آخرین اخبار

هشدار به کاربران سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا


نادر بذرافشان

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با ایکنا، درباره مجوز سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا که این روزها در فضای مجازی گسترش پیدا کرده‌اند، گفت: اتحادیه فقط به واحدهایی که خرید و فروش طلا به صورت حضوری و فیزیکی انجام می‌پذیرد، مجوز می‌دهد و تحت نظر اتحادیه قرار دارند و سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا از اتحادیه کسب و کارهای مجازی مجوز و «اینماد» دریافت می‌کنند و تضامین و عملکرد آنها تحت نظر این اتحادیه قرار دارد.

وی افزود: در واقع خبر نداریم که چه تعداد از این سکوها مجوزهای لازم از اتحادیه کسب و کارهای مجازی و اینماد را کسب کرده‌اند و چه تعداد فاقد مجوزهای لازم هستند.

 رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه آمار دقیقی از مجوزهای صادرشده برای سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا در دست نیست، گفت: وقتی این آمار در دست نیست چگونه می‌توان بر اینها نظارت کرد.

هشدار به کاربران 

بذرافشان با هشدار به مردم اظهار کرد: مردم هر خریدی که می‌خواهند در فضای مجازی انجام دهند نسبت به صحت آن واحد صنفی و مجوزهایی که در اختیار داد، اطمینان لازم را به دست آورند. طبق قانون کسب و کارهای مجازی باید طلای فروخته‌شده تحویل خریدار شود ولی معلوم نیست که تحویل فیزیکی طلا تا چه اندازه به درستی انجام شود.

وی بیان کرد: طلا، سکه و مصنوعات آن از حساسیت بالایی برخوردارند و مردم باید حساسیت بسیار زیادی نسبت به آن داشته باشند و پس از مطمئن شدن از مسائل هویتی، امنیتی و ایمنی نسبت خرید اقدام کنند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: این روزها تبلیغات خرید و فروش آنلاین طلا در سطح شهر بسیار زیاد شده و حتی مبالغی را مطرح می‌کنند که با عقل جور در نمی‌آید مثلاً می‌گویند با 50 هزار تومان طلا خریداری کنید! با این مبالغ اصلاً طلایی وجود ندارد و قابل وزن کردن نیست. حداقل طلای آب‌شده‌ای که می‌توان ارائه داد از 50 میلیون تومان به بالاست و لذا چگونه با 50 هزار تومان می‌توان طلا خرید.

بذرافشان با بیان اینکه براساس شنیده‌ها حدود 400 مجوز برای سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا از سوی اتحادیه کسب و کارهای مجازی صادر شده است، گفت: این را من شنیده‌ام و خیلی مطمئن نیستم. بخشی از این مجوزها مربوط به طلای آب‌شده و بخشی دیگر هم مربوط به فروش مصنوعات طلاست. 

وی بیان کرد: با توجه به شعار سال باید از تولیدکنندگان مصنوعات طلا حمایت انجام گیرد ولی عملاً این اتفاق نیفتاده است. مثلاً بخش قابل توجهی از طلا به صورت آب‌شده در بانک‌ها نگهداری می‌‎شوند در صورتی که اگر به بازار عرضه می‌شدند می‌توانستیم آن را به مصنوعات طلا تبدیل و در اختیار مردم قرار دهیم و صنعت طلاسازی کشور از شرایط بحران و رکود خارج می‌شد. صنف فروشندگان مصنوعات طلا امسال با بدترین سال کاری مواجه بوده‌اند و واحدهای تولیدی به شدت دچار آسیب‌های مالی و اقتصادی شده‌اند و نسبت به هزینه‌های جاری با مشکل روبه‌رو هستند.

فشار سکوهای آنلاین بر فروشندگان طلای فیزیکی

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه افزایش ، نوسانات تورمی، کاهش قدرت خرید مردم و سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا به واحدهای تولیدی مصنوعات طلا فشارهای بسیاری را وارده کرده‌اند، گفت: حدود 70 هزار نفر در سراسر کشور در این صنف فعالیت دارند و 20 درصد آنها تولیدکننده مصنوعات طلا هستند ولی در شرایط رکود و بحران به سر می‌برند.

بذرافشان با بیان اینکه فضای مجازی نیاز کشور است، اظهار کرد: در عین حال فروش آنلاین طلا باید براساس یک سری ضوابط و مقررات انجام پذیرد و نیازمند تضامینی است که اگر وجود نداشته باشند، امنیت و آرامش خاطر مردم سلب خواهد شد.

وی گفت: سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا باید تضامینی را به بانک‌ها ارائه دهند و نظارت بر اینها تشدید شود. البته دادستانی و پلیس امنیت اقتصادی و دیگر نهادها نظارت بیشتری بر این سکوها دارند تا مبادا خالی‌فروشی اتفاق بیفتد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره فروش طلای آب‌شده آن هم با کد «انگ» تأکید کرد: اصلاً قرار نیست فروش طلای آب‌شده داشته باشیم؛ چرا؟ چون طلای آب‌شده مواد اولیه و مورد نیاز تولید مصنوعات طلاست و در هیچ جای دنیا فروش طلای آب‌شده مرسوم نیست. کد «انگ» در اتحادیه‌‎ها ثبت‌شده هستند و عیارسنجی شده‌اند ولی باید در نظر داشت امکان دارد برخی از آنهایی که در فضای مجازی به فروش طلای‌ آب‌شده مبادرت می‌ورزند یا جاعلان تخلفاتی را انجام دهند و کدهایی را ثبت کنند که جعل شده و خریدار پس از استعلام با مشکلاتی نظیر عیارسنجی مواجه شده‌ است و یا اینکه عیار طلا با کدی که برروی آن ثبت شده مطابقت ندارد.

بذرافشان گفت: هرچقدر طلا گران‌تر و ضرب سکه بیشتر شود، قطعاً تقاضا برای خرید آن افزایش پیدا می‌کند و در اینجا فقط باید مراقب بود و پیش از خرید استعلام‌های لازم را انجام داد یا اینکه فاکتورهای رسمی صادر شوند و عیار طلا از سوی کارشناسان و اتحادیه‌ صحت‌سنجی شوند.

یک نهاد مرجع صدور مجوز خرید و فروش آنلاین طلا باشد

وی تأکید کرد: بهتر است فروش آنلاین طلا از سوی اتحادیه طلا و جواهر انجام شود و مجوزهای لازم را این اتحادیه صادر کند و بر آنها نظارت داشته باشد. خرید و فروش طلا جزو حوزه تخصصی ماست ولی نمی‌شود که جواز را اتحادیه طلا و جواهر صادر کند، اینماد را جای دیگر بدهد و اتحادیه کسب و کارهای مجازی که اکثراً هیئت مدیره‌ آنها از صنف ما نیستند بر این سکوها نظارت داشته باشند. خرید و فروش طلا کاری فوق‌العاده تخصصی است و اتحادیه کسب و کارهای مجازی هم گاهی اوقات می‌گوید ما نظارت داریم و گاهی اوقات می‌گویند نظارت ندارند. این رفتارها فقط سؤالات بی‌پاسخ بسیاری را برای مردم به وجود می‌آورد. پس اگر قرار است فروش آنلاین هم انجام پذیرد، مرجع صدور مجوز و نظارت بر سکوها فقط باید یک نهاد باشد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در پایان تأکید کرد: اتحادیه تخصصی هم توان صدور مجوز را دارد و هم توان نظارت و لذا چون سکوهای خرید و فروش آنلاین طلا مربوط به حوزه این اتحادیه نیستند نمی‌توانیم بر آنها نظارت داشته باشیم و نظارت ما فقط به محدود به واحدهای خرید و فروش فیزیکی طلا و تولیدکنندگان طلا و جواهر است.

 گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا