پاک نژاد: خاموشی تهران به دلیل کمبود سوخت نبوده است
به گزارش خبرنگار مهر، محسن پاک نژاد وزیر نفت در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص مصرف گاز کشور گفت: مصرف گاز خانگی تا ۶۸۱ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کرد که یعنی یک رکورد بیسابقه بود.
وی افزود: وقتی ما در بخش خانگی امکان قطع نداریم، طبیعتاً باقیمانده آنچه قابلیت تولید دارد را به شبکه تحویل میدهیم و به نیروگاههای صنایع میرسانیم و البته یک بخش خیلی کمی هم صادرات داریم که نمیتوانیم صادرات نداشته باشیم، چون مشمول جریمههای جدی میشویم.
وزیر نفت درباره خاموشیهای شب گذشته در تهران گفت: وضعیت، وضعیت بدی نیست. ما هر سال ما با این داستان ناترازی مواجه هستیم. ناترازی موضوعی نیست که دستاورد شش ماه یا یک سال عملکرد گذشته باشد. بلکه سالهاست این ناترازی وجود دارد و سالهاست که محدودیتهایی اعمال میشود و طبیعتاً با گذر زمان این محدودیتها بیشتر خواهد بود. طبیعی است که مواردی قابل مدیریت کردن توسط همکاران در مجموعه وزارت نیرو نباشد.
پاک نژاد تصریح کرد: الان خاموشی که در بخشی از تهران بوده است به دلیل نداشتن سوخت نیروگاههای تأمین کننده برق شهر تهران نبوده است. به عنوان مثال عرض میکنم نیروگاههایی مانند نیروگاه پرند و دماوند و نیروگاههایی که در حاشیه شهر تهران هستند و برق تهران را تأمین میکنند به لحاظ سوخت در وضعیت کامل مناسبی بودند اما شبکه بهم پیوسته برق باعث میشود در یک نقاطی فرکانس برق افزایش پیدا کند و ساختارهایی وجود دارد به نام سیستم آلیاژ و رلهها. این رلهها به صورت اتوماتیک قطع میکنند و گرنه این داستان قطع برق در شهر تهران ربطی به سوخت نیروگاههای حاشیه شهر تهران و تأمینکننده برق تهران نداشته است.
وزیر نفت گفت: ما یک سبد سوخت به نیروگاهها میدهیم یعنی فقط گاز نیست، بلکه نفت گاز هم هست نفت کوره هم هست نیروگاهها باید به نحوی دو سوخت دیگر را مصرف کنند که میزان کاهش گاز تحویلی را جبران کنند که بعضاً این اتفاق نمیافتد.
پاک نژاد خاطرنشان کرد: در طی بهمن ماه متوسط بالغ بر ۵۲ میلیون لیتر در روز گازوئیل به نیروگاهها رساندهایم. اینها رکورد است. سال گذشته این عدد زیر ۳۵ میلیون لیتر در این ایام بوده است. درباره تأمین نفت کوره هم به همین ترتیب بوده است. با راه اندازی خطوط لوله جدید، انتقال فرآورده با بکارگیری ناوگان جاده پیما و نفت کشهای جاده پیما با افزایش این ناوگان تمام تلاشهای لازم صورت گرفته است. در سال ۱۴۰۱ گاز بخشی از شمال شرق کشور قطع شد. وقتی ما تولیدمان مشخص است اما مصرف لجام گسیخته و افسارگسیخته در حال افزایش است، سرمایهگذاری میکنیم صدها میلیون دلار برای توسعه میادین گازی اما از آن طرف مصرفمان بالا میرود. باید تمرکزمان در کنار افزایش تولید بر بهینهسازی مصرف و مدیریت تقاضا قرار دهیم.
وزیر نفت در خصوص صادرات نفت ایران عنوان کرد: این روزها صحبتهایی از هیئت حاکمه جدید آمریکا درباره صادرات نفت ایران میشنویم. من فقط یک جمله بگویم که این خیال خام و آرزوی شوم است که نفت خام صادراتی ما را به صفر برسانند. مردم ایران بدانند که هرگز محقق نخواهد شد.