اقتصاد کلاناقتصادی > اقتصاد کلان

پیشنهاد کارشناسی برای بهبود معیشت مردم



یک کارشناس اقتصادی معتقد است در شرایط کنونی مهمترین اقدامی که دولت می‌تواند در راستای بهبود معیشت مردم انجام دهد افزایش درآمد، تقویت ارزش پول ملی،‌ کاهش تورم و اشتغال پایدار است و با چابک‌سازی و کوچک‌سازی دولت باید هزینه‌های جاری دولت را کم کنیم و در بخش‌های مولد سرمایه‌گذاری کنیم تا بتوان بهبود معیشت مردم را رقم زد.

علی قنبری در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: پرداختن به مشکلی از مردم حل نمی‌کند؛ البته ممکن است در کوتاه مدت آثار جزئی داشته باشد اما در بلندمدت فایده‌ای ندارد.

وی در پاسخ به اینکه چه سازوکاری باید برای بهبود معیشت مردم در نظر گرفته شود؟ گفت: یکی از مهمترین راهکارها این است که کاری کنیم کسری بودجه نداشته باشیم یا آن را به حداقل ممکن برسانیم. دیگر اینکه هزینه‌های جاری را کاهش دهیم. هزینه‌های جاری دولت باید کاسته شود که این مهم با چابک سازی و کوچک سازی دولت محقق می شود. همچنین دولت نباید در اقتصاد دخالت کند و بیشتر بخش خصوصی در اقتصاد کشور نقش داشته باشند. سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیز باید تقویت شود. 

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: تقویت درآمد واقعی مردم رفاه عمومی را افزایش می‌دهد. با سرمایه‌گذاری بیشتر، جذب سرمایه‌گذاران خارجی، تقویت بخش خصوصی، کاهش ورود دولت به اقتصاد، کاهش هزینه‌های جاری برخی دستگاه ها و اضافه شدن آن به هزینه‌های عمرانی می‌توان درآمد واقعی مردم را افزایش داد. 

وی با بیان اینکه متاسفانه دستگاه‌های متعددی در کشور حضور دارند که کار مفید و مولد انجام نمی‌دهند ولی هزینه‌های گزافی دارند، گفت: در صورت اختصاص بودجه‌های جاری به بودجه‌های عمرانی اشتغالزایی صورت می گیرد و سطح درآمد مردم افزایش می‌یابد و رشد اقتصادی کشور برای کشور به دنبال خواهد داشت. معتقدیم هزینه‌های جاری دولت باید به حداقل برسد.

قنبری در پاسخ به اینکه آیا طرح‌های کالابرگ و یارانه و تقویت آنها می‌تواند در کوتاه مدت برای بهبود زندگی مردم موثر باشد؟ گفت: سازوکار این طرح‌ها باید تغییر کند. این طرح‌ها دردی را از مردم دوا نمی کند. باید این کمک‌ها به جای پرداختن به مسائل روزمره و جاری که در بلند مدت نتیجه خاصی برای مردم نخواهد داشت، صرف سرمایه‌گذاری و کارهای مولد شود؛ یعنی بودجه‌ای که قرار است به کالابرگ و یارانه اختصاص دهند باید وارد کارهای مولد شود.

این اقتصاددان در پاسخ به اینکه یارانه و کالابرگ برخی دهک‌ها بسیار حیاتی است و حذف آن می‌تواند این دهک‌ها را با چالش‌هایی همراه کند، گفت: این یارانه رقم قابل توجهی نیست. ضمن اینکه نمی‌گوییم کاملا حذف شود، بلکه بخشی از آن می‌واند صرف مواردی چون کاهش بیکاری، افزایش درآمد واقعی مردم شود.

انتهای پیام



منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا