پیشنهاداتی برای رفع چالشهای واردات آیفون
با گذشت نزدیک به دوماه از ابلاغ این مصوبه و اعلام رسمی رفع ممنوعیت واردات آیفون توسط هیات دولت، اما همچنان بحث تجاری واردات آیفونها و دستورالعملهای اجرایی آن بلاتکلیف است.
موضوع آزادسازی واردات آیفون و رفع ممنوعیت آن بهصورت جدی از اوایل آبان ماه سال جاری مطرح شد؛ اما هفدهم آبان ماه بود که سرپرست گمرک ایران از ابلاغ مصوبه هیات وزیران در رابطه با رفع ممنوعیت واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل خبر داد.
باگذشت نزدیک به دو ماه از ابلاغ این مصوبه و اعلام رسمی رفع ممنوعیت واردات آیفون توسط هیات دولت، اما همچنان بحث تجاری واردات آیفونها و دستورالعملهای اجرایی آن بلاتکلیف است.
البته به تازگی رئیس سازمان توسعه تجارت گفته بود: به زودی دستورالعمل واردات گوشیهای آیفون با رویه تجاری ابلاغ خواهد شد و در رابطه با ثبت شناسه آیفونهایی که پیش از ۱۷ آبان ماه سال جاری وارد کشور شده و رجیستر نیستند، بر تلاش جهت رفع ایرادات مقرراتی آنها تاکید و اعلام کرد که این موضوع احتمالا نیاز به یک مصوبه از سوی دولت دارد.
حال عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه تهران گفت: این دستورالعمل با هدف رفع مشکلات مقرراتی، بهویژه ثبت شناسه آیفونهای وارداتی پیش از ۱۷ آبان، طراحی شده و ممکن است نیازمند مصوبهای از سوی دولت باشد.
محمد یونسی افزود: همزمان، شناسه برند آیفون در سامانه جامع تجارت تعریف شده و بر اساس اعلام رئیس انجمن تلفن همراه، ۳۰ درصد از سهمیه واردات هر بازرگان به کالاهای بالای ۶۰۰ دلار، از جمله آیفون، اختصاص مییابد.
هرچند گفته می شود که این اقدام با هدف حفظ تعادل بازار، جلوگیری از کمبود کالاهای زیر ۶۰۰ دلار و همچنین حفظ منابع ارزی در شرایط موجود انجام میشود، اما عضو هیئت مدیره اتحادیه فروشندگان تلفن همراه تهران معتقد است، این تغییرات، در کنار افزایش شفافیت در بازار، چالشهایی مانند «محدودیت سهمیه واردات برای فروشندگان خرد» و «هزینههای اجرایی جدید برای ثبت شناسهها» را ایجاد کرده است.
یونسی ادامه داد: اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه تهران، با نزدیک به ۷ هزار واحد صنفی فعال، میتواند با تدوین سیاستهای داخلی و اطلاعرسانی مؤثر، نقش کلیدی در کاهش این چالشها ایفا کند.
او در ادامه به بیان پیشنهاداتی از سوی این اتحادیه پرداخت و بیان کرد: «برگزاری جلسات آموزشی برای آشنایی فروشندگان با تغییرات سامانه جامع تجارت، تدوین دستورالعمل داخلی برای تخصیص عادلانه سهمیه واردات، ایجاد واحد مشاوره برای تسهیل روند اجرایی ثبت شناسهها و تخصیص سهمیه» از جمله اقداماتی است که میتواند به اجرای این دستورالعمل کمک کند.
یونسی در ادامه افزود: این اقدامات علاوه بر رفع دغدغههای اجرایی، میتواند جایگاه صنف را در بازار رقابتی محصولات لوکس تقویت کند و به کاهش تنشهای ناشی از تغییرات مقرراتی کمک کند.
منبع :
اکوایران
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید