از دولت و مسئولان انتظار میرود به خطوط قرمزی که رهبری تعیین فرمودهاند عمل کنند. برخی درباره سود و زیان مذاکره سخن میگویند؛ این برای زمانی است که مذاکرهای انجام شود اما وقتی رهبری به کل، مذاکره با آمریکا را ممنوع اعلام کردهاند سخن گفتن از سود و زیان جایی ندارد.
آمریکا قدرت ایران را دست کم نمیگیرد
وی با اشاره به تهدیدات اخیر ترامپ و تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ترامپ به خوبی به قدرت ایران اشراف دارد و این را به صراحت در دیدار با نتانیاهو اعلام کرد و لذا میداند تهدید ایران به نفع هیچ طرفی نیست. در زمان ترامپ بود که عینالأسد را بمباران کردیم؛ کاری که هیچ کشوری جرئت انجام دادن آن را نداشت. ایران کشوری توانمند است و در برابر هرگونه تهدید میایستد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: قبلاً سیاست فشار حداکثری امتحان شده، اما آیا اثر داشت؟ قطعاً خیر. ترامپ به اهدافی که در قبال ایران دنبال میکرد دست نیافت و این بار هم چنین خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران سالهاست که تحریم شده و با وجود تحریمها توانسته به رشد و شکوفایی دست پیدا کند. شرایط دنیا نسبت به دولت اول ترامپ تغییر کرده و قطعاً ترامپ به خوبی میداند این دفعه، نمیتواند به مانند دولت اول خود با ایران رفتار کند.
گفتوگو از سعید امینی
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید