آخرین اخبار

نقش استاندارد سازی محصولات کشاورزی در توسعه صادرات/ استاندارد سازی گندم و برنج ضروری است



اقتصاد آنلاین؛ گروه استان ها- سید محمد حسینی ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: در حال حاضر استاندارد‌ها از حالت استانی خارج و ملی شده اند به این صورت که تمامی آزمایشگاه‌های استان دارای تراز ملی هستند و امکان صدور تاییدیه استاندارد‌های بین المللی را دارند.
وی افزود: بعد از گذشت ۲۷سال از استان شدن گلستان برای نخستین بار فاز اول آزمایشگاه آنالیز دستگاهی در استان راه اندازی شد.
حسینی گفت: این آزمایشگاه با تجهیزاتی بسیار پیشرفته در راستای آنالیز محصولات مختلف بخصوص محصولات صادراتی با اعتبار۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات ملی راه اندازی شده است.
حسینی بیان کرد: فاز دوم این آزمایشگاه نیازمند ۳۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار است که قول‌های اولیه آن را دریافت کرده ایم و امید داریم به زودی به نتیجه برسد.
وی افزود: بسیاری از کالا‌ها قبل از راه اندازی این آزمایشگاه برخی محصولات در خارج از استان آزمایش میشد که هزینه‌ای مضاعف در بر داشت، اما با راه اندازی این آزمایشگاه این هزینه با صرفه اقتصادی بهتر در استان انجام می‌شود.  
مدیر کل استاندارد گلستان بیان کرد: خوراک دام و طیور داخلی و وارداتی در گذشته در خارج از استان آزمایش می‌شد که امروز به راحتی در استان امکان آزمایش دارد.  
حسینی تصریح کرد: امسال بعد از ۱۲سالن نیز آزمون‌کارشناسان سمی استاندارد در استان برگزار شد که ۳ نفر در این آزمون قبول و‌منتظر دریافت پروانه‌ها هستند.
وی افزود: سال گذشته نیز تعداد ۶نفر در این آزمون قبول و پروانه دریافت کردند که هم اکنون تعداد ۲۴ کارشناس رسمی پروانه دار در استان فعالیت دارند. به گفته وی، در استان تعداد ۳ آزمایشگاه اندازه شناسی فعالیت دارند.
حسینی بیان کرد: هر ساله کارشناسان ترازو‌ها و باسکول‌های موجود در استان را ارزیابی می‌کنند که در این راستا امسال بیش از ۵هزار ترازو و ۴۶۰ باسکول مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
وی افزود: نظارت بر نازل‌های سوخت استان نیز از دیگر برنامه‌های مهم این اداره کل است که حدود ۱۳۰۰ نازل سوخت در گلستان هر۶ماه یکبار مورد ارزیابی و آزمایش قرار می‌گیرند.
حسینی افزود: ابلاغیه استاندارد سازی گندم و برنج نیز صادر شده و تا سال ۱۴۰۵ این محصولات ملزم به داشتن استاندارد هستند.  
وی در رابطه با نظارت بر کارگاه‌های طلا سازی هم گفت: در حال حاضر تعداد ۲۲ کارگره طلا در استان مشغول به کار هستند که دائم تحت بازرسی و نظارت قراردارند و طلا‌های ساخته شده در استان با نام g۲۲ که بر روی طلا‌ها حک شده است تولید می‌شوند.  
حسینی با بیان اینکه استاندارد سازی موجب اقتصاد پایدار می‌شود، اظهار کرد: چنانچه تولید کنندگان همه محصولات اقدام به استفاده از استاندار سازی محصولات خود داشته باشند بدون شک بازار‌های بیشتری برای فروش و صادرات خواهند داشت که همین مساله به اقتصاد پایدار استان نیز کمک برزگی خواهد کرد.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا