آخرین اخبار

هوش مصنوعی بر افزایش قدرت ملی اثرگذار است


سردار غلامرضا جلالی

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان پدافند غیرعامل کشور، نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن در پدافند غیرعامل و افتتاحیه دبیرخانه هوش مصنوعی در سازمان پدافند غیر عامل از سوی سازمان پدافند غیرعامل با همکاری دانشگاه عالی دفاع ملی در محل این دانشگاه با حضور سردار غلامرضا جلالی؛ رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، حجت‌الاسلام و المسلمین سید سعیدرضا عاملی؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم؛ رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، محمدسعید سرافراز؛ رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی و جمعی از اساتید دانشگاه، نخبگان و صاحب‌نظران در حوزه هوش مصنوعی برگزار شد.

سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این همایش اظهار کرد: امیدوارم با تشکیل میز تخصصی هوش مصنوعی و پدافند غیرعامل و نیز برگزاری جلسات و کارگاه‌های مقدماتی بتوان به یک جمع‌بندی نهایی نسبت به هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن در پدافند غیرعامل دست یافت.

وی همچنین به تبیین تأکیدات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) به منظور بهره‌مندی مفید و مؤثر از ظرفیت هوش مصنوعی پرداخت.

سردار جلالی با بیان اینکه در این راستا باید برای ایجاد و فراهم‌سازی زیرساخت‌ها نگاه عمیق‌تر و دقیق‌تری صورت گیرد، گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده استراتژیک و اثرگذار در زیست بوم جهانی شناخته می‌شود که این مهم می‌تواند اثرات بسیار راهبردی در سطوح قدرت ملی کشور‌های مختلف داشته باشد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به سرمایه‌گذاری بسیاری از کشور‌ها در زمینه فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم به منظور بهره‌مندی از هوش مصنوعی، ادامه داد: در همین راستا برخی از کشور‌ها در حال تدوین قوانین و مقررات انحصارگرایانه در این زمینه هستند.

سردار جلالی تأثیر هوش مصنوعی بر تحولات جهانی را مهم برشمرد و افزود: هوش مصنوعی یک مؤلفه بسیار مهم است که نقش آن بر قدرت ملی کشور و نیز تبادلات جهانی بسیار مؤثر است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: با توجه به روند تحولات جهانی و احتمال بروز تهدید و انحصار‌ها در این حوزه، لازم است نگاه جامع‌تری به زیست بوم هوش مصنوعی در کشور صورت گیرد و زیرساخت و ابزار‌های مورد نیاز در راستای پیشبرد این مهم توسعه یابد.

وی با اشاره به ایجاد شورای ملی هوش مصنوعی و مرکز ملی هوش مصنوعی اظهار کرد: مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) تأکیدات ویژه‌ای مبنی بر تداوم روند ایجاد سازو کار‌ها و ساختار‌های هوش مصنوعی داشتند.

سردار جلالی با بیان اینکه دارایی یا سرمایه‌ها از جمله مهمترین عناصر مورد توجه پدافند غیرعامل است، گفت: دارایی یا زیرساخت نقش اساسی در تداوم خدمت و تداوم کارکرد‌ها دارد. در همین راستا در الگو‌های جدید تهدید، زیرساخت‌ها به عنوان اهداف اصلی و راهبردی در حوزه نظامی شناخته می‌شوند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه تغییرات و تحولات فناورانه در حوزه زیرساخت را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این زمینه اثر هوش مصنوعی بر دارایی‌ها و زیرساخت‌ها انکارناپذیر است.

وی بیان کرد: تهدیدات به عنوان عنصر خارجی در زیست بوم هوش مصنوعی تعریف می‌شود و این امر می‌تواند خارج از کنترل کشور‌ها و دولت‌ها بر دارایی‌ها اثر گذارد. این در حالی است که هوش مصنوعی بر مؤلفه تهدید اثرات بسیار زیادی دارد و می‌تواند آن را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

سردار جلالی افزود: در الگو‌های مبتنی بر پدافند غیرعامل تلاش می‌شود بین اثر تهدید و آسیب، یک حائل ایجاد شود تا از این طریق در صورت اثرگذاری تهدید، آسیب‌پذیری بی‌تاثیر بماند. در پدافند غیرعامل تلاش می‌شود، تهدید را ارزیابی، تشخیص، کنترل، خنثی سازی و مدیریت کرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، وابستگی‌های متقابل را به عنوان عنصر دیگر مورد توجه پدافند غیرعامل برشمرد و ابراز کرد: از آنجایی که دارایی‌های ما سیستمی بوده و دارای طبقات مختلفی هستند از این رو در ذات سیستم، تعامل و وابستگی بین اجزا وجود دارد. بر این اساس ما ناگزیر با پدیده‌ای به نام وابستگی متقابل بین اجزا در دارایی‌ها روبه‌رو هستیم.

سردار جلالی از ریسک به عنوان عنصر مهم دیگر مورد توجه در پدافند غیرعامل یاد کرد و افزود: در این خصوص احتمال‌های وقوع حوادث بررسی و ارزیابی می‌شود؛ بنابراین پدافند غیرعامل نیز باید در هرجا که زمینه تهدید وجود دارد، این ارزیابی را انجام دهد که آیا هوش مصنوعی ریسک را کاهش یا افزایش می‌دهد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به پیامد‌ها به عنوان دیگر عنصر اشاره و تصریح کرد: به طور کلی دارایی و زیرساخت، تهدید، آسیب‌پذیری، وابستگی متقابل، ریسک و پیامد‌ها عناصر مهمی است که در این زمینه مورد تأکید و توجه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به افزایش جهانی حملات سایبری در دو سال گذشته، بیان کرد: برخی از این حملات که زیرساخت‌های کشور را هدف قرار داده‌اند، مبتنی بر هوش مصنوعی بوده‌اند. از این رو، باید تهدیدات و مخاطرات هوش مصنوعی به‌ویژه در بخش زیرساختی کشور، به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

سردار جلالی با بیان اینکه در عین توجه و رصد تهدیدات هوش مصنوعی، باید راهبردی برای استفاده از ظرفیت‌های این فناوری در بخش دفاعی داشته باشیم، اظهار کرد: در همین راستا، سازمان پدافند غیرعامل کشور، در دو سال گذشته، به مجموعه شرکت‌های سایبری فعال در حوزه پدافند سایبری بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای راهبری دفاع مؤثر سایبری، تأکید کرده است. در این زمینه خوشبختانه اقدامات مؤثری انجام شده که البته باید تلاش کرد تا به نقطه مطلوب و قابل اطمینان دست یابیم.

به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، اگر بخواهیم تهدیدات ناشی از هوش مصنوعی را شناسایی و مدیریت کنیم، از حداکثر ظرفیت‌های قابل استفاده هوش مصنوعی برای کشور بهره‌مند شویم و از این فناوری در حوزه دفاع نیز استفاده کنیم، نیازمند ایجاد یک زیست بوم جامع بومی هوش مصنوعی در کشور هستیم.

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا