آخرین اخبار

مورد عجیب دختران اهوازی



به گزارش اقتصاد آنلاین ،  روزنامه شرق نوشت: «ما ورود بانوان را خواهیم داشت. شورای امنیت ملی خوشبختانه این موضوع را تصویب کرده و کارگروهی برای آن تعیین شده است که تصمیم‌گیری درباره نحوه اجرا را بر عهده دارد. وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و دو دستگاه اطلاعاتی برای چگونگی ورود بانوان برنامه‌ریزی می‌کنند. آمدن و نیامدن بانوان دیگر مطرح نیست. در ورزشگاه‌هایی مثل گل‌گهر، سپاهان، ذوب‌آهن و غدیر اهواز که مناسب است، بانوان حضور پیدا خواهند کرد»؛ این جملات شاید تکراری به نظر بیاید، ولی نیاز است تا دقیقا دوباره در همین مقطع یادآوری شود. اینها بخشی از صحبت‌های مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، با رادیو در تیر ۱۴۰۲، یعنی دقیقا قبل از بیست‌و‌سومین دوره رقابت‌های لیگ برتر است.

رئیس فدراسیون فوتبال در آن برهه به‌صراحت از نهاد‌هایی که قرار است مجوز ورود تماشاگران زن به ورزشگاه‌ها را صادر کنند نام برده است. جالب آنکه، در میانه‌های بیست‌و‌چهارمین دوره لیگ برتر، هنوز مجوز ورود زنان به سه‌تا از چهار ورزشگاهی که رئیس فدراسیون فوتبال ایران عنوان کرده بود زنان در آن حضور پیدا خواهند کرد، صادر نشده است. نه دو ورزشگاه اصفهان و نه ورزشگاه غدیر اهواز، بعد از آنکه تقریبا همه شهر‌های ایران که در لیگ برتر نماینده دارند در‌ها را به روی زنان گشوده‌اند، چنین اقدامی نکرده‌اند.

تا پیش از این، اصفهان و اهواز دو شهر با نماینده لیگ‌برتری بودند که زنان با وجود تأکید مسئولان فدراسیون فوتبال، نمی‌توانستند به ورزشگاه بروند و یک بازی لیگ برتری را تماشا کنند. مسئولان سیاسی این دو شهر مجوز نهایی را صادر نمی‌کردند. این تابو یکی دو هفته پیش و در جریان دیدار حساس سپاهان با در اصفهان شکست و دختران اصفهانی بالاخره برای اولین‌بار در رقابت‌های لیگ برتر به ورزشگاه رفتند. البته آن اتفاق حاصل رأی کمیته انضباطی بود که تماشاگران مردِ دو تیم را از حضور در ورزشگاه برای این بازی خاص، در هردو دیدار رفت و برگشت، محروم کرده بود.

هرچه بود اما، دختران اصفهانی با استقبال بی‌نظیری که از این دیدار داشتند، رکوردشکنی کرده و باعث بهت و حیرت جانی اینفانتینو، رئیس فیفا هم شدند. استقبال از رأی کمیته انضباطی که باعث شده بود بالاخره تابوی حضور زنان اصفهانی در ورزشگاه برای تماشای یک بازی لیگ برتری بشکند، این فضا را به وجود آورد که نه‌تنها ممنوعیت حضور زنان اصفهانی در ورزشگاه از این به بعد برداشته شود (امری که محقق نشد)، بلکه مقدمه‌ای برای ورود دختران اهوازی هم به ورزشگاه بشود. خاصه آنکه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال با صدور رأی مشابهی در جریان بداخلاقی‌های رخ‌داده روی سکو‌ها حین دربی اهواز، رأی مشابهی با اصفهان صادر کرده و عنوان کرده بود بازی فولاد و ملوان در هفته پانزدهم، که قرار است امروز برگزار شود، فقط با حضور تماشاگران زن برگزار شود.

از آنجا که تجربه اصفهان برای مسئولان شهری آنها تجربه خوبی از آب درآمد، این‌طور تصور می‌شد که اهوازی‌ها هم از فرصت به‌وجود‌آمده نهایت استفاده را ببرند، ولی در این بین یک اتفاق عجیب رخ داد و مسئولان شهر اهواز، با وجود حکم کمیته انضباطی، دوباره از ورود زنان به ورزشگاه، حتی در غیبت مردان هم جلوگیری کردند تا اهواز حالا تنها شهری باشد که همچنان در‌های ورود به ورزشگاه برای تماشای یک بازی لیگ برتری را به روی زنان ببندد.

مقاومت مسئولان اهوازی برای ورود زنان به ورزشگاه به بهانه مهیا‌نبودن زیرساخت در حالی است که علاوه‌بر اظهارات ماه‌ها قبل مهدی تاج مبنی‌بر مهیا‌بودن زیرساخت ورزشگاه غدیر برای ورود زنان، چندین مسئول ورزشی دیگر هم چنین موردی را تأیید و تأکید کرده بودند. ابتدا همان تیرماه ۱۴۰۲ بود که رئیس هیئت فوتبال خوزستان از حضور زنان در ورزشگاه‌های غدیر اهواز و شهدای فولاد خوزستان خبر داده بود.

عبدالکاظم طالقانی در آن زمان گفته بود: «این دو ورزشگاه ظرفیت حضور بانوان را دارند؛ البته فعلا در مرحله بررسی هستند. با توجه به اینکه قرار است بانوان وارد ورزشگاه شوند، باید آسایش آنها و امکانات حضور این قشر سنجیده شود. نه اینکه به‌صورت حرف کاری را شروع کنیم و بعد در میانه‌های راه متوجه ایرادات شویم. در مجموع برای لیگ ۲۳ ورود بانوان را در ورزشگاه‌های غدیر و شهدای فولاد خواهیم داشت؛ زیرا اشکالات این ورزشگاه حل خواهد شد». اینجا باید این بخش از صحبت‌های طالقانی را که تأکید داشته در لیگ ۲۳ ورود زنان به ورزشگاه‌های اهواز اتفاق خواهد افتاد، برجسته و تأکید کرد که فعلا حتی در میانه‌های لیگ ۲۴ نیز چنین نشده است.

بعد‌ها نوبت به رئیس هیئت‌مدیره باشگاه استقلال خوزستان رسید تا با تأکید بر اینکه «بانوان خوزستانی که در دوران جنگ و سیل و مناسبت‌های ملی همیشه در صحنه بوده، هستند و خواهند بود، چرا باید از ورود به ورزشگاه‌ها محروم باشند؟»، از این بگوید: «باشگاه استقلال خوزستان و فولاد آمادگی کامل برای میزبانی از بانوان را در ورزشگاه غدیر و شهدای فولاد دارند». این مورد حتی در اظهارات اخیر حمید بنی‌تمیم، مدیر کل ورزش و جوانان خوزستان، هم دیده شده است.

او کمتر از یک ماه قبل عنوان کرده بود: «شرایط زیرساختی ورود بانوان طبق گزارشی که از باشگاه‌های استقلال خوزستان و فولاد خوزستان به ما داده شده، فراهم است. ما هم تلاش می‌کنیم به‌زودی مقدمات ورود بانوان را طبق استاندارد‌های لازم و رعایت آنچه دغدغه بزرگان استان است، مهیا کنیم». حالا مشخص نیست وقتی مسئولان دو باشگاه اهوازی، مدیریت فوتبال در این شهر و نمایندگان وزارت ورزش در خوزستان از مهیا‌بودن زیرساخت ورود تماشاگران زن به ورزشگاه‌ها در این استان می‌گویند، چرا هنوز مجوزی صادر نمی‌شود؟ این ماجرا وقتی عجیب‌تر می‌شود که نهاد‌های ذی‌ربط حتی با ورود زنان به ورزشگاه در روزی که مردان اجازه ورود به ورزشگاه را ندارند هم مخالفت کرده‌اند.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا