ارتباطات و فن آوری اطلاعات

همایش تخصصی جایگاه علم و فناوری سلامت در دفاع مقدس برگزار می شود



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، به مناسبت برگزاری همایش تخصصی جایگاه علم و فناوری حوزه سلامت در نشستی با حضور دکتر معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر حسین قناعتی رئیس ، سردار فتحیان رئیس موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و روسای کمیته‌های همایش برگزار شد.

پناهی با اشاره به اینکه این همایش در حوزه سلامت مقدمه‌ای است برای برگزاری کنگره سراسری سال آینده، تصریح کرد: انتظار می‌رود در این همایش محتوای مورد نیاز در حوزه سلامت برای کنگره سراسری سال آینده تهیه شود باید توجه داشت که به نمایندگی از کل حوزه سلامت کشور در کنگره حضور خواهیم داشت.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به مسئله آینده‌نگاری اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم و مورد انتظار بررسی میزان آمادگی دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت در مقابل تهدیدات آینده است؟! تهدیدات جنگ‌های نوین و بیولوژیک باید شناسایی شود حتی اگر جنگی از نوع غیرکلاسیک رخ بدهد آمادگی لازم برای آن چیست و چه مقدماتی لازم دارد؟!

پناهی در ادامه با اشاره به اینکه توانمندی علم و فناوری امروز با دهه ۶۰ بسیار متفاوت است، خاطرنشان کرد: راهکارهای جدید جراحی، پیشگیری، امداد، تشخیص، انتقال و غیره باید به کار گرفته شود. علوم و فناوری روز متناسب با نیازهای روز یا تهدیدات آینده به کار گرفته شود.

وی یادآور شد: شاید در حوزه تجهیزات مصرفی نیروهای مسلح تفاوت چندانی با موارد غیر جنگی نداشته ‌باشد ولی دانشگاه‌های علوم پزشکی باید به دنبال موارد مصرف دو منظوره باشند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت عنوان کرد: رسالت متولیان همایش نقش جایگاه علم و فناوری سلامت در دفاع مقدس؛ ایجاد آمادگی در کشور است تا قابلیت های دانشگاه ها رصد شود.

وی در خصوص رویکرد مقالات و سخنرانی‌های این همایش افزود: رویکرد مقالات و سخنرانی‌های باید بر پایه روش‌های نوین و فناوری و تجهیزات در آینده باشد، برای مثال تهدیدات بیولوژیک، تهدیدات شیمیایی، تروما و حوادث، تهدیدات هسته‌ای، تاثیر جنگ‌های ترکیبی بر سلامت به عنوان موضوعات قابل طرح در این دوره از همایش به شمار می‌روند.

پناهی تاکید کرد: در آیین اختتامیه همایش تخصصی ۵ مهرماه باید به تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط تکلیف و ماموریت محتوایی مشخص برای کنگره سراسری سال آینده داده شود.

در این نشست سردار نصراله فتحیان، رئیس بهداری رزمی در دوران دفاع مقدس با اشاره به نقش دانشگاه علوم پزشکی تهران در جنگ تحمیلی گفت: حسن تدبیر وزارت بهداشت و میدان داری دانشگاه علوم پزشکی تهران برای برگزاری اولین نشست جایگاه علم و فناوری سلامت در حوزه دفاع مقدس قابل قدردانی است.

فتحیان تاکید کرد: مردم نقش کلیدی در بهداشت و درمان دوران دفاع مقدس برعهده داشتند و الگوی آن زمان برای دوران شیوع ویروس کرونا به کار گرفته شد و در آینده نیز با شیوع پاندمی های دیگر به کار خواهد آمد.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا