وظیفه حکومت دینی گسترش فرهنگ عدالت است
به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته، 14 دیماه که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، با دعوت خویش و نمازگزاران به در پیش گرفتن تقوای الهی، گفت: امام باقر (ع) که روز گذشته ولادت ایشان بود، فرمودند «شیعه ما نیست مگر کسی که برای خدا حریم نگه دارد». تقوا در تمامی عرصه ها مفهوم جامعی است که همواره سفارش به آن کرده اند.
وی با اشاره به مباحث توحیدی در عرصه حکومت، ادامه داد: حکومت دینی باید زیرساختهای اجرای دین را فراهم کند. پذیرفته نیست از مسئولی که به او بگوییم، شما حکم خدا را اجرا کنید و بگوید، زیرساخت آن فراهم نیست. حاکم باید این زیرساخت را فراهم کند؛ « أَقَامُواْ ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتَوُاْ ٱلزَّكَوٰةَ وَأَمَرُواْ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَنَهَوۡاْ عَنِ ٱلۡمُنكَرِ».
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وظیفه حکومت دینی گسترش فرهنگ عدالت است، گفت: در این زمینه دو مطلب است؛ یکی اجرای عدالت است که مسئولیت و رسالت حکومت دینی این است و مهمتر از آن، ایجاد زمینه گسترش فرهنگ عدالت است. اگر چیزی در جامعه فرهنگ شد، اجرایی میشود. چنانکه عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) برای مردم فرهنگ شده است. بنابراین ما باید درباره فرهنگ عدالت نیز تلاش کنیم. در قرآن آمده است «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الكِتابَ وَالميزانَ لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» انبیا را فرستادیم و کتاب و میزان به آنها دادیم تا مردم قیام به قسط کنند.
وی با اشاره به اینکه قسط تحقیقا به معنای عدالت اجتماعی و نه فقط عدالت اقتصادی است، تصریح کرد: عدالت اقتصادی، سیاسی، آموزشی، عدالت در واگذاری پستها و مسندها از مصادیق عدالت اجتماعی است. در آیه فوق نمیگوید ما انبیا را فرستادیم تا آنها اجرای عدالت کنند بلکه میگوید «لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ » تا مردم قیام به قسط کنند، یعنی برای آنها فرهنگ شود.
خطیب جمعه تهران بیان کرد: اگر در محیط خانه و خانواده، پدر و مادر عدالت را رعایت نکنند و امر به معروف و نهی از منکر نکردند، این موضوع محقق نمیشود. یعنی اگر کسی در جمهوری اسلامی اداری شد، بداند که بی عدالتی منکر است و باید نهی از منکر کند؛ این همان فرهنگ عدالت است.
حجتالاسلام خاتمی به نامه 56 حضرت علی (ع) اشاره و ابراز کرد: از مباحث توحیدی در عرصه حکومت، گسترش فرهنگ عدالت است. این فرهنگ چگونه گسترده میشود؟ آیا با سخنرانی، موعظه، نصیحت و سایر موارد امکان دارد. به نظر میرسد از راههای اساسی گسترش فرهنگ عدالت، عمل مسئولان است. اگر مسئولان خود عدالت محور شدند، این گام بلند برای گسترش فرهنگ عدالت انجام شده است. مسئولان باید در مسیر سیره مولا علی (ع) حرکت کنند.
وی به چند نمونه از سیره حکومت حضرت علی (ع) در بیتالمال اشاره کرد و افزود: در روایات آمده است؛ داماد مولا علی (ع) برای درخواست کمک خدمت ایشان آمد، حضرت علی(ع) گفتند مگر اینکه از بیتالمال دزدی کنم و این رفتار را نخواهم داشت. در مورد دیگر است که نوه امام علی(ع) نزد ایشان آمد و چیزی را از بیتالمال برداشت، حضرت به سرعت از دست ایشان گرفت و گفت هرچه میخواهی از دست پدر بگیر اما از بیتالمال خیر. در جای دیگری آمده است خواهر رضاعی مولا علی(ع) امتیاز بیشتری میخواست، حضرت فرمودند تو و دیگر زنان مسلمان یکسان هستید، هرچه آنها بهره بردند از بیتالمال تو نیز همان بهره را بر میداری. راه گسترش عدالت این سیره حضرت علی(ع) است.
خبر درحال تکمیل است.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید