مهندسان ایرانی در پارسجنوبی، مچ غولهای نفتی دنیا را خواباندند
زینب قیصری رئیس فراکسیون امنیت انرژی و منابع معدنی مجلس در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت رقابت ایران و قطر در تولید گاز از پارس جنوبی عنوان کرد: در حال حاضر مهندسان ایران به توانمندی بومیشده توسعه فازهای پارسجنوبی دست پیدا کردهاند و در شرایط تحریم توانستند تولید گاز کشور از این میدان مشترک با قطر را افزایش دهند.
وی افزود: هماکنون تولید گاز ایران از میدان پارسجنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی دنیا حدود روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب است درحالی که طرف قطری با انواع تکنولوژیها و جذب سرمایهگذاری خارجی کمتر از ۶۳۰ میلیون متر مکعب در روز از این میدان تولید میکند و ما باید قدردان مهندسان زحمتکش نفتی کشور باشیم.
قیصری ادامه داد: ماجرا زمانی جالب میشود که بدانید، ایران در حالی از قطر در تولید گاز از پارسجنوبی پیشی گرفته که سهم قطر از ذخایر گاز میدان تقریباً دو برابر ایران است. یعنی با توجه به سهم دو کشور از ذخایر میدان، حتی اگر ایران نصف قطر نیز گاز تولید کند، تازه در رقابت با این کشور در نقطه سربهسر قرار دارد، اما ما از سال ۹۷ تاکنون از قطریها جلو افتادهایم.
رئیس فراکسیون امنیت انرژی و منابع معدنی مجلس گفت: در حوزه تولید تجمعی نیز اگر سهم هر کشور از ذخایر گاز پارسجنوبی را مبنا قرار دهیم، ایران به میزان ۹۰۰ میلیارد متر مکعب بیش از سهم خود گاز برداشت کرده است.
وی اظهار داشت: برخی افراد ناآگاه تلاش میکنند که دستاورد مهندسان این مرز و بوم را با ارائه اطلاعات غلط زیر سوال ببرند و نقطه قوت کشور را به صورت نقطه ضعف نمایش دهند. هماکنون ۷۵ درصد گاز کشور از میدان پارسجنوبی تأمین میشود و ایران بعد از آمریکا و روسیه سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیاست.
قیصری گفت: اما با وجود پیشتازی ایران از تولید گاز از پارسجنوبی، ما باید حواسمان نسبت به تحولات آینده جمع باشد و هوشیار باشیم. قطریها برنامه دارند تا سال ۲۰۲۳ تولید گاز طبیعی مایعشده از پارسجنوبی را ۶۰ درصد افزایش دهند و از ۷۷ میلیون تن به ۱۲۶ میلیون تن برسانند و برای این کار، قراردادهایی به ارزش ۴۵ میلیارد دلار با ۷ غول نفتی دنیا منعقد کردهاند.
رئیس فراکسیون امنیت انرژی و منابع معدنی تاکید کرد: از طرفی در ایران نیز قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری برای فشار افزایی پارسجنوبی با ۴ شرکت پتروپارس، اویک، قرارگاه خاتمالانبیاء و مپنا امضا شده است و قرار است تأمین مالی این طرح از صندوق توسعه ملی صورت بگیرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: برای اینکه در رقابت با قطریها عقب نیفتیم باید پروژه فشار افزایی پارس جنوبی به اولویت اول سرمایهگذاری دولت چهاردهم تبدیل شود. هماکنون ۵۰ درصد از کل تقاضای کشور به انرژی از میدان پارسجنوبی تأمین میشود و این میدان اهمیت ویژهای برای ایران دارد.