آخرین اخبار

ممانعت از ورود ویروس به کشورها غیرممکن است




به گزارش تجارت نیوز،

بنا بر اخبار و گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌ها، تمام شهرها و استان‌های کشور با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری آنفلوانزا و از طرف دیگر روند روبه‌رشد بیماران نیازمند به بستری مواجه‌اند. با اینکه در شهریورماه بارها اعلام شد که افراد برای زدن واکسن آنفلوانزا اقدام کنند و تا اواخر مهرماه فرصت تزریق این واکسن را دارند اما گویا آن‌طور که مینو محرز در گفت‌وگویی با تجارت‌نیوز اعلام کرد، کنونی آنفلوانزا جهش یافته و خطرناک‌تر از ویروس‌های قبلی است.

اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ اخبار نگران‌کننده‌ای نیز از پیدایش دوباره یک ویروس جدید به نام «HMPV» در چین نیز منتشر شده است. این ویروس که نام اصلی آن «متاپنومو-ویروسِ انسانی» است در حال حاضر باعث ابتلای تعداد چشمگیری از مردم چین شده است.

البته اخباری که در این زمینه وجود دارد هنوز از سوی مقامات رسمی بهداشت و درمان چین تایید یا تکذیب نشده‌اند اما طبق گفته کاربران شبکه‌های اجتماعی، بیمارستان‌های چین بار دیگر مملو از افرادی شده که به این ویروس جدید مبتلا شده‌اند.  

ویروس دیگری در راه است

تجربه‌ای که جهان با کرونا کسب کرد باعث شد بسیاری از پزشکان، متخصصان و دانشمندان به فکر راه‌های مناسبی برای مبارزه با ویروس‌های دیگری بیفتند که احتمال رقم زدن یک پاندمی دیگر در دنیا را دارند. همان‌طور که در مورد کرونا هم بالاخره ثابت شد که یک ویروس آزمایشگاهی بوده، این بار نیز گویا درباره «HMPV» این اتفاق تکرار شده است و ویروسی که از آزمایشگاه به بیرون نشت کرده حالا تعداد زیادی از افراد را در چین مبتلا کرده است.

ممانعت از ورود ویروس به کشورها ممکن نیست

عطاءالله بهمنش، متخصص بیماری‌های تنفسی، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «هنوز هیچ اعلام رسمی‌ای در مورد این بیماری و میزان ابتلای افراد منتشر نشده است. سازمان بهداشت جهانی نیز تاکنون دراین‌باره اخطاری صادر نکرده اما مساله اینجاست که اگر ویروس منتشر شده باشد، امکان ممانعت از ورود آن به دیگر کشورها وجود ندارد. ضمن اینکه اخباری تاییدنشده از ورود ویروس به آمریکا هم منتشر شده و از افزایش تعداد مبتلایان حکایت دارد.»

او می‌افزاید: «تجربه کرونا شاید توانسته ما را با راه‌های پیشگیری و درمان آشنا کند اما به هر روی وقتی روزانه هزاران سفر در سراسر دنیا صورت می‌گیرد دیگر کشورها نمی‌توانند مدعی ممانعت از انتقال ویروس باشند.»

این متخصص ادامه می‌دهد: «مردم باید با درس گرفتن از پاندمی کرونا به این مساله توجه کنند که بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی رعایت بهداشت فردی، فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و همین‌طور، اگر واکسنی وجود دارد، تزریق واکسن است.»

تزریق واکسن آنفلوانزا یک راه مبارزه با ویروس است

بهمنش در بخش دیگری از صحبت‌های خود توضیح می‌دهد: «متاسفانه این باور که تزریق واکسن آنفلوانزا زمان خاصی دارد و خارج از آن زمان نمی‌تواند کارایی داشته باشد کاملاً اشتباه است. در حال حاضر که ما با موج شدید همه‌گیری آنفلوانزا در کشور مواجه هستیم و از بد حادثه این ویروس جهش‌یافته خطرات جانی هم می‌تواند برای بیماران داشته باشد، پس استفاده از واکسن در کنار رعایت موارد بهداشتی بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.»

او در پاسخ به این سوال که آیا میزان کشندگی این ویروس جهش‌یافته آنفلوانزا زیاد است یا نه می‌گوید: «عموماً بیماری‌هایی که به سیستم تنفسی افراد آسیب وارد می‌کنند می‌توانند خطرناک باشند. مساله میزان کشندگی به شرایط بی‌شماری بستگی دارد؛ به عنوان مثال باید دید درگیری بدن با ویروس چقدر است، فرد مبتلا آیا بیماری زمینه‌ای یا مشکلات تنفسی و قلبی و عروقی دارد یا نه، کودکانی که مبتلا می‌شوند هم آسیب‌پذیرتر هستند. همچنین افراد مسن بیش از بقیه در معرض ابتلای سخت قرار دارند. تمام این موارد باید مد نظر گرفته شود. هنوز آمار رسمی از میزان مرگ‌ومیر افراد مبتلا به آنفلوانزا در کشور منتشر نشده است اما همین آمارهای جسته‌گریخته هم رقم قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد.»

بهمنش اضافه می‌کند: «اینکه در یک شهر تنها 12 مبتلا به آنفلوانزا جان خود را از دست داده‌اند و در شهر دیگر آمار مرگ‌ومیر به 9 نفر رسیده نشان از وضعیت هشدار دارد. از سوی دیگر طی روزهای گذشته آمار افراد بستری در بیمارستان‌ها به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است.»

این متخصص بیماری‌های تنفسی می‌گوید: «در شرایط کنونی که متاسفانه بیمارستان‌های ما با مشکلاتی نظیر کمبود کادر درمان و فرسودگی تجهیزات پزشکی و البته کمبود دارو و… مواجه‌اند اگر این روند ابتلا ادامه پیدا کند و افراد بیشتری مبتلا شوند، ممکن است اوضاع بحرانی شود.»

او در پاسخ به این سوال که آیا باید بابت ویروس جدید چینی نگران بود یا نه توضیح می‌دهد: «ما باید همیشه برای مقابله با پاندمی‌های ناگهانی آماده باشیم. مساله اینجاست که سرعت انتقال ویروس‌های تنفسی به‌شدت بالاست. همان‌طور که گفتم، اخباری در مورد انتشار ویروس در آمریکا هم منتشر شده اما هنوز هیچ چیز به طور قطعی تایید نشده و سازمان بهداشت جهانی نیز هنوز اطلاعیه‌ای در این زمینه صادر نکرده است.»

ویروس «HMPV» چیست و چه علائمی دارد؟

متاپنومو-ویروسِ انسانی، با نام انگلیسی «Human Metapneumovirus»، علائمی شبیه آنفلوانزا یا سرماخوردگی ایجاد می‌کند. این ویروس معمولاً دستگاه تنفسی فوقانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بعضاً می‌تواند منجر به عفونت‌های تنفسی تحتانی شود. رایج‌ترین علائم این ویروس انسانی عبارت‌اند از: سرفه، تب، گرفتگی بینی، گلودرد، تنگی نفس. دوره کمون یا نهفتگی ویروس تقریباً بین سه تا شش روز است و طول مدت آن بستگی به شدت عفونت دارد. این بیماری می‌تواند از طریق سرفه، عطسه یا تماس با فرد آلوده سرایت کند.

بنا بر گفته متخصصان، کودکان خردسال، بزرگسالان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید ناشی از ویروس HMPV هستند. هرچند اکثر افراد قبل از پنج‌سالگی به این ویروس مبتلا می‌شوند، با این حال احتمال ابتلای مجدد در سنین مختلف وجود دارد، ولی در دفعات ثانویه، علائم بیماری معمولاً خفیف است.

دانشگاه تهران









لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا