آخرین اخبار

نفوذ لابی صهیونیستی دلیل واکنش خصمانه آلمان علیه ایران است + صوت


عابد اکبری، کارشناس مسائل بین‌الملل

چندی پیش جمشید شارمهد، شهروند ایرانی ـ آلمانی، رهبر گروه تروریستی و عامل اصلی بمب‌گذاری و انفجار مرگبار شیراز در سال 1387 پس از فرایند قضایی محاکمه و براساس حکم صادر شده، اعدام شد. 

آلمان در اعتراض به این اقدام و به بهانه واهی حمایت از حقوق بشر با تصمیم وزیر خارجه آلمان، سرکنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران را در سه شهر فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ تعطیل کرد به طوری که در شرایط فعلی، همه شهروندان ایرانی مقیم آلمان برای دریافت خدمات کنسولگری باید به برلین مراجعه کنند.

در این راستا عابد اکبری، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایکنا، درباره اقدام اخیر دولت آلمان در اعتراض به اعدام جمشید شارمهد و توقف فعالیت سرکنسولگری‌های ایران در این کشور گفت: دولت آلمان فکر می‌کند به دلیل بدهی تاریخی به اسرائیل و حاکمان اسرائیل باید حمایت‌های خود را به طرق مختلف انجام دهد، به طوری که در هر برهه‌ای که با افزایش جنایت‌های رژیم صهیونیستی روبرو هستیم شاهد حمایت‌های آلمان و ارسال تسلیحات نظامی و سایر کمک‌های مادی و معنوی به این رژیم هستیم تا از این طریق دِین خود را ادا کنند. 

بدهی تاریخی آلمان به اسرائیل

وی درباره کیفیت بدهی تاریخی آلمان به اسرائیل، افزود: اسرائیل به واسطه روایت مظلومیت یهودی‌ها که صحت و سقم آن محل تردیدهای جدی است، شکل گرفته است. صهیونیست‌ها به واسطه همین روایت‌سازی، کشور اسرائیل را شکل دادند به طوری که پس از جنگ جهانی دوم این روایت به شکل جدی‌تری به واسطه داستان هولوکاست جلوه‌گری کرد و به منصه ظهور رسید.

اکبری اظهار کرد: رژیم صهیونیستی به واسطه این مظلوم‌نمایی توانست امتیازات بسیاری را در مجامع بین‌المللی بدست آورد. براساس همین روایت مظلوم‌نمایی، طرف ظالم ماجرا دولت آلمان معرفی شد و یک روایت دسته‌جمعی در این خصوص شکل گرفت.  

این کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: آلمانی‌ها از آن هنگام همواره برای رژیم صهیونیستی هزینه می‌کنند به طوری که شاهد سکوت آلمان در مقابل جنایت‌های این رژیم هستیم اما این روند نمی‌تواند خیلی طولانی شود. زیرا امروز در میان شهروندان آلمانی، شاهد جریانی هستیم که دیگر تمایلی به استمرار کمک‌های مادی و معنوی دولت‌ خود به رژیم صهیونیستی و جنایت‌ علیه مردم فلسطین ندارند. 

اکبری به نگاه متفاوت «نسل Z» در آلمان با افراد مسن‌تر اشاره کرد و ادامه داد: نسل جوان آلمانی تمایلی ندارند تا از مالیات‌های سنگین پرداختی آنها به دولت، برای رژیم صهیونیستی هزینه شود، به ویژه هنگامی که جنایات‌، قتل عام و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی را در فلسطین و لبنان مشاهده می‌کنند. 

برخورد طلبکارانه آلمان علیه ایران

وی اظهار کرد: همچنین در آلمان تعداد بسیاری آواره یا مهاجر فلسطینی زندگی می‌کنند و مردم آلمان آنها را می‌بینند و روایت‌های آنها را نیز می‌شنوند و با روایت هیئت حاکمه آلمان و رسانه‌های غربی مقایسه می‌کنند و بیش از پیش به درک این تناقض‌ها می‌رسند چرا که امروز افکار عمومی آگاه و بیدار شده است و هیچ راهی برای کتمان این حقایق نیست. 

اکبری با تأکید بر اینکه جای شاکی و متشاکی در موضوع جمشید شارمهد تغییر کرده است، گفت: به جای اینکه دولت ایران مدعی باشد که چرا دولت آلمان به یک تروریست شناسنامه‌دار، پناه داده تا طی این سال‌ها در آلمان با امنیت زندگی کرده و اقدامات تروریستی خود را هدایت کند و این همه زنان، مردان و کودکان را به واسطه ترور‌ داغدار کند و  تعداد بسیاری را به شهادت برساند، دولت آلمان طلبکارانه برخورد می‌کند به طوری که با یک روایت‌سازی جعلی خود را دادخواه و مدعی حمایت از فردی که در آنجا زندگی می‌کند، نشان می‌دهد؟! البته این موضوع به واسطه کم‌کاری و ضعف ایران در حوزه دیپلماسی و مجامع حقوقی بوده است که باعث شده دولت آلمان طلبکارانه به عرصه بیاید. 

وی به‌ نفوذ لابی‌های صهیونیستی در هیئت حاکمه آلمان اشاره و تأکید کرد: این بدهی تاریخی به واسطه یک روایت‌سازی رسانه‌ای است که قطعاً لابی صهیونیستی که نفوذ زیادی در رسانه‌های آلمانی دارد، پشت این ماجرا است و هر روز بر تنور این روایت می‌دمد و آن را برجسته می‌کند. این صرفاً روایت‌سازی است اما درباره میزان انطباق آن با واقعیت‌ها، تردید‌هایی وجود دارد. 

آشفتگی دولت مستقر فعلی آلمان

کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به این سؤال که جمهوری اسلامی ایران در برابر این رفتارهای خصمانه در سطح سیاسی و دیپلماسی چگونه باید رفتار کند؟ گفت: موضع کشور ما در روزهای گذشته توسط مقامات رسمی دستگاه دیپلماسی اتخاذ شده است و آلمانی‌ها نکته‌ای را که باید از این موضع برداشت می‌کردند، متأسفانه برداشت نکردند. دولت فعلی آلمان دچار آشفتگی است و نتوانسته این موضوع را درک کند که ما در داخل کشور نمی‌توانیم به تروریست‌ها چراغ سبز نشان دهیم تا هر اقدام تروریستی را در هر جای ایران انجام دهند. 

اکبری تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران امروز در اقتداری به سر می‌برد که می‌تواند امنیت خود را در گوشه گوشه مرزهای خود ایجاد و حفظ کند و با هر گونه تهدید چه در داخل مرزها و چه تهدید خارجی که بخواهد مرزهای کشور را مورد تعرض قرار دهد، مقابله کند. متأسفانه مقامات آلمانی و غربی نتوانستند درک درستی از این مسئله داشته باشند و دستگاه‌ دیپلماسی ما باید این موضوع را به هر شکل ممکن برای کشورهای مختلف به ویژه کشورهای غربی تبیین کند تا آنها واقع بینانه‌تر به تحولات منطقه نگاه کنند. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری 

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا