آخرین اخبار

پس از یک قرن، نخستین آرامگاه فرعون در مصر کشف شد

تهران فرهنگی: مقبره توت‌موس دوم، آخرین مقبره سلطنتی کشف‌نشده از دودمان هجدهم مصر، توسط یک تیم بریتانیایی-مصری در گورستانی در نزدیکی شهر اقصر شناسایی شد.

پیش از این، پژوهشگران گمان می‌کردند که مقبره‌های پادشاهان این دودمان در فاصله‌ای بیش از ۲ کیلومتر، نزدیک به دره پادشاهان قرار داشته باشد.

اعضای تیم تحقیقاتی این آرامگاه را در منطقه‌ای که به محل دفن زنان سلطنتی معروف است، کشف کردند. اما با ورود به تالار تدفین، با تزئیناتی مواجه شدند که نشان از یک پادشاه داشت.

دکتر پیرز لیتلند، مدیر میدانی این مأموریت، گفت:

 «بخشی از سقف هنوز سالم بود: سقفی با رنگ آبی که ستاره‌های زرد روی آن نقاشی شده بودند. و این سبک از سقف‌نگاری فقط در مقبره‌های پادشاهان یافت می‌شود. » 

او در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی، احساس خود در لحظه کشف را این‌گونه توصیف کرد:

 «احساس ورود به چنین کشفی واقعاً گیج‌کننده است، زیرا وقتی با چیزی مواجه می‌شوید که انتظارش را ندارید، از نظر احساسی کاملاً متلاطم می‌شوید. وقتی از مقبره خارج شدم، همسرم بیرون منتظر بود و تنها کاری که توانستم انجام دهم، این بود که بزنم زیر گریه.» 

این کشف، معمای محل دفن پادشاهان اولیه دودمان هجدهم را حل کرد.

بقایای مومیایی توت‌موس دوم دو قرن پیش کشف شده بود، اما مکان اصلی تدفین او تاکنون مشخص نشده بود. 

پس از یک قرن، نخستین آرامگاه فرعون در مصر کشف شد
مومیایی توت‌موس در موزه ملی تمدن مصر

توت‌موس دوم که در حدود ۱۴۹۳ تا ۱۴۷۹ قبل از میلاد حکومت می‌کرد، اجداد توت‌عنخ‌آمون به شمار می‌رود. مقبره توت‌عنخ‌آمون در سال ۱۹۲۲ توسط باستان‌شناسان بریتانیایی کشف شد.

او بیشتر به‌عنوان همسر و برادر ناتنی ملکه حتشپسوت، یکی از بزرگ‌ترین فراعنه زن مصر که به‌تنهایی حکومت کرد، شناخته می‌شود.

دکتر لیتلند گفت که ساختار مقبره با یک راه‌پله بزرگ و یک دالان طولانی شیب‌دار نشان از عظمت آن دارد: «مدت زمان زیادی طول کشید تا مسیر را باز کنیم، زیرا پر از آوار سیلاب بود و سقف‌ها فرو ریخته بودند.» 

او افزود: «پس از عبور از یک راهروی ۱۰ متری که تنها یک شکاف ۴۰ سانتی‌متری در بالا داشت، توانستیم وارد تالار تدفین شویم.» 

آنجا بود که محققان سقف آبی و تزئیناتی شامل صحنه‌هایی از امدوات، یک متن مذهبی مختص فراعنه را کشف کردند.

با این حال، مقبره کاملاً خالی بود. دکتر لیتلند توضیح داد: «نه به دلیل سرقت، بلکه به این دلیل که به‌صورت عمدی تخلیه شده بود.» 

مطالعات بعدی نشان داد که مقبره تنها چند سال پس از دفن پادشاه، بر اثر سیلاب پر از آب شده و محتویات آن در دوران باستان به مکان دیگری منتقل شده است.

دکتر پیرز لیتلند، مدیر میدانی این مأموریت، همچنین گفت:  «در  بررسی‌های دقیق، تکه‌هایی از کوزه‌های سنگی  با نام‌های حک‌شده توت‌موس دوم و حتشپسوت کشف شد. احتمالاً این تکه‌های این کوره‌های سنگی هنگام جابه‌جایی مقبره شکسته شده‌اند. و خوشبختانه، آن‌ها یک یا دو چیز را شکستند، زیرا این همان چیزی است که به ما فهماند این مقبره متعلق به چه کسی است.”

پس از یک قرن، نخستین آرامگاه فرعون در مصر کشف شد

احتمال وجود یک مقبره دست‌نخورده دیگر

دکتر لیتلند گفت که تیم تحقیقاتی تقریباً می‌داند مقبره دوم کجا قرار دارد و این احتمال وجود دارد که دست‌نخورده و پر از گنجینه‌های باستانی باشد.

این کشف حاصل بیش از ۱۲ سال کار مشترک بین بنیاد پژوهشی پادشاهی نوین (به سرپرستی دکتر لیتلند) و وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر است.

تیم تحقیقاتی تاکنون ۵۴ مقبره در بخش غربی کوه‌های تبس در اقصر را کاوش کرده و هویت بیش از ۳۰ زن سلطنتی و اعضای دربار را مشخص کرده است.

شریف فتحی، وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر، در واکنش به این اکتشاف گفت:

 «این نخستین مقبره سلطنتی است که از زمان کشف مقبره توت‌عنخ‌آمون در سال ۱۹۲۲ پیدا شده است.. این لحظه‌ای خارق‌العاده برای مصرشناسی و درک عمیق‌تر تاریخ مشترک بشریت است.» 

انتهای پیام 

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا