میزان ذخایر سکوهای خرید و فروش طلا شفاف نیست
احمد انارکی محمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایکنا، درباره ضرورت ساماندهی پلتفرمهای آنلاین خرید و فروش طلا اظهار کرد: از گذشته طلا یکی از جذابترین گزینههای سرمایهگذاری محسوب میشد اما این روزها به دلیل افزایش قیمت جهانی و داخلی آن، نظر مردم بیش از پیش به این فلز گرانبها جلب شده است. مردم برای اینکه ارزش پولشان را در برابر تورم حفظ کنند به شدت به سمت سرمایهگذاری در حوزه طلا و مصنوعات آن تمایل پیدا کردهاند.
وی افزود: هرچقدر که طلا گرانتر میشود، آنهایی که قدرت خرید کمتری دارند به سختی توانایی سرمایهگذاری در بخش طلا را خواهند داشت و به همین دلیل احتمال کلاهبرداری، سودجویی و سوداگری در بازار طلا به شدت افزایش پیدا میکند؛ به عبارت بهتر امکان دارد عدهای با انجام تبلیغات گسترده وعده خرید طلا حتی با 50 هزار تومان یا 100 هزار تومان را بدهند و آنقدر این تبلیغات شیک و چشمگیر است که مردم ترغیب میشوند به این پلتفرمها اعتماد کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: مردم باید مراقب باشند که فریب چنین تبلیغاتی را نخورند. مگر با 50 هزار یا 100 هزار تومان میشود طلا خرید؟! درست است که توان مردم برای خرید طلا کاهش پیدا کرده ولی قرار نیست فریب چنین تبلیغاتی را خورد.
یک پیشنهاد به مردم
انارکی محمدی ادامه داد: به مردم پیشنهاد میکنم اگر علاقهمند به سرمایهگذاری در طلا هستند و نقدینگی اندکی در اختیار دارند و با این نقدینگی امکان خرید فیزیکی طلا برایشان فراهم نیست بهتر است در صندوقهای طلای دارای مجوز از سازمان بورس و بانک مرکزی سرمایهگذاری کنند. پشتوانه این صندوقها واقعاً طلاست و امنیت بیشتری دارند و حتی با مبالغ کم مثلاً 500 هزار تومان یا حتی کمتر هم میتوان در آنها سرمایهگذاری کرد.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی باید بر پلتفرمهای آنلاین خرید و فروش طلا نظارت دقیق داشته باشد، گفت: بانک مرکزی و نهادهای نظارتی نباید اجازه دهند پولی که مردم با زحمت به دست میآورند بازیچه دست عدهای سوداگر و سودجو شود. مجوزهایی که بانک مرکزی و پلیس فتا یا سازمانهای نظارتکننده صادر میکنند به مراتب از امنیت و اعتماد بیشتری برخوردارند ولی متأسفانه اکثر پلتفرمهای موجود فاقد چنین مجوزهایی هستند و صرفاً تأییدیه چند انجمن و اتحادیه را به همراه دارند که اینها تضامین لازم به حساب نمیآیند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: وقتی بانک مرکزی فعالیت این پلتفرمها را تأیید میکند، به منزله اثبات ذخایر طلای پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین طلاست. در اصل باید ذخایر طلای سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا نزد بانک مرکزی به اثبات برسد تا مبادا خالیفروشی صورت گیرد. از نظر اسلام و شرع، خالیفروشی عملی حرام است و باید با این عمل حرام برخورد شود.
ضرورت نظارت بر کسب و کارهای مجازی
انارکی محمدی تأکید کرد: حمایت از کسب و کارهای مجازی امری مهم و ضروری است اما اینکه در صدور مجوزهای مربوطه و لازم به این نوع کسب و کارها اهمالکاری شود، درست نیست. گاهاً عدهای نقد میکنند که صدور مجوز برای کسب و کارهای برخط باید تسهیل شود اما سهولت نباید به معنای بیتوجهی و بیدقتی در قبال انجام وظایف مرتبط با مسئولیتهای اجتماعی باشد. وقتی میزان ذخایر طلای سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا شفاف نیست و برخی از اینها خالیفروشی میکنند، چرا باید برایشان مجوز صادر کرد؟! ضرورت دارد هرچه سریعتر بانک مرکزی سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا را پالایش کند و آنهایی را که واجد شرایط لازم هستند، معرفی کند تا مردم بدانند کدام یک قابل اعتماد و ارزش سرمایهگذاری دارند.
وی در پایان گفت: مردم در خرید انواع طلا چه آبشده و چه مصنوعات آن دقت لازم را داشته باشند. بهتر است صندوقهای طلا مدنظر قرار گیرد چون امنیت بیشتری دارد و با خیال راحت میتوان به سرمایهگذاری اقدام کرد و اگر هم سکوهای خرید و فروش طلا را مدنظر دارند حتماً مراقب باشند که در دام خالیفروشان گرفتار نشوند.
گفتوگو از سعید امینی
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید