آخرین اخبار

پدرخوانده فوتبال ایران شناسایی شد


به گزارش اقتصاد آنلاین ، روزنامه شرق نوشت: انتخابات فدراسیون فوتبال ایران قرار است روز یازدهم اسفند برگزار شود تا رئیس جدید برای یک دوره چهارساله زمام امور را به دست بگیرد. در این دوره تا به الان که تنها سه روز دیگر تا پایان نام‌نویسی برای کارزار انتخاباتی‌اش باقی نمانده چهره جدیدی ورود نکرده و همان «قبلی‌ها» همچنان شوق خدمت دارند. مهدی تاج به عنوان رئیس کنونی فدراسیون فوتبال، شهاب‌الدین عزیزی‌خادم به عنوان جدی‌ترین رقیب انتخاباتی تاج و البته علی کفاشیان به عنوان ناگهانی‌ترین کاندیدا، ظاهرا مصمم شده‌اند تا مثلث کارزار انتخاباتی پیش‌رو را داغ نگه دارند.

هرچند همین ابتدای امر بحث صلاحیت یا عدم صلاحیت هر سه نامزد نام‌برده محل سؤال است و موافقان و مخالفان جدی دارند. البته که به غیر از این نفرات یکی دو چهره دیگر هم ثبت‌نام کرده که بعید است اقدامی غیر از یک حرکت «پوششی» برای افراد مذکور باشد. باوجود این و شاید مهم‌تر از نام‌هایی که این روز‌ها نقل محافل شده، ادعای خبرساز چند چهره ورزشی از همین حالا کانون حواشی را داغ کرده است. ادعایی که خبر از دست‌های پشت پرده برای انتخابات می‌دهد و واژه «گادفادر» (پدرخوانده) را بیش از هر زمان دیگری وارد این کارزار کرده است. مهم‌ترین پرسشی که این روز‌ها مخاطبان فوتبالی با آن سروکار دارند این است که آیا «گادفادر» قرار است انتخابات فدراسیون فوتبال را مهندسی کند؟ از آن مهم‌تر، آیا «گادرفادر» اصلا وجود خارجی دارد یا اینکه ساخته و پرداخته ذهن افرادی است که، چون در رسیدن به اهدافشان ناموفق نشان داده‌اند، چنین مسائلی را مطرح می‌کنند؟

برای تشریح چنین موضوعی بهتر است سراغ امیر عابدینی، رئیس سابق باشگاه پرسپولیس و فدراسیون فوتبال رفت. او قرار بود در انتخابات پیش رو با علی کفاشیان ائتلاف کند و به عنوان یک رقیب جدی وارد میدان شوند. ابتدا قرار بود عابدینی به عنوان کاندیدای ریاست وارد انتخابات شود و علی کفاشیان را به عنوان نایب‌رئیس معرفی کند. کمی بعد، طبق ادعای عابدینی، به‌واسطه سابقه ریاست بیشتر کفاشیان، توافق می‌شود تا کفاشیان به عنوان رئیس کاندیدا شود و امیر عابدینی را به عنوان نایب‌رئیس اول معرفی کند.

این توافق ولی در چشم به‌هم‌زدنی از بین رفت؛ علی کفاشیان خودش به طور مستقل برای انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت نام کرد و میرشاد ماجدی را به عنوان نایب‌رئیس اولش انتخاب کرد. اقدامی که باعث عصبانیت امیر عابدینی شد؛ او نه تنها میرشاد ماجدی را گزینه تحمیلی به علی کفاشیان توصیف کرده بلکه از این گفته که «گادفادر» در انتخابات فدراسیون فوتبال دخالت می‌کند.

عابدینی می‌گوید: «ما یک‌سری گادفادر داریم. نپرسید چه افرادی که اگر جواب بدهم فردا باید به دادگاه بروم، اما خودتان می‌دانید چه کسی را می‌گویم. فردی که در یک پست نشسته و بخشی از دولت را در اختیار دارد، تشخیص می‌دهد برای فوتبال هم تصمیم بگیرد. برای ورزش، وزیر داریم و اگر قرار باشد کسی برای ورزش تصمیم بگیرد، وزیر ورزش است نه دیگران. یک نفر در جایی مثل ارتباطات محلی یا شهری نشسته و به یک نفر دیگر می‌گوید برو کاندیدا شو و ما حمایتت می‌کنیم. این رفتار‌ها در فوتبال جواب نمی‌دهد. مجمع فوتبال یک مجمع شکل گرفته است که بافت مشخصی دارد. درون خودش تصمیم می‌گیرد. مثل شورای شهر تهران نیست که یک شهر بتوانند رأی بدهند. متأسفانه افکار عمومی یک چیز می‌بینند و جامعه فوتبال در مجمع چیز دیگری. کفاشیان می‌خواهد با ماجدی کار کند. اگر من می‌خواستم با ماجدی کار کنم، درباره‌اش قضاوت می‌کردم، اما می‌دانم او را به کفاشیان دیکته کرده‌اند که خود کفاشیان هم این را می‌داند. امیدوارم تیم‌شان موفق باشد. همان دوستانی که می‌توانند دیکته کنند، ماجدی را به کفاشیان دیکته کرده‌اند. دولت در این زمینه دخالت ندارد بلکه برخی عناصر، خودشان را فراجناحی و فرادولتی می‌دانند».

پدرخوانده فوتبال ایران شناسایی شد

داستان حضور احتمالی گادفادر در انتخابات فدراسیون فوتبال فقط مربوط به اظهارات امیر عابدینی نیست چراکه صادق رئیسی‌کیا، حقوق‌دان و مدیرعامل سابق باشگاه راه‌آهن هم در یادداشتی که نوشته به این موضوع ورود کرده

داستان حضور احتمالی گادفادر در انتخابات فدراسیون فوتبال فقط مربوط به اظهارات امیر عابدینی نیست چراکه صادق رئیسی‌کیا، حقوق‌دان و مدیرعامل سابق باشگاه راه‌آهن هم در یادداشتی که برای خبرآنلاین نوشته به این موضوع ورود کرده. او گفته که «گادفادر» می‌خواهد از جدال احتمالی بین مهدی تاج و شهاب‌الدین عزیزی‌خادم استفاده کند تا زمینه را برای موفقیت علی کفاشیان در انتخابات پیش‌رو فراهم کند. در بخشی از این یادداشت این‌طور عنوان شده که «یکی از بازی‌های انتخاباتی که در این دوره از انتخابات فدراسیون فوتبال، ظرفیت وقوع دارد این است که همان افراد و دوستان شهاب عزیزی‌خادم که او را از مصدر ریاست فدراسیون فوتبال ایران به زیر کشیدند اکنون از نامزدی آقای عزیزی‌خادم برای رو در رو کردن ایشان با مهدی تاج، در جهت وارد کردن سوم شخص مفرد به صحنه انتخابات، بهره ببرند. به این نحو که فضای انتخاباتی و مجمع عمومی و فضای عمومی را به سمت مواجهه آقای مهدی تاج با آقای عزیزی‌خادم، داغ و مشغول کنند سپس زمینه را برای ورود سوم شخص مفرد که آقای علی کفاشیان باشد مساعد کنند. فارغ از آنکه اساسا مهدی تاج و شهاب عزیزی‌خادم امکان تأیید صلاحیت برای حضور در انتخابات را پیدا خواهند کرد یا خیر، با مشغول‌کردن مهدی تاج و شهاب عزیزی‌خادم به منازعه، این جریان به‌دنبال فرصت خواهد بود که برای رایزنی و جلب حمایت بعضی نمایندگان و افراد پشت صحنه (پدرخوانده‌ها) جهت واردکردن سوم‌شخص مفرد، اقدام کنند.»

اینکه انتخابات هنوز شروع نشده، بازی گادفادر نزد طیفی از فوتبالی‌ها رایج شده، از آن نکاتی است که باید با دقت و ظرافت بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد چراکه اظهارات در لفافه آن هم به این شکل، بعید است بتواند کمکی به رشد و اعتلای این فوتبال بحران‌زده کند. هرچند اگر چنین موردی صحت داشته باشد، از آن دست زنگ هشدار‌هایی است که به بیماری لاعلاج این فوتبال دامن می‌زند. البته که این سکه، روی دیگری هم دارد که «تکذیب» موارد مطروحه است؛ علی کفاشیان به عنوان کاندیدای مورد ظن، تمامی این اتهامات را رد می‌کند و از سوی دیگر، شروین اسبقیان، معاون قهرمانی وزیر ورزش و جوانان هم فشار و توصیه بیرونی برای انتخابات فدراسیون فوتبال را تکذیب کرده است.

اسبقیان گفته که «ثبت‌نام انجام می‌شود و اینکه فشاری از بیرون باشد به عنوان معاون قهرمانی در این زمینه چیزی احساس نمی‌کنم و قطعا مجمع تکلیف رئیس فدراسیون فوتبال را تعیین خواهد کرد.» علی کفاشیان هم که روز گذشته ثبت‌نامش برای ورود به کارزار انتخاباتی فدراسیون فوتبال را نهایی کرده و نسبت به اتهاماتی که عابدینی به طور ویژه علیه‌اش مطرح کرده، واکنش نشان داده است. او گفته «من با عابدینی دیدار داشتم و به من گفت برای ریاست ثبت‌نام می‌کنی؟ گفتم نه! گفتند نایب‌رئیس من می‌شوی؟ گفتم با آقای میرشاد ماجدی صحبت کرده‌ام که نایب‌رئیس او باشم. قرار بود جلسه‌ای با هم بگذاریم، اما در ادامه آقای ماجدی گفتند که من برای ریاست ثبت‌نام نمی‌کنم و شما برای ریاست ثبت‌نام کنید. به آقای عابدینی هم قولی نداده بودم و گفتم که مستقل شرکت کنی. م» علی کفاشیان، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال، درباره اینکه آیا گزینه صالحی‌امیری در انتخابات است؟ هم واکنش خاصی داشته است. «از زمانی که آقای صالحی‌امیری از کمیته ملی المپیک رفته‌اند او را ندیده‌ام و تماسی هم نداشته‌ام. او آن‌قدر کارش در وزارت گردشگری زیاد است که فکر نمی‌کنم در چنین انتخاباتی دخالت کند».

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا