آخرین اخبار

پشت پرده برکناری حمید نیلی / چرا مدیرکل سابق هنرهای نمایشی تغییر کرد؟





به گزارش تجارت نیوز،

حمید نیلی مدیرکل سابق هنرهای نمایشی که روز شنبه ۲۴ آذر با حکم نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جای خود را به اتابک نادری به عنوان سرپرست اداره‌کل هنرهای نمایشی داد، درباره روندی که در ۲۴ آذر و همزمان با مراسم اختتامیه جایزه پژوهش سال تئاتر طی شد، گفت: صبح روز شنبه ۲۴ آذر مشکلی وجود نداشت و قرار بود چند کار انجام دهیم و همچنین مراسم اختتامیه جایزه پژوهش سال تئاتر ایران را برگزار کنیم. از جواد روشن و دوستان انتشارات و پژوهش تشکر می‌کنم که در زمان کوتاه این کار بدیع را انجام دادند. همان صبح شنبه بود که اتابک نادری نزد من آمد و درباره موضوع مطرح شده درباره حضورش در اداره‌کل هنرهای نمایشی صحبت کرد و من گفتم که چه گزینه‌ای بهتر از اتابک نادری که هم از اهالی تئاتر و هم آشنا به امور تئاتری است.

 او ادامه داد: ساعت ۱۱:۴۵ خانم نادره رضایی خواست تا به ساختمان معاونت بروم. البته فکر می کردم آنقدر حرفه‌ای هستیم که به احترام مراسم اختتامیه جایزه پژوهش سال تئاتر ایران و مهمان‌های ارزشمندی که در آن حضور پیدا می‌کنند، این اتفاق در آن هنگام رخ ندهد. همانجا به من گفت که نمی‌توانیم با هم کار کنیم و همانجا بحث تودیع و معارفه انجام شد.

نیلی یادآور شد: پیش از جلسه فکر می کردم که قرار است یک جلسه دونفره داشته باشیم تا درباره وضعیت تئاتر صحبت کنیم. پیش‌تر بیش از ۱۰ بار به خانم قشقایی و دوستان دفتر معاونت مراجعه و خواستار اختصاص یک جلسه برای گفتگو با خانم رضایی بودم. وظیفه ما این بود که یک قدم تئاتر ایران را رو به جلو ببریم و برای این امر برنامه داشتیم. از دفتر ایشان خواستم که حتی ۱۰ دقیقه هم شده زمان برای گفتگو به من اختصاص دهد. به جلسه رفتم و همانجا خانم رضایی من را تودیع کرد. همانجا گفتم که این حسرت به دل من ماند که مدیرکل یک حوزه مهم با معاون هنری بتواند صحبت کند. بنا بر این بود که به مراسم اختتامیه جایزه پژوهش سال تئاتر ایران بروم ولی ساعت ۱۵ به من گفتند که خانم رضایی گفته که اسم من از امضای زیر الواح حذف شود. این رفتار از بی‌توجهی و غیرحرفه‌ای بودن ایشان منبعث می‌شود. با وجود اینکه جایزه پژوهش سال تئاتر ایران در دوره ما شکل گرفت من از حضور در مراسم اختتامیه آن منع شدم.

مدیرکل سابقه هنرهای نمایشی با بیان اینکه بازوان معاونت هنری وزارت ارشاد مدیرکل‌ها هستند، متذکر شد: اینکه بگوییم هر کسی که قبلا اینجا بوده اشتباه کرده و هر بار با طعنه این موضوع مطرح شود اصلا بحث درستی نیست.

وی درباره روند عملکرد معاون هنری جدید اسلامی تأکید کرد: اینکه فقط گفته شود هنرمند باید کار کند نیازمند ایجاد یک زیرساخت است. چند نفر از بچه‌های تئاتر درگیر کارهای قضایی و ممنوع الکاری هستند؟ به جای فقط حرف‌زدن باید مشکلات را حل و با نهادهای نظارتی و قضایی جلسه برگزار کرد. این روند یعنی بدون پروپاگاندا کار کردن. هنرمندان متوجه می شوند که چه کسی از سر صدق و صفا کاری انجام می‌دهد. نکته دوم اینکه مدیرکل مهمترین فردی است که می‌تواند به معاون هنری کمک کند زیرا او می‌تواند بگوید که چه کارهایی انجام داده و یا باید انجام شود. این جلسه برای من شکل نگرفت. جالب است مشاور معاون هنری با دبیر جشنواره جلسه برگزار می‌کند بدون اینکه رئیس جشنواره حضور داشته باشد. این رفتار به نوعی آفت است.

نیلی تصریح کرد: ادبیات خانم رضایی با ادبیات، زبان و نگاه دولت و آقای صالحی متفاوت است. آقای صالحی تأکید کرده است که مجموعه باید خارج از فضای سیاسی اداره شود. من نمی دانم مشکل و نگاه ایشان نسبت به کارهای ما چه بوده است. نمی‌دانم نقد ایشان به روند تئاتر ۶ ماه گذشته چه بوده است. نگاه من قبل از حضور ایشان و حتی در زمان برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان مثبت بود ولی به جای صحبت‌های شیک باید روند و فرایند نظارت و ارزشیابی تئاتر تغییر کند. در این باره در حال آماده‌سازی مدلی برای شورای عالی انقلاب فرهنگی بودیم ولی فرصت این را ندادند که این موضوع‌ها را مطرح کنیم.

وی ضمن تبریک به حسن جودکی برای سرپرستی مجموعه تئاتر شهر، گفت: آرزوی من این بود که تئاتر شهر به دورانی طلایی خود بازگردد. در بدو حضور من در اداره‌کل هنرهای نمایشی بحث حریم و پیاده‌روی خیابان و حتی بحث نیروی انسانی مجموعه مشکل داشت. برطرف کردن همه اینها دغدغه ما بود.

وی یادآور شد: خانم رضایی در حوزه استان‌ها حتی یک جلسه هم برای شنیدن و بررسی وضعیت تئاتر استان‌ها برگزار نکرد. این غیرمنطقی است که ۴۰ روز بگذرد و معاون هنری حتی یک جلسه هم با مدیرکل خود برگزار نکند. ما اقدامات مختلفی انجام دادیم از جمله کمک هزینه شورای حمایت را از ۱۰ میلیون تومان به ۴۰ میلیون تومان رساندیم. البته یک نکته مثبت خانم رضایی که من باید بابت آن تشکر کنم این است که تکلیف بودجه تئاتر مشخص شد.

نیلی با بیان اینکه نادره رضایی بعد از ۴۰ روز باید نگاه اجرایی‌تر به مجموعه خود داشته باشد، متذکر شد: بازگشت هنرمندان تئاتر و موسیقی صرفا با صحبت‌های زیبا پیش نمی‌رود. باید با نهادهای مختلف وارد رایزنی شد.

وی ادامه داد: وضعیت تئاتر را حتی در ایامی که پر از دغدغه و طوفان‌های متلاطم بودیم آشوب‌زده و طوفانی نمی‌دیدم. چند روز بعد از حضور بنده رئیس جمهور شهید شدند با این حال دبیرها را انتخاب کردیم. بعد انتقال دولت بود و با شرایطی نظیر عدم ورود کشورهای خارجی و حتی بحث تغییر زمان برگزاری جشنواره‌ها مواجه شدیم که من ایستادگی کردم تا این اتفاق نیفتد. جشنواره‌های خیابانی مریوان و کودک و نوجوان همدان برگزار شد و حالا هم که شاهد برگزاری جشنواره تئاتر عروسکی تهران-مبارک هستیم. جشنواره تئاتر فجر هم آرام آرام به جمع بندی می‌رسد. ما در این وضعیت کار را پیش بردیم. در این وضعیت جشنواره استانی برگزار کردیم. شورای اعزام تعطیل بود و آن را راه انداختیم. برخی هنرمندان را راغب کردیم تا مجددا فعالیت کنند.

وی یادآور شد: در این وضعیت ۹ ماهه این کارها را کردیم و احساس می‌کنم واقعا جو تئاتر آرام بود و اگر من جای معاون هنری بودم فارغ از هر سلیقه و نگاهی، اگر مدیرکلی کارش را به درستی انجام دهد وی را حفظ می‌کنم. من در مدیران زیرمجموعه خودم همین نگاه را داشتم و مدیرانی که انتخاب کردم بر اساس توانایی بود نه نگاه سلیقه‌ای. من به موضوعات حرفه‌ای نگاه می‌کنم و نگاه سلیقه‌ای ندارم.

مدیرکل سابق هنرهای نمایشی گفت: از اصحاب رسانه هم بسیار قدردانی می کنم که در این مدت همراه ما بودند.





منبع :


مهر





لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا