آخرین اخبار

پرچم آمریکا از کف حیاط دولت ایران جمع شد + عکس


به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از انصاف نیوز، قرار دادن پرچم آمریکا روی زمین سال‌هاست که در راهپیمایی‌ها رواج دارد اما این بار این کار در حیاط دولت هم انجام شده بود. اقدامی که از پیش از روی کار آمدن دولت جدید صورت گرفته بود و به‌نظر مخالف سیاست رئیس جمهور پزشکیان و دولت میانه‌رو اوست و به همین دلیل چند هفته پیش برچیده شد.

فریدون مجلسی، دیپلمات سابق ایران، با مثبت ارزیابی کردن اقدام به پاک کردن پرچم آمریکا از کف حیاط دولت گفت: این اقدام درست و منطقی می‌تواند به نوعی فراهم آوردن زمینه‌ی مناسب برای اقدامات عقلانی بعدی است.

آقای مجلسی ادامه داد: این احتمال وجود دارد که پس از این کار، دیگر اقدامات را نیز به صورت منطقی و درستی به پیش ببرند. این کار نشانه‌ای از این است که از آن شرایط غیر متعارف خارج شده‌ایم.

او در توضیح بیشتر «شرایط غیر متعارف» گفت: تا چند سال پس از انقلاب در هر کشوری انجام کارهای نامتعارف طبیعی است اما با گذشت چندین سال از انقلاب و آشنایی با قواعد حکومتی و بین‌المللی این انتظار وجود دارد که رفتارهای این چنینی را شاهد نباشیم.

قرار دادن پرچم آمریکا بر روی زمین در راهپیمایی‌ها از سوی برخی نهادهای غیردولتی سال‌هاست که انجام می‌شده اما این اقدام در ساختمان‌های دولتی با مواضع دولت چهاردهم در مسائل سیاست خارجی متعارض بوده و حالا جمع‌آوری شده است.

پرچم آمریکا روی زمین در ورودی ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری هم دیده می‌شد و مراجعان برای ورود به این ساختمان راهی جز عبور از روی آن نداشته‌اند. در این ساختمان عکس‌هایی از رئیس جمهور سابق نیز بر دیوارها آویخته شده است.

پرچم آمریکا از کف حیاط دولت ایران جمع شد

این اقدامات در حالی صورت گرفته بود که رییس جمهور پزشکیان تاکید دارد که سیاست خارجی دولت بر مبنای تعامل سازنده با دنیا از جمله آمریکا بوده و به صراحت از «مدارا با دشمنان» سخن گفته است.

او اخیرا در گفت‌وگویی با شبکه‌ی تلویزیونی NBC نیز اعلام کرده که ایران آماده‌ی گفت‌وگو است.

هرچند اختلافات عمیق میان ایران و آمریکا همچنان پابرجاست، اما حذف رفتارهای نمادین و تحریک‌آمیز می‌تواند فضایی مناسب‌تر برای گفت‌وگو و تعامل فراهم کند.

جمع‌آوری طرح پرچم آمریکا از حیاط دولت ممکن است در نگاه اول یک اقدام کوچک به نظر برسد، اما پیامدهای آن فراتر از یک تصمیم اجرایی ساده است. این اقدام، می‌تواند تبدیل به یک نماد از تغییر رویکرد در سیاست خارجی و تلاش برای کاهش و یا دست‌کم مدیریت تنش‌ها باشد.

فریدون مجلسی، دیپلمات سابق ایران گفت: پرچم نشانه و نشانگر ملت‌ها است. همانطور که اهانت به مقدسات مسلمانان در کشورهای دیگر باعث اعتراض ما می‌شود باید مقدسات کشورهای دیگر را هم محترم بشماریم.

او ادامه داد: چنین اقداماتی به ویژه توسط دولت نباید رخ دهد. اگر پرچم آمریکا یا ایران توسط یک فرد هم به آتش کشیده شود به طور طبیعی برای مردم کشور مقابل خشم‌آور است چه برسد به اینکه دولتی بخواهد چنین کاری را انجام دهد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره‌ی پاک کردن طرح پرچم آمریکا از کف حیاط دولت گفت: کنار گذاشتن کارهای نامتعارف رفتاری منطقی و عقلایی است.

او در ادامه تاکید کرد: قرار داشتن پرچم آمریکا در یک مرکز دولتی و از روی آن عبور کردن اقدامی نیست که انجام آن از سوی دولت‌ قابل قبول باشد.

مجلسی درباره‌ی احتمال ادامه‌دار شدن اقداماتی از این دست درباره‌ی ارتباط میان ایران و آمریکا گفت: هر نوع اقدامی که بتواند بهانه‌ها را برای صدمه زدن به ایران از طرف‌های مقابل بگیرد باید انجام شود.

موضع پزشکیان سال ۱۳۹۷

پزشکیان در ۱۵ فروردین ماه ۱۳۹۹ در خبری که با تیتر «پزشکیان: وقتی با آمریکا می‌جنگیم باید هزینه‌اش را هم بدهیم» منتشر شده، گفت بود:

« ۴۰ سال است در مملکت از این حرف‌ها می‌زنیم؛ ایراد ما این است که بجای اینکه مشکل را حل کنیم گیرهای‌مان را بدوش یکدیگر می‌اندازیم. فرقی نمی‌کند چپ بیاید یا راست بیاید، مشکلات به این سادگی قابل حل نیست. ما باید بپذیریم که وقتی با آمریکا می‌جنگیم هزینه‌اش را هم باید بدهیم، مرد و مردانه بایستیم و بگوییم. وقتی می‌جنگی بالاخره زخمی می‌شوی، کشته می‌شوی، تخریب می‌کنند و می‌زنند و نابود می‌کنند، ما می‌خواهیم بجنگیم و از آنطرف هم می‌گوییم هیچ تلفات هم ندهیم، مگر می‌شود؟ آن آدمی که می‌تواند چنین کاری کند، اصلا وجود خارجی ندارد. آمریکا که دارد با ما می‌جنگد و ما  از نظر قدرت نظامی از او بسیار پایین‌تریم، کلی هزینه می‌دهد؛ یعنی نمی‌تواند با ما بجنگد و هزینه ندهد، آنوقت ما می‌خواهیم بجنگیم و هزینه ندهیم؟! هزینه‌اش هم این است که در اقتصاد مشکل پیدا کردیم؛ در اقتصاد مشکل پیدا کردیم و حالا به همدیگر فحش می‌دهیم. این جنگ باعث شده که مشکلات اقتصادی پیدا کردیم و این هم بخاطر سیاستی است که داریم. اگر می‌خواهیم چنین نباشد پس بهتر است این سیاست را رها کنیم.

آنها که پرچم را پاره می‌کنند، اف‌ای‌تی‌اف را پاره می‌کنند و… بپذیرند که این مشکلات هم هست، بعد نگویند که ما گفتیم و اینها نکردند. نماینده بیخود نیاید پشت تریبون و بگوید که اقتصاد و دلار و… این‌گونه شد. دلار این وضعیت را خواهد داشت، هرکسی که می‌خواهد درستش کند بیاید ببینیم چگونه درستش می‌کند؛ اصلا امکان ندارد و این روند همچنان ادامه دارد».

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا