نمره قبولی دولت چهاردهم در مسیر هماهنگی دیپلماسی و میدان + صوت
۱۰۰ روز از آغاز کار دولت چهاردهم و ریاست جمهوری مسعود پزشکیان میگذرد. دولتی که «وفاق ملی» را شعار محوری خود قرار داد تا بدون توجه به جناحی خاص با تمرکز بر انتصابات فراجناحی، همگرایی میان احزاب و گسترش گفتوگوها و مذاکرات سیاسی به تقویت انسجام ملی و کاهش تنشهای داخلی و از سوی دیگر برای پیشرفت و بهبود وضعیت معیشت مردم، گامهای مثمرثمری بردارد.
در این راستا حسین کنعانیمقدم، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با ایکنا، درباره عملکرد 100 روزه دولت چهاردهم در عرصه سیاست داخلی بر محور وفاق ملی، گفت: به نظر میرسد شعار وفاق ملی باید از سطح گروهها و جریانهای سیاسی فراتر رود. به نظر میرسد این شعار بیشتر برای ساکت نگهداشتن گروههای سیاسی رقیب شکل گرفته است ولذا دولت باید وفاق ملی را در سطح جامعه پیادهسازی کند و این شعار را در آن سطح لمس کرد و صرفاً معطوف به گروهها و تشکلهای سیاسی و یا رقبا نباشد.
بیشتر بخوانید:
انتظار مردم از عملیاتی کردن شعارهای انتخاباتی
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه هنوز بحث وحدت، انسجام، همراهی و همدلی نتوانسته در متن جامعه و حل معضلات کشور اثرگذاری لازم را داشته باشد، ادامه داد: درعین حال انتظار مردم از رئیسجمهور این است که به شعارهای دوره انتخاباتی عمل کند. این موضوع صرفاً منحصر به بحث وفاق نیست بلکه بحثهای مختلف به ویژه معیشت مردم را دربر میگیرد.
کنعانیمقدم تصریح کرد: اکنون شاهد ناترازیهایی در انرژی به ویژه در زمینه برق و قطع برق خانگی و صنعتی هستیم. مصرف برق صرفاً در سیستمهای گرمایشی نیست بلکه صنعت، کشاورزی، حمل و نقل، تبادل اطلاعات، اینترنت و کسب و کار مردم تماماً وابسته به برق است بنابراین به نظر میرسد رئیسجمهور باید برای تحقق شعارهای انتخاباتی خود تلاش کند در غیر این صورت هواداران و همراهان خود را از دست خواهد داد.
وی به کارنامه قابل قبول دولت در بخش سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: دولت چهاردهم در مسیر تقویت مقاومت، همراه کردن دیپلماسی و میدان، مقابله با استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی توانسته رفتار مناسبی داشته باشد. همچنین دولت در مسیر همکاریهای منطقهای و همراهی با همسایگان، اقدامات خوب و مؤثری داشته است.
ضرورت تلاش بیشتر در عرصه دیپلماسی اقتصادی
کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر بخشی از اقدامات دولت در عرصه سیاست خارجی که نتیجه آن در آینده مشخص خواهد شد، افزود: همچنین لازم است منتظر تلاشهای بیشتر دولت در عرصه دیپلماسی اقتصادی باشیم. از سوی دیگر بحث تحولات منطقه و حملات رژیم صهیونیستی به کشورهایی چون لبنان، فلسطین و سوریه بخش مهمی از اقدامات سیاست خارجی کشور را به خود اختصاص داده است.
نایب رئیس اول خانه احزاب ایران به ضرورت عملیاتی شدن وفاق در سطح حاکمیتی به آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ/ كَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ» اشاره کرد و گفت: چرا باید حرفهایی را زد که نتوان به آن عمل کرد؟! چرا صرفاً باید احزاب و گروههای سیاسی به عنوان زینتالمجالس باشند و آنها را در تصمیمگیریها شریک نکرد؟! رئیسجمهور در برخی از انتصابات و بعضی از گفتمانهای سیاسی خود عملاً جریانهای سیاسی مؤثر در مشارکت مردم را نادیده میگیرد، موضوعی که به نظر میرسد بزرگترین ضربه را به شعار وفاق ملی خواهد زد.
احزاب یار دولت هستند
کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سؤال که چه میزان جلسات رئیسجمهور با احزاب، نماد پایبندی شعار وفاق ملی است، بیان کرد: بسیاری از معاونین وزیر کشور و معاونتهای مختلف ریاست جمهوری در جلسات خانه احزاب حضور پیدا میکنند و خوشبختانه همگی بر لزوم حرکت در مسیر وفاق تأکید دارند اما هنگامی میتوان از شعار وفاق و همدلی عبور کرد که آن را عملیاتی کنیم. احزاب یار دولت هستند و نه بار دولت. نباید اینگونه متبادر شود که احزاب به دنبال سهمخواهی هستند، متأسفانه برخی از احزاب این کار را انجام میدهند اما ما میگوییم در حل مشکلات، براساس تخصص و تجربه پای کار هستیم.
کنعانی در پایان درباره ضرورت وفاق در سطح جامعه به منظور همراهی دولت با مردم، گفت: مردم باید احساس کنند در ضرر، زیان و سود شریک دولت هستند. اینگونه نباشد که مردم صادقانه رأی بدهند اما بعد دولت در مقابل رأی مأخوذه از مردم، پاسخگو نباشد. عدم پاسخگویی دولت به مشکلات معیشتی مردم باعث مشارکت حداقلی یا کمرنگ مردم خواهد شد چرا که احساس میکنند با وجود رأی صادقانه اما نتیجهای دریافت نکردند.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید