آخرین اخبار

منابع مالی و انسانی جوابگوی اجرای «طرح کاشت یک میلیون نهال» نیست



اقتصاد آنلاین؛ گروه استان ها_ «مقداد جورغلامی» در مراسم افتتاحیه ششمین همایش ملی جنگل ایران و همچنین بزرگداشت هفتاد و دومین یادمان زنده یاد «کریم ساعی» پدرعلوم منابع طبیعی ایران که روز سه شنبه در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، گفت: مدیریت منابع طبیعی هوشمند اقلیم محور و جنگل داری هوشمند یک راهکار اساسی برای نجات و برون رفت از چالش‌های زیست محیطی است.  

جورغلامی با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال توسط سازمان منابع طبیعی گفت: برای اجرای این طرح با دو چالش اساسی «کمبود نیروی انسانی سازمان منابع طبیعی وعدم تأمین اعتبارات کافی و به موقع» مواجه هستیم و کاشت یک میلیارد نهال در بیش از ۱۳۵ میلیون هکتار از وسعت کشور با بودجه و تعداد نیروی انسانی موجود امکان پذیر نیست.

وی اظهار کرد: دانشگاه با تحقیقاتش می‌تواند برای حذف نقاط ضعف این طرح به عنوان یکی از اضلاع اصلی در کنار سازمان منابع طبیعی و سازمان محیط زیست کشور، طرح را اجرا کند.

جورغلامی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه «سازمان منابع طبیعی و محیط زیست» مکلف به اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری و کنترل فرسایش بادی و همچنین حفظ پوشش مراتع به میزان ۲۰ میلیون هکتار در کشور شده اند، افزود: اگر این برنامه محقق شود می‌توان انتظار داشت کسری بیلان آبی کشور در چهار سال آینده جبران شود.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه طبق مطالعات سازمان منابع طبیعی برای تحقق این طرح‌ها بیشتر از ۸۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است افزود: تأمین این منابع مالی در واقع ایجاد کانال‌های جدید مالی و احیای مسؤولیت اجتماعی شرکت‌ها را می‌طلبد.

جور غلامی افزود: از طرفی نگهداری ۱۸ میلیون هکتار از اراضی طبیعی با جمعیت محیط بانان ۲ هزار و ۳۰۰ نفری فعلی قابل انجام نیست که در این مسیر کمک جوامع محلی و فارغ التحصیلان محیط زیست نیاز است.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا