همه چیز درباره موشک بالستیک جدید روسیه – اخبار روز کشور
به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به استفاده روسیه از یک موشک بالستیک میانبرد جدید که به تمام نقاط اروپا میرسد، گزارش داد این موشک دوربردترین سلاحی است که در مناقشات اروپا استفاده شده و رهگیری آن برای سامانههای دفاعی اوکراین تقریبا غیرممکن است.
به گزارش روزنامه «نیویورکتایمز»، اخیراً یک کارخانه تسلیحاتی اوکراینی در «دنیپرو» با یک موشک میانبرد جدید روسیه به نام «اورشنیک» هدف حمله قرار گرفت، حملهای که بحث اوکراین و متحدان غربیاش درباره تأثیر راهبردی آن هنوز در جریان است.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه این موشک را بهعنوان نمونهای از توانایی فناوری روسیه باوجود تحریمهای اقتصادی شدید غرب معرفی کرده و کارشناسان میگویند اورشنیک توانایی حمل سلاحهای هستهای را دارد. کارشناسان غربی هنوز نمیدانند روسیه در این حمله از چه نوع ماده انفجاری استفاده کرده و برخی بر این باورند که شاید اساساً هیچ ماده انفجاری در کار نبوده باشد.
پنتاگون میگوید اورشنیک نسخهای تغییریافته از موشک «آر اس ۲۶ – روبژ» روسیه است، یک موشک بالستیک قارهپیما که از سال ۲۰۱۱ مورد آزمایش قرار گرفته است. بااینحال، تصاویر منتشرشده از این موشک نشان میدهد که قطربدنه موشک اورشنیک نسبت به روبژ کوتاهتر بوده و احتمالاً برای پیمودن مسافتهای کوتاهتری طراحی شده است. این موشک توانایی پرواز تا حدود ۵۵۰۰ کیلومتر را دارد که برای رسیدن به تقریبا تمامی نقاط اروپا، کافی است.
گرچه این موشک از نظر برد عملیاتی، یک موشک بالستیک قارهپیما محسوب نمیشود، اما «نیک براون» تحلیلگر شرکت اطلاعات دفاعی «جینز» مستقر در بریتانیا میگوید این دوربردترین سلاحی است که تاکنون در یک درگیری در اروپا استفاده شده است.
مقامات اوکراینی گفتهاند که اورشنیک در حمله به دنیپرو حامل ۶ کلاهک جنگی بوده که هر یک از آنها ۶ ریزمهمات به همراه داشتند. گرچه در این حمله تلفات جانی گزارش نشده است، اما یک مقام امنیتی اوکراین در روز یکشنبه به «آسوشیتدپرس» گفت خسارت سنگینی به زیرساختهای این شهر وارد شده است.
موشک اورشنیک که به جو فرستاده شده و سپس با بهرهگیری از نیروی جاذبه، با سرعت بالا بهسوی هدف خود فرود میآید، کار رهگیری را برای سامانههای پدافند هوایی دشوار کرده است و اگر ریزمهمات آن هم آزاد شود، به اذعان کارشناسان نظامی غربی، خنثی کردن آن تقریباً غیرممکن است.
به گزارش رسانه آمریکایی، تنها راه رهگیری این موشکها در زمانی است که هنوز در خارج از جو زمین حرکت میکنند، اما این کار نیازمند نوعی از سامانههای پدافندی است که اوکراین آن را در اختیار ندارد.
تحلیلگران غربی به نیویورکتایمز گفتند این موشک به احتمال زیاد هیچ ماده انفجاری با خود حمل نمیکرده و خساراتی که به کارخانه تسلیحاتی اوکراین وارد شده است، ناشی از سرعت بالای حرکت آن بوده است. مدیر پروژه دفاع موشکی در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی مستقر در واشنگتن میگوید: «صادقانه بگویم، وقتی با چنین سرعتی اصابت صورت گیرد، حتی کلاهکهای غیرمنفجره هم خسارت بسیار زیادی وارد میکنند.»
انتهای پیام
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید