ارتباطات و فن آوری اطلاعات

پنجمین دوره «مسابقات کد نویسی مبهم» شریف اسفندماه برگزار می شود



پنجمین دوره «مسابقات کد نویسی مبهم» شریف اسفندماه برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، گروه فناوری اطلاعات شریف “Group ICT Sharif” با حمایت استراتژیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری پنجمین دوره مسابقات کد نویسی مبهم “۵ Contest Spagetti “را در تاریخ سوم اسفند ماه ۱۴۰۲ و در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار می کند.

هدف از برگزاری این رویداد شناسایی استعدادهای برتر برنامه نویسی کشور و اتصال این افراد به بازار کار می باشد و همچنین این مسابقات صرفاً یک رقابت فنی بین افراد نیست، بلکه قرار است دانش و مهارت برنامه نویسی شرکتکنندگان افزایش یابد و مهارت و دانش کسب شده در صنعت فناوری اطلاعات کشور مورد استفاده قرار گیرد. همچنین یکی از اهداف این مسابقات، تخمین مهارت شرکت کنندگان در نوشتن کدهای ناخوانا یا در اصطالح برنامه نویسان همان کد کثیف (Code Dirty) است.

یک برنامه را هنگامی ناخوانا می نامیم که اگر کد برنامه در اختیار برنامه نویس دیگر قرار دهیم و او معنای تک تک دستورات برنامه را بداند، شیوه کنار هم چیده شدن دستورات و پرش های تو در توی میان آنها بحدی پیچیده و گیج کننده باشد که برنامه نویس بدون اجرای این برنامه، نتواند سردر آورد که خروجی برنامه چیست؟ در طول تاریخ برنامه نویسی، سبک های مختلفی برای برنامه نویسی ابداع شدند.

روش های برنامه نویسی ساخت یافته، پیمانه ای و شی گرا از معروفترین سبک های برنامه نویسی بشمار می آیند. اما پیش از همه آنها نخستین سبک برنامه نویسی، برنامه نویسی اسپاگتی نامیده می شد. دورانی که دستور to Go رواج داشت و برنامه ها به شدت ناخوانا بودند. زیرا ترتیب اجرای سطرهای برنامه، به دلیل استفاده مکرر از دستور to Go همچون رشته های اسپاگتی تو درتو و سردرگم بود. به همین دلیل برنامه ها عموما کم حجم و پر از خطا بودند.

هنگامی که برنامه نویسان برای نجات از این وضع، دستور to Go را منع کردند و سعی کردند بجای آن از حلقه های forو while و متغیرهای منطقی (Boolean (استفاده کنند دوران این سبک برنامه نویسی به پایان رسید و سبک برنامه نویسی ساخت یافته آغاز گشت.

مزایای شرکت در مسابقات برای نویسان

یادگیری (بررسی کدهای مختلف، نوشتن کد جدید و ارتباط مستمر با تیم داوری، باعث افزایش سطح علمی و مهارت افراد می شود.)

تمرین (ارسال کدها مبهم برای تیم داوری، مشاوره و گرفتن تایید فرصتی را برای محک زدن توانایی افراد فراهم می آورد.)

رقابت (آزمون انتخابی و آزمون نهایی محل اصلی رقابت بین افراد برتر هستند و نشاندهنده مهارت افراد در برنامه نویسی می باشند.)

استخدام در شرکت های معتبر (پس از برگزاری مسابقات، برای تیم های برتر امکان استخدام در شرکت های معتبر فعال در حوزه فناوری اطلاعات که از برگزاری این رویداد حمایت کرده اند وجود دارد.)

مخاطبین برنامه

دانشجویان و برنامه نویسان

شرکت های فعال در حوزه برنامه نویسی جهت استفاده از خروجی های مسابقات

شرکت و سازمان های فعال در حوزه فناوری اطلاعات جهت استفاده از خروجی های

جهت اطلاع از روند برگزاری مسابقه، قوانین و ثبت نام به وبسایت رویداد مراجعه شود: http://spaghetticontest.sharif.ir/



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا