مسافران نوروزی بخوانند – ایسنا
آنچه که امروز در بسته خبری اقتصادی ایسنا میخوانید مروری بر مهمترین خبرها از جمله پیشنهادات کارشناسی به سیاست گذاران پولی، پیش فروش بلیت قطارهای نوروزی، صعود بورس، نگاهی بر بازار کالاهای اساسی در روزهای پایانی سال و نقش رسانهها در خنثی کردن تهدیدات سایبری است.
به گزارش ایسنا، تلاطم بازار ارز در ماههای اخیر و اثرات آن بر بخشهای مختلف اقتصادی دغدغه دولت مسعود پزشکیان و کابینه دولت چهاردهم شده است و در این میان نیز کارشناسان اقتصادی بسیاری به اظهار نظر و ارائه راهکار برای خروج از این وضعیت پرداخته اند.
حمید زمانزاده – اقتصاددان معتقد است در شرایط تحریمی ممکن است با سیاستهای اقتصادی تا حدی شرایط بحرانی را مهار و تعدیل کرد، اما باید بر این امر واقف بود که در شرایط تحریمی و فشارهای خارجی و بینالمللی نمیتوان ثبات پایدار اقتصادی را فراهم کرد. بی شک، تا زمانی که به ریشه سیاسی مشکلات اقتصادی توجه نشود، هر سیاست اقتصادی مفید نیز نمیتواند به نتایج مطلوب بیانجامد. به عبارتی در نهایت باید یک برون رفت از وضعیت فعلی روابط خارجی صورت بگیرد تا فشار بر بازار ارز کاهش یابد و شاهد ثبات ارزی باشیم.
این کارشناس اقتصادی همچنین پیشنهاد داد یکی از کارهایی که سیاستگذار پولی و متولی ارز در کشور میتواند انجام دهد این است که عرضهکنندگان ارز در بازار توافقی مجاز باشند میزان مشخصی از ارز خود را به نرخ بازار آزاد عرضه کنند تا دستیابی به تعادل در بازار آزاد ارز را تسهیل کنند.
پیش فروش بلیت قطارهای نوروزی از فردا
مسافران نوروزی از فردا سه شنبه میتوانند بلیت قطار مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی و حضوری از ساعت ۸ صبح خریداری کنند. آن طور که شرکت راه آهن اعلام کرده این بلیتها قرار است در سه روز سه شنبه، چهارشنبه و پنج شنبه به فروش برسد.
خبر خوش برای بورسی ها
یکی از خبرهای خوبی که امروز منتشر شده صعود بورس است. شاخص بازار سرمایه امروز با افزایش بیش از ۵۶ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۷۹۲ هزار واحد رسید و در آستانه ورود به کانال ۲.۸ میلیون که طی هفتههای اخیر چهار مرتبه آن را از دست داده است قرار گرفت.
آنطور که گزارشها نشان میدهد ششمین روز اسفند ۱۴۰۳ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران رشد قابل توجهی داشت؛ به طوری که ۵۶ هزار و ۸۶۳ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۷۹۲ هزار و ۶۸۷ واحد رسید. روز گذشته نیز این بازار ۲۱ هزار واحد رشد کرده بود.
وعده تامین کالاهای اساسی برای پایان سال
نوسان قیمت مواد غذایی از صیفی جات و حبوبات گرفته تا برنج، لبنیات و…این روزها موجبات نگرانی زیادی را فراهم کرده است. اگرچه مسئولان اعلام کردهاند که هیچگونه کمبودی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد و مقرر شده که کالاهای اساسی با قیمت تنظیم بازاری در اختیار شبکههای توزیع و نمایشگاههای عرضه مستقیم قرار گیرد.
معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی نیز وعده داده که پیگیریم تا کالاهای بیشتری را مازاد بر نیاز مصرف کشور در اختیار مصرف کنندگان در شبکههای عرضه موجود قرار دهیم. علاوه بر این، به رؤسای سازمان جهاد کشاورزی استانها تکلیف شده که نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا را در دستور کار قرار دهند.
نمایشگاه بهاره ۱۵ تا ۲۴ اسفنده ماه
نمایشگاههای بهاره یا همان نمایشگاه عرضه مستقیم کالا از جمله نمایشگاههای مهم آخر سال هستند که هر سال در اسفند ماه و برای حمایت از کسب و کارهای مختلف برگزار میشود زمان برگزاری این نمایشگاه در استان تهران ۱۵ تا ۲۴ اسفند ماه خواهد بود، علی رغم اینکه مقرر شده بود این نمایشگاه در بوستان ولایت، فرهنگسرای خاوران، فرهنگسرای اشراق، مصلی و ارم برگزار شود؛ اما به گفته رئیس اتاق اصناف تهران با توجه به مصوبه ستاد تنظیم بازار به دلایل مسائل فنی و اجرایی و همچنین مسائل مربوط به هزینه غرفهها، برگزاری نمایشگاه در محل مصلی تهران و پارک ارم منتفی شد.
رسانهها؛ دیواری در مقابل تهدیدات سایبری
از نوسان قیمت ارز، طلا و کالاهای اساسی گذر کنیم موضوعی که این روزها با گسترش شبکه های اجتماعی بیش از پیش به چشم می خورد، تهدیدات سایبری است.
یک کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بر این باور است در تهدیدات سایبری بخشی که باید به آن توجه شود رسانههای رسمی هستند و هر چه قدر فضای اطلاع رسانی بازتری ایجاد کند مخاطب کمتر به سوی شبکههای اجتماعی می رود و اگر رسانههای کلان یک سویه به موضوعات نگاه کنند ناخودآگاه مخاطب بخش دیگر اطلاعات را مشاهده میکند و در نهایت به شبکههای اجتماعی، پیام رسانها و فضای مجازی پناه میبرد که ممکن است خیلی از اطلاعات صحیح و قابل تشخیص نباشد.
انتهای پیام