آخرین اخبار

«وعده صادق» آغازگر فصلی جدید از تقابل ایران و اسرائیل است + صوت


صباح زنگنه، کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه، در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که عملیات وعده صادق چه تأثیری بر معادلات منطقه‌ای می‌گذارد، گفت: این عملیات به لحاظ حجم نیرو، وسایل و ادوات به کار رفته و بعد مسافت و فاصله چند کشور از ایران تا سرزمین‌های اشغالی، گسترده بود و می‌تواند یک شاخص جدید در سطح منطقه محسوب شود. در واقع پس از این عملیات، جمهوری اسلامی ایران، عملا وارد فصل جدیدی از مواجهه و برخورد با اسرائیل شده است. 

وی ادامه داد: تاکنون، جمهوری اسلامی ایران از درگیری مستقیم با رژیم صهیونیستی، پرهیز می‌کرد چراکه این برخورد می‌توانست به یک روند بالارونده و تصاعدی منجر شده و این خود موجب ورود کشورهای دیگر به این تنش و درگیری خواهد شد. به عبارت دیگر؛ آن هنگام شاهد تبدیل یک تنش محدود و کنترل شده به یک بحران بزرگ منطقه‌ای و حتی بحران جهانی خواهیم بود. 


بیشتر بخوانید:


زنگنه با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مایل به ایجاد تنش در منطقه و در آستانه جنگ قرار دادن جهان نیست، ادامه داد: این شاخص‌ها از نظر متخصصان ژئواستراتژیک و استراتژیست‌های دنیا، تحول جدیدی است و سؤال‌هایی را مطرح می‌کند که آیا این وضعیت روبه افزایش است یا خیر؟

تحلیلگر مسائل منطقه با بیان اینکه بسیاری از ناظران نظامی و سیاسی بر توان بالای جمهوری اسلامی ایران در سطح بالا تأکید دارند، گفت: مسئله مهم‌تر این است که آیا این حرکت و تنش می‌تواند منجر به افزایش تنش شود یا در همین حد و کنترل‌شده باقی می‌ماند؟ در مقابل برای اسرائیل سؤال جدی‌تر این است که آیا ایران، از این به بعد به طور مستقیم وارد عمل خواهد شد یا همچنان حامی و تأییدکننده نیروهای مقاومت در منطقه خواهد بود و اقدام مستقیم نخواهد کرد. 

قبح رابطه اعراب با اسرائیل بعد از ورود مصر فروریخت

زنگنه درباره تأثیر این عملیات بر آینده عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل اظهار کرد: برخی از اعراب از ابتدای تأسیس رژیم صهیونیستی، روابط پنهانی خیلی وسیع و یا خیلی کمی با اسرائیل داشتند و رفت و آمد‌های غیر رسمی نیروهای امنیتی اعراب به رژیم صهیونیستی و پذیرایی از نیروهای امنیتی اسرائیل در کشورهای عربی دیده می‌شد اما در سطح رسمی نیز آنها از قبل روابط پنهانی با رژیم صهیونیستی داشته‌اند. در وضعیت فعلی چند کشور عربی به روند عادی‌سازی روابط با اسرائیل ورود پیدا کردند و به ویژه بعد از ورود مصر، قبح رابطه با اسرائیل، تقریبا فروریخته بود اما باید دید در شرایط فعلی که کشتار فلسطینی‌ها و ایجاد قحطی و گرسنگی وسیع و تخریب شهرهای فلسطینی رخ می‌دهد، آیا کشورهای عربی، حاضر هستند همچنان به قیمت خشم ملت‌های عرب و آزاده جهان به عادی‌سازی روابط ادامه دهند یا خیر؟ قطعا این کشورها درصورت تلاش دوباره برای این روند هزینه‌های سنگینی باید بپردازند.   

روند عادی‌سازی روابط به حالت فریز شده قرار گرفته است

این کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه اضافه کرد: به نظر می‌آید فعلا روند عادی‌سازی در یک وضعیت فریز شده‌ قرار گرفته و تا تنش‌ها در غزه و حمله‌های رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین ادامه داشته باشد بعید می‌دانم حرکت جدیدی پیرامون مسئله عادی‌سازی روابط با اسرائیل انجام گیرد. 

وی در تحلیل ماجرای بامداد جمعه اصفهان گفت: این حرکت یک تلاش برای این بود که رژیم صهیونیستی به نیروها و شهروندانش در سرزمین‌های اشغالی و سایر دولت‌ها این پیام را ارسال کند که دولت اسرائیل هنوز قدرتمند است و می‌تواند اقداماتی انجام دهد.  

زنگنه در پایان تأکید کرد: حادثه و ماجرای بامداد اصفهان در حد و سطحی انجام نگرفت تا جمهوری اسلامی ایران بخواهد به این اقدام پاسخ خاصی دهد چراکه نه تلفاتی داشت و نه تأسیسات نظامی یا هسته‌ای آسیبی دید.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری  

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا