اقتصاد > آب و انرژیانرژی

هوش مصنوعی به کمک صنعت نفت می‌آید



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ابراهیم پیرامون، مدیرعامل این شرکت در آئین امضای تفاهم‌نامه همکاری با با اشاره به هدف‌گذاری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ایران در مسیر رسیدن به چاه‌های نفت دیجیتال اظهار کرد: همکاری دوجانبه برای به‌کارگیری و استفاده از هوش مصنوعی برای سامانه‌های تحلیل‌گری و تصمیم‌گیری داده‌محور در از مهم‌ترین اهداف مناطق نفت‌خیز جنوب است.

وی افزود: مشارکت در تهیه و تدوین نقشه راه و طرح میدان نفتی دیجیتال (Digital Oil filed) و تأمین زیرساخت‌ها و خدمات مورد نیاز پیاده‌سازی آن از مفاد این تفاهم‌نامه است که امیدواریم با همکاری شرکت مخابرات ایران به امضای قرارداد منجر شود.

اجرای پروژه فیبر نوری در مناطق نفت‌خیز جنوب

عباس رضایی، رئیس و ارتباطات مناطق نفت‌خیز جنوب نیز در این آئین با تشریح نقشه راه مناطق نفت‌خیز جنوب در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: همکاری دوجانبه برای توسعه خدمات و زیرساخت‌های ارتباطی و تبادل داده‌ها در حوزه‌های IT (فناوری اطلاعات)، CT (مخابرات) و OT (اتوماسیون صنعتی) از محورهای اصلی این تفاهم‌نامه است.

وی تصریح کرد: امیداوریم با همکاری شرکت مخابرات ایران بتوانیم پروژه فیبرنوری در سطح نواحی و مناطق عملیاتی شرکت را طراحی کنیم و به مرحله اجرا برسانیم و برای اداره‌ها و منازل مسکونی نیز خدمات اینترنت در بستر فیبرنوری (FTTX) راه‌اندازی کنیم.

اجرای زیرساخت پردازشی نرم‌افزارهای شبیه‌ساز مخزن و میدان‌های نفتی

محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران نیز با اشاره به توان این شرکت در ارائه خدمات نوین اطلاعاتی گفت: در نظر داریم با مشارکت مناطق نفت‌خیز طراحی و نظارت بر ساخت مراکز داده و مرکز پردازش سریع (HPC) شامل زیرساخت پردازشی نرم‌افزارهای بسیار سنگین شبیه‌ساز مخزن و میدان‌های نفتی را به مرحله اجرایی برسانیم.

وی اظهار کرد: طراحی و اجرای شبکه‌های اختصاصی نسل پنجم موبایل (5G) و فناوری اینترنت اشیا برای هوشمندسازی و خودکارسازی کارخانه‌ها و محیط‌های عملیاتی در دستور کار قرار خواهد گرفت تا بتوانیم برای رساندن صنعت نفت به دیجیتال‌سازی گامی مهم برداریم.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا