عمران و اشتغال

همکاری ایران و ژاپن در حوزه آموزش‌ مهارت و پروژه‌های مشترک


در راستای توسعه دیپلماسی مهارت، همکاری میان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشورمان و ژاپن با هدف تداوم همکاری‌های مشترک و راه‌اندازی پروژه‌های پیشنهادی ایران گسترش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، دیپلماسی مهارت به ‌عنوان یکی از ابزارهای مورد اتکای دیپلماسی به معنای برقراری و تقویت روابط دو یا چندجانبه به‌منظور تأمین منافع ملی در زمینه‌هایی همچون تقویت توانمندی‌های نیروی انسانی کشور، تقویت توانمندی‌های فناوری و به‌ طور کلی بهره‌برداری از تجارب موفق مهارتی سایر کشورها، معنا می‌شود.

از نگاه کارشناسان، دیپلماسی مهارت محور می‌تواند مبنای توسعه فعالیت‌های تجاری و تعاملات بین المللی در بخش‌های مختلف به ویژه در حوزه اقتصاد باشد.

در سند مهارت‌ آموزی سازمان فنی و حرفه‌ای ایران به‌ عنوان متولی امر مهارت‌ آموزی در کشور، تعریف «دیپلماسی مهارت»، دستیابی و نیل به اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق صدور مهارت و فناوری در بستری سیاسی عنوان شده است.

در حال حاضر دیپلماسی مهارت، امکان برقراری ارتباط مؤثر با کشورهای منطقه به ویژه کشورهای اسلامی را ممکن ساخته و بسیاری از کشورهای توسعه یافته علیرغم محرومیت از منابع طبیعی، با بهره‌گیری از فناوری به رشد قابل ملاحظه‌ای دست یافته‌اند.

در همین راستا،‌ طی روزهای اخیر فصل جدیدی در توسعه دیپلماسی مهارت با در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای آغاز شده و با هدف تبیین سیاستهای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای توسعه همکاری‌های ایران و ژاپن در دستور کار قرار گرفته است.

غلامحسین محمدی- معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای این سازمان را متولی ارائه آموزش‌های غیررسمی به افراد جویای کار و مهارت عنوان کرد و گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای با بیش از ۵۰ سال سابقه ۷۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی، ۴۰ هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد و ۱۲ میلیون مترمربع فضا را در اختیار دارد و سالانه بیش از ۴۰۰ حرفه و ۱۳ هزار استاندارد آموزشی به بیش از ۲ میلیون نفر آموزش‌ مهارتی ارائه می‌کند.

همکاری ایران و ژاپن در حوزه آموزش‌ مهارت و پروژه‌های مشترک

وی توسعه همکاری میان دو کشور ایران و ژاپن را فرصتی مغتنم برای توانمندسازی بخش عمده‌ای از مردم دانست و گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور دارای سابقه طولانی در همکاری با کشور ژاپن از جمله همکاری با سازمان بین‌المللی در تجهیز و راه اندازی دپارتمان‌های تخصصی در مرکز تربیت مربی فنی و حرفه‌ای است و در زمینه ارائه آموزش‌های مهارتی به اتباع خارجی به ویژه افغانستان و ارائه آموزش‌های مهارتی در مناطق کم‌برخوردار اقدامات موثری صورت داده و و زمینه ادامه و توسعه همکاری‌ها وجود دارد.

سفیر ژاپن در ایران نیز در این دیدار به امضای پروژه احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود:چندی قبل پروژه احیای دریاچه ارومیه در ایران به امضاء رسید که هدف از اجرای آن علاوه بر احیاء دریاچه ارومیه، فراهم کردن اسباب معیشت ساکنین منطقه از طریق آموزش‌های حرفه‌ای است.

در حال حاضر توسعه دیپلماسی مهارت به ویژه با کشورهای همسایه از جمله برنامه‌های در اولویت سازمان فنی و حرفه‌ای به شمار می‌رود و از طریق آن امکان بهره‌برداری در صدور توانمندی‌های ایران در امر آموزش‌های مهارتی به کشورهای هدف فراهم می‌شود.

در این نشست نماینده دفتر جایکا در ایران نیز همکاری آموزشی با سازمان فنی و حرفه‌ای در خصوص ارائه آموزش‌های مهارتی به اتباع افغانستانی را مورد اشاره قرارداد و آمادگی این دفتر را جهت همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در بحث نیازسنجی آموزشی صنایع و بنگاه‌های اقتصادی و همچنین راه‌اندازی نرم‌افزار جست وجوی شغل که قبل از کرونا هم برنامه‌ریزی شده بود اعلام کرد.

در این دیدار پیشنهاداتی نظیر راه‌اندازی مراکز ارائه خدمات آموزشی تعمیر،نصب و نگهداری محصولات صادراتی به دلیل وجود زیرساخت‌های تجهیزاتی ژاپن، مشارکت در ارائه آموزش‌های مورد نیاز احصاء‌ شده جهت احیای دریاچه ارومیه و تأمین نیازهای مهارتی مردم منطقه و توسعه همکاری در ارائه آموزش‌های مهارتی به اتباع افغانستانی و سایر اتباع در ایران ارائه شد.

در حال حاضر توسعه دیپلماسی مهارت به ویژه با کشورهای همسایه و جهان از جمله برنامه‌های در اولویت سازمان فنی و حرفه‌ای به شمار می‌رود و از طریق آن امکان بهره‌برداری در صدور توانمندی‌های ایران در امر آموزش‌های مهارتی به کشورهای هدف فراهم می‌شود.

پیشتر سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای در راستای توسعه دیپلماسی مهارت ضمن ‌ایجاد میز همکاری‌های بین المللی برای ۴۵ کشور، نشستهای مشترکی را با سازمانها و موسسات خارجی از جمله موسسه توسعه کارآفرینی هند، جهاد البناء لبنان، سازمان مسابقات و نمایندگی صندوق جمعیت ملل متحد در ایران برگزار کرده است.

تدوین پیش نویس برنامه و تفاهم‌نامه همکاری مشترک با کشورهای نیجر، تاجیکستان، سوریه، چین،‌ روسیه، ژاپن، مالزی، صربستان، عمان، عراق و جمهوری موریس و امضای برنامه اقدام مشترک با تاجیکستان از جمله اقدامات مهم سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در جهت توسعه دیپلماسی مهارت به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با چشم انداز حضور مؤثر در عرصه بین المللی، نوع جدیدی از تعاملات بین المللی را با استفاده از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تحت عنوان دیپلماسی مهارت طراحی کرده است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، آموزش‌های مهارتی به دلیل فراگیر بودن مخاطبان از یکسو و ناگزیر بودن کشورها از پرداختن به آن از سوی دیگر، زمینه بسیار خوبی برای برقراری روابط و گسترش تعاملات مؤثر بین المللی است.

انتهای پیام



منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا