هدفگذاری برای کشت ۵.۹ میلیون هکتار گندم در سال زراعی جاری
به گزارش برنا، سهراب سهرابی اظهار داشت: امسال برنامه ابلاغی ما به استانها، کشت چهار میلیون هکتار گندم دیم و یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار گندم آبی میباشد.
وی اظهار داشت: از اواخر شهریور و ابتدای مهر، عملیات کشت گندم در کشور آغاز شده و تاکنون حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار گندم دیم و حدود ۷۰۰ هزار هکتار گندم آبی کشت شده است.
سهرابی با بیان این که عمده کشت گندم مربوط به استانهای سرد و معتدل سرد است، تصریح کرد: عملیات کشت در اقلیم گرمسیری و مرطوب شمال نیز آغاز شده و ادامه دارد.
وی پروژه جهش تولید در دیمزارها را یکی از پروژههای مهم در راستای تولید پایدار گندم عنوان و اذعان کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری در سطح شش میلیون هکتار برای انواع محصولات زراعی راهبردی اجرا میشود و سهم گندم در این طرح سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی در مورد تامین بذر گندم نیز گفت: برای سال زراعی جاری 460 هزار تن بذر اصلاح شده گندم تدارک دیدهایم و تاکنون 300 هزار تن بذر میان کشاورزان توزیع کردهایم.
وی با اشاره به ضرورت تامین کودهای شیمیایی تصریح کرد: تدارک سه میلیون تن انواع کودهای شیمیایی شامل دو میلیون و 400 هزار تن ازته، 400 هزار تن کود فسفاته و 220 هزار تن پتاسه توسط وزارت جهادکشاورزی برای سال زراعی جاری برنامهریزی شده است.
سهرابی ساماندهی تولید و فرآوری بذور گندم، توسعه کشت گندم دوروم در اراضی دیم و آبی، توسعه مکانیزاسیون، تغذیه متعادل و بهبود کیفیت، ارتقای بهرهوری مصرف آب، مدیریت آفات و بیماریها و علفهای هرز، ایجاد مزارع دیم و آبی مشاهدهای و مقایسهای، کشاورزی کمنهاده، افزایش بهرهگیری از قابلیتهای اعضای بنیاد ملی گندمکاران و ارزیابی کیفیت تولید را از جمله مهمترین پروژهها برای طرح تولید پایدار گندم برشمرد.
وی افزود: از دیگر پروژههای مهم در دستورالعمل طرح تولید پایدار گندم؛ مدیریت برداشت و کنترل ضایعات، آموزش کارشناسان و کشاورزان با کمک موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و ارزیابی تعیین سطح کشت و برآورد تولید و عملکرد با همکاری مشترک معاونت امور زراعت و مرکز آمار و فناوری اطلاعات است.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: برای اجرایی شدن این پروژهها بر مواردی همچون تنظیم ادوات و ماشینآلات پیش از ورود به مزارع، مصرف متعادل کودهای شیمیایی مدیریت عوامل خسارتزای زنده، توسعه روشهای نوین کشت شامل کشت مستقیم در بقایای گیاهی، کشت روی پشته، کشت در کف جوی، توسعه آبیاری تیپ، استفاده از تجربیات کشاورزان پیشرو، رعایت اصول فنی کاشت، داشت و برداشت در استانها تاکید کردهایم.
وی گفت: در سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی وزارت جهادکشاورزی مکلف شدهایم تا پایان سال 1410 به خودکفایی 105 درصدی در تولید گندم برسیم و ما هم در این راستا گام برمیداریم.
سهرابی گندم را گیاه بهرهور توصیف و اظهار کرد: گندم در فصل پاییز کشت میشود و از این رو بین 40 تا 50 درصد نیاز آبی آن با بارشهای پاییزه، زمستانه و اوایل بهار تامین میشود و مابقی باید با آب آبیاری جبران شود.
وی تصریح کرد: گندم حداکثر ۱۰ درصد از کل آب کشور را مصرف میکند، اما ۵۰ تا ۶۰ درصد انرژی و پروتیین مردم ایران از گندم و فرآوردههای غذایی حاصل از این محصول تامین میشود و به همین دلیل نقش کلیدی در تامین امنیت غذایی مردم ایران دارد.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید