پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.
علی حسین رعیتی فرد در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.
وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامهای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفهای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزشهای لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.
پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار میکردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمیشدند، از طرفی کارگران پروژهای هم محدودیتی برای پوشششان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمیشد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سالها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.
فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال
معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهمنامه سهجانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفهای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری میشوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت میگیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمیتوانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفهای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزشهای لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سالها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.
رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری میشوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام