مراسم اربعین چقدر به رونق اقتصادی کمک میکند؟
مرکز افکارسنجی سرمایه در یک نظرسنجی ملی که شهریورماه امسال انجام داد به ارتباط مراسم اربعین و رونق اقتصادی حاصل از آن پرداخت.
به گزارش ایسنا، مراسم اربعین از ۲۷ مردادشروع شد و تا ۲۰ شهریور ادامه داشت. بنا بر آخرین آمارهای رسمی، امسال حدود ۲۲ میلیون نفر برای شرکت در مراسم اربعین و سفر به عراق حضور پیدا کردند که حدود چهار میلیون نفر از آنها از ایران بودند. حالا سوال اینجاست که اربعین چقدر میتواند در مناطق مرزی رونق اقتصادی ایجاد کند؟
مرکز افکارسنجی سرمایه در تازهترین گزارش خود درباره مراسم اربعین و ارتباط آن با رونق اقتصادی، نظرسنجی انجام داده است. این نظرسنجی شهریورماه سال جاری انجام شد و ۸۰۰ نفر از ۳۱ استان کشور در آن شرکت کردند.
تحصیلات و سن شرکتکنندگان در نظرسنجی
بیشترین شرکتکنندگان در این نظرسنجی به ترتیب از استانهای تهران، خراسان رضوی، اصفهان، خوزستان، آذربایجان شرقی بودند. بنابر گزارش این مرکز، بیشترین فراوانی شغل شرکتکنندگان نیزبهترتیب مربوط به مشاغل آزاد، خانهدار و کارمند بخش خصوصی و دولتی بود.
همچنین سن ۲۹.۴ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی در محدوده ۳۶ تا ۴۵ سال، ۲۳.۷ درصد بین ۲۶ تا ۳۵ سال، ۱۸.۴ درصد بین ۴۶ تا ۵۵ سال، ۱۷.۹ درصد ۵۵ سال به بالا و ۱۰.۶ درصد بین ۱۸ تا ۲۵ سال بوده است.
عمده دلایل افرادی که تاکنون در مراسم اربعین شرکت نکردهاند چیست؟
نتایج گزارش مرکز افکارسنجی سرمایه نشان میدهد حدود ۱۳ درصد از شرکتکنندگان تاکنون بیش از ۲ بار در مراسم اربعین شرکت کردهاند. سایر افراد نیز، تاکنون یک بار، یا به طور کل در این مراسم شرکت نکردهاند.
همچنین افرادی که تاکنون موفق به شرکت در پیادهروی اربعین نشدهاند، درگیری شغلی و کاری را بیشترین علت این موضوع با ۳۹ درصد رای، عنوان کردند.
نداشتن سلامت جسمی با ۲۴.۶ درصد و نداشتن توان مالی هزینه سفر با ۲۲.۷ درصد، در گزینههای بعدی علت عدم موفقیت برای شرکت در مراسم اربعین اعلام شدند.
موکبها بیشترین طرفدار را دارند
بیش از ۳۸ درصد از مشارکتکنندگان، موکبها را برای اسکان در طول سفر پیادهروی اربعین انتخاب کردند. اقامت به عنوان مهمان در منازل ساکنین عراقی و حسینیهها و نمازخانهها نیز رتبه بعدی محل اسکان را اذعان خود کردند.
آیا مراسم اربعین به رونق صنعت گردشگری کمک میکند؟
۴۵ درصد از پاسخگویان با انتخاب گزینه موافق و کاملا موافق، معتقد بودند مراسم اربعین موجب رونق صنعت گردشگری میشود. نزدیک به ۵۰ درصد نیز اعلام کردند این مراسم منجر به نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی میشود.
ایجاد اشتغال در استانهای مرزی با بیش از ۵۵ درصد و جذب سرمایهگذاری در استانهای مرزی با بیش از ۴۷ درصد رای موافق و کاملا موافق، از دیگر جنبههای راهپیمایی اربعین بود که نشان از افزایش رونق اقتصادی در مناطق مرزی دارد.
نوسازی و رونق رستورانداری همچنان حاصل نشده
تنها ۳۰ درصد از مشارکت کنندگان اعتقاد داشتند که این مراسم موجب نوسازی و رونق نوسازی شده و ۴۷ درصد از پاسخگویان همچنان خواهان رشد و رونق بیشتری تا رسیدن به جایگاه مطلوب هستند.
رونق فروش صنایع دستی در استانهای مرزی
کمک به عرضه و فروش صنایع دستی در استانهای مرزی با بیش از ۵۰ درصد از مواهب اقتصادی راهپیمایی اربعین بوده که از نظر پاسخگویان تاکنون محقق شده است.
نوسازی مراکز درمانی رهاورد اربعین برای مناطق مرزی
۵۵ درصد از مشارکتکنندگان در نظرسنجی برگزاری مراسم اربعین را باعث نوسازی بیمارستانها و مراکز بهداشتی استانهای مرزی میدانستند و با آن موافق و کاملا موافق بودند.
۶۰ درصد به افزایش امنیت رای دادند
افزایش امنیت در استانهای مرزی نیز آخرین موردی بود که نزدیک به ۶۰ درصد از پاسخگویان معتقد بودند برگزاری مراسم اربعین با خود برای استانهای مرزی به ارمغان آورده است.
انتهای پیام