هدف دولت از کاهش مالیات تولید حمایت از رشد اقتصادی است
برای حمایت از بخش مولد اقتصاد در بودجه ۱۴۰۴، شاهد کاهش ۵ درصدی مالیات تولید هستیم که هدف از این اقدام کاهش هزینههای تولید و مقرون به صرفهتر کردن آن برای کسب و کارها و سرمایه گذاری در رشد آنها است. هدف دولت با کاهش مالیات بر تولید، تحریک فعالیتهای اقتصادی و ایجاد فضای مساعدتر برای شکوفایی کسب و کارها است.
هدف بودجه با کاهش مالیات تولید و حمایت هدفمند از بخشهای تولیدی، تحریک رشد اقتصادی است. هزینههای تولید کمتر میتواند منجر به افزایش فعالیتهای تجاری، ایجاد شغل و سطوح بالاتر سرمایه گذاری در اقتصاد شود. این موضوع به نوبه خود به یک محیط اقتصادی قویتر و پویاتر کمک میکند.
مصطفی پوردهقان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و نماینده مردم اردکان یزد در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا با اشاره به تغییرات مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴ اظهار داشت: در ارتباط با کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید هم باید بگویم که برخلاف نگاه برخی از افراد که تصور میکنند هر چقدر مالیات بیشتری بگیریم به نفع کشور است و درآمد دولت افزایش مییابد، بر اساس اصول اقتصادی مالیات تا میزان مشخصی میتواند افزایش پیدا کند، اگر بیشتر از آن سقف افزایش مالیات داشته باشیم، منجر به کاهش کارآیی، سرمایهگذاری و تولید میشود. این امر به معنای کاهش درآمدهای دولت است.
وی ادامه داد: کاهش مالیات بر تولید در بودجه ۱۴۰۴ علاوه بر حمایت از بخش مولد اقتصاد سبب افزایش منابع در گردش تولید خواهد شد. علاوه بر این در شرایط فعلی، با کاهش مالیات تولید، موجب بهبود و افزایش سودآوری تولید نیز خواهیم شد و هر میزان مالیات کاهش یابد، بخش مولد بیشتر از قبل جذابیت پیدا خواهد کرد و برای همین کاهش مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴ به نفع رشد سرمایهگذاری در بخش مولد اقتصاد خواهد بود.
پوردهقان گفت: با توجه به این که طی سالهای گذشته هزینههای غیراقتصادی را بر بخش تولید تحمیل کردهایم، کاهش مالیات تولید را به میزان ۵ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم. شاخصهایی مانند تحریم، تورم، افزایش یکدفعه دستمزدها و… بر بخش تولید اثر منفی گذاشتهاند و باید از آنها حمایت به عمل میآمد.
وی ادامه داد: در همه جای دنیا این یک امر مرسوم است که هر کسی درآمد بالاتری دارد، پلههای بالاتری از اخذ مالیات را برایش تعیین میکنند و کسانی که درآمد پایینترین دارند، مالیات کمتری پرداخت میدانند. در همین راستا، تلاش کردیم بر مالیاتستانی از پردرآمدها و دانهدرشتها متمرکز شویم و معافیت مالیاتی بیشتری برای صاحبان درآمدهای خرد در نظر بگیریم.
این نماینده مجلس گفت: یکی از مهمترین موضوعات این است که بتوانیم به شناسایی سطح درآمدی افراد بپردازیم. کسانی که در بازارهای غیررسمی فعالیت میکنند و به کارهای غیرمولد میپردازند، باید میزان درآمدشان مشخص شود. از طریق اصلاح قوانین که در مجلس داشتیم و اتصال پایگاههای مختلف به حوزه دارایی شرایط بهتر شده است و میتوانیم به شناسایی درآمد افراد بپردازیم.
عضو کمیسیون صنایع مجلس در پایان خاطرنشان کرد: نشاندار کردن مالیات توسط مودیان طرح خوبی است که امسال اجرایی شد. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم که این طرح در سال آتی هم ادامه پیدا کند. این طرح به ویژه به نفع مناطق محروم و کمتر برخوردار است و به پیشبرد پروژهها در این بخشها منجر میشود.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید