هجوم آمریکاییها پیش از روی کار آمدن ترامپ برای خرید کالا
با نزدیک شدن به مراسم دومین تحلیف دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور ایالات متحده، بسیاری از آمریکاییها در حال انبار کردن کالاهایی مانند تبلتهای ساخت چین، خودروهای هیبریدی تولید کانادا هستند. این اقدام بهدلیل برنامه ترامپ برای اعمال تعرفههای سنگین بر واردات انجام میشود.
بر اساس اعلام روزنامه گاردین، ترامپ از زمان انتخابات وعده داده که بلافاصله پس از ورود به کاخ سفید، ۲۵ درصد تعرفه بر واردات مکزیک و کانادا و همچنین ۱۰ درصد افزایش تعرفه بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. اقتصاددانان هشدار دادهاند که این سیاست باعث افزایش قیمتها خواهد شد، زیرا شرکتها بهجای تغییر ساختار تولید، هزینه تعرفهها را به مصرفکنندگان منتقل میکنند.
بر اساس نظرسنجی گاردین و هریس، ۴۴ درصد از شرکتکنندگان گفتهاند که پیش از روی کار آمدن ترامپ، خریدهای خود را انجام دادهاند. همچنین، ۶۲ درصد از آنها برنامههای مالی خود را برای سال آینده تغییر دادهاند.
هجوم برای خرید الکترونیک و لوازم خانگی
بسیاری از مردم برای خرید لوازم الکترونیکی مانند لپتاپ و تبلت اقدام کردهاند. به گزارش انجمن فناوری مصرفکننده، تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی میتواند قیمت لپتاپها و تبلتها را تا ۴۶ درصد و گوشیهای هوشمند را تا ۲۶ درصد افزایش دهد.
باب مکماهون از پنسیلوانیا گفت: «من و همسرم در حال خرید آیپدهای جدید اپل هستیم، زیرا میدانیم تعرفهها باعث افزایش قیمت خواهند شد.»
لوازم خانگی مانند ماشین لباسشویی و خشککن نیز جزو خریدهای ضروری مردم بودهاند. فدراسیون خردهفروشی ملی تخمین زده که مصرفکنندگان بین ۶.۴ تا ۱۰.۹ میلیارد دلار هزینه اضافی برای لوازم خانگی پرداخت خواهند کرد.
ذخیره مواد غذایی و مصالح ساختمانی
برخی از افراد مصالح ساختمانی و مواد غذایی را پیش از اعمال تعرفهها انبار کردهاند. جن توماس از ویرجینیا گفت که خانوادهاش مواد اولیه برای تعویض سقف خانهشان را پیش از افزایش احتمالی قیمتها تهیه کردهاند.
در حالی که کمبودهای ناشی از همهگیری کرونا هنوز در ذهن بسیاری باقی مانده، برخی از مردم نیز مواد غذایی مانند برنج، لوبیا و میوههای خشکشده را ذخیره کردهاند. کارول لی وود از ویرجینیا گفت: «کاش میتوانستم بنزین و آووکادو هم ذخیره کنم!»
افزایش هزینهها برای مصرفکنندگان
بر اساس تخمین آزمایشگاه بودجه دانشگاه ییل، طرح جامع تعرفههای ترامپ میتواند هزینههای مصرفکنندگان آمریکایی را بین ۱.۹۰۰ تا ۷.۶۰۰ دلار در سال افزایش دهد. این افزایش هزینه در حالی است که بسیاری از خانوارها همچنان از اثرات تورم پس از همهگیری رنج میبرند.
در حالی که اقتصاددانان نسبت به تأثیر منفی این سیاست هشدار میدهند، ترامپ همچنان بر اعمال تعرفهها تأکید دارد. او در مصاحبهای گفت: «تعرفهها هیچ هزینهای برای آمریکاییها نداشتند و برای کشور درآمدزایی کردند.»
با وجود این اظهارات، افزایش قیمتها و فشار بر مصرفکنندگان در دور دوم ریاستجمهوری ترامپ میتواند به یکی از مهمترین چالشهای اقتصادی تبدیل شود.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید