چالش صنایع گلستان با قطعی برق/ دولت خسارت ها را جبران میکند؟
دولت ناچار شده است که قطعی برق معمولا تابستانه را با برنامه زمانبندی به روزهای سرد پاییز و زمستان بکشاند. با توجه به اینکه در این ایام مصرف برق به نسبت تابستان بسیار کاهش یافته، این سوال مطرح است که چرا باید در این روزها نیز قطعی برق وجود داشته باشد؟ دولت ناترازی برق و ضررهای استفاده از مازوت در نیروگاهها را عامل این قطعیهای برنامهریزی شده اعلام کرده است.
اگر چه این تصمیم دولت به بهانه سلامت مردم و جلوگیری از آلودگی هوا محقق شده اما برای خانوادهها و به ویژه بخش تولید و صنعت، دغدغههای بسیاری را فراهم کرده و میکند.
تحمیل خسارت به مردم با قطعی برق
فاطمه سیدین، یک شهروند گرگانی در خصوص قطعی برق به تجارتنیوز گفت: من در خانه خیاطی انجام میدهم و قطعی برق که روزانه دو ساعت است بسیار کار من را عقب میاندازد، متأسفانه کسی پاسخی برای ما ندارد و باید این مشکلات را در کنار مشکلات معیشتی و اقتصادی که با آن رو به رو هستیم تحمل کنیم.
او افزود: علاوه بر این، قطعی برق به ضعیف شدن موتور وسایل برقی منجر میشود؛ چند سال پیش این قطعیها باعث شد که موتور یخچالم از کار بیفتد که مجبور به صرف هزینه و تعویض آن شدم.
او ادامه داد: همه این مشکلات بار مالی خانوادهها را چند برابر میکند و دولت و شرکت برق به سختی به مردم خسارت پرداخت کند.
دولت باید خسارت ناشی از قطعی برق صنایع را جبران کند
حمید دامغانی، یک فعال اقتصادی نیز در گفتوگو با تجارتنیوز با بیان اینکه قطعی برق تنها در بخش خانگی نیست و شرکتهای تولیدی نیز در چند روز گذشته آن را تجربه کردهاند، گفت: برخی از کارگاهها و کسب و کارها، شاید در کوتاهمدت از قطعی برق ضرر چندانی نبینند اما بعضی از صنایع حتی با یک ساعت نبود برق نیز آسیب زیادی را متحمل میشوند.
دامغانی با بیان اینکه هنوز برنامه خاموشی به شهرکهای صنعتی داده نشده اما برق این واحدها در دو روز گذشته قطع شده است، افزود: با توجه به اینکه قطعی برق در تابستان به سه روز در هفته رسیده بود، بسیاری از صنایع بین ۳۰ تا ۵۰ درصد، از برنامه تولید خود عقب ماندند. این موضوع، هم به از دست رفتن بازاری که سالها برای آن زحمت کشیده بودند، منجر شد و هم ضرر و زیان زیادی را به آنها تحمیل کرد.
او ادامه داد: اما متاسفانه دولت برنامه مشخصی برای جبران خسارت بخش صنعت ندارد.
دامغانی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرکهای صنعتی اقدامی برای ایجاد پنلهای خورشیدی برای تأمین انرژی برق داشتند یا خیر، گفت: اخیرا در اطراف شهرکهای صنعتی و چند نقطه از گلستان، نیروگاههای کوچکمقیاس فعالیت خود را آغاز کردهاند اما وزارت نیرو در خصوص راهاندازی همین نیروگاهها نیز عملکرد خوبی نداشته است زیرا برخی از آنها بابت مطالباتی که دارند نتوانستند پروژهها را تکمیل کنند.
مردم و تولیدکنندگان مقصر نیستند
او میگوید: اگر قرار است قطعی برق ادامهدار باشد، دولت باید خسارتی را که به واحدهای صنعتی وارد میشود، جبران کند. مقصر کمبود انرژی مردم نیستند و عدم برنامهریزی مناسب در زمینه رشد مصرف و فرسودگی نیروگاهها این شرایط را رقمزده است.
این تولیدکننده گلستانی ادامه داد: دولت میتواند خسارت واحدهای صنعتی را با بخشش مطالباتی که از همین واحدها در زمینه مالیات دارد، جبران کند. اگر این مسأله محقق شود باری از روی دوش واحدهای صنعتی برداشته میشود.
قصور در گذشته عامل قطعی امروز برق است
رحمتالله نوروزی، نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس در گفتوگو با تجارتنیوز گفت: با توجه به کمبود انرژی باید مطابق برنامه توسعه کشور، برای تأمین برق از طریق پنلهای خورشیدی برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت انجام میشد. دولتها در سالهای گذشته میتوانستند بخشی از تسهیلات و منابع هر استان را برای تولید انرژی از طریق پنلهای خورشیدی در نظر بگیرد.
وی افزود: اکنون به دلیل ناترازی که به دلیل کاهش استفاده از سوخت مازوت در نیروگاههای برق رخ داده، دولت ناچار شده است که برنامه قطعی برق را به صورت روزانه اعلام کند.
بیبرنامگی برای تولید انرژی
نماینده مردم علیآباد با تأکید بر اینکه قطعی برق در تابستان لطمه بزرگی بر تولیدات کشاورزی زده است، ادامه داد: قطعی برق در پاییز و زمستان نیز خسارت زیادی برای بخش تولید، کارگران و کارفرمایان ایجاد میکند.
او گفت: صنایع برای تولید به برق نیاز دارند و با توجه به اینکه هزینههای تمام شده بالاست، دولت باید به جمعبندی مناسبی برسد که آسیبها را به حداقل برساند.
او معتقد است: دغدغهها و نارضایتی که مردم در حوزه قطعی برق دارند به حق است و به نظر من در حوزه تامین انرژی در سالهای گذشته قصور و کوتاهی شده است. ما باید در حوزه نیروگاهها، پنلهای خورشیدی و تولید انرژی برای رسیدن به خودکفایی زیرساختهای لازم را فراهم میکردیم، اصلیترین مسأله در تأمین زیرساختها تولید برق است و باید در این حوزه برنامهریزی بهتری میشد که مسئولان گذشته باید پاسخگوی کوتاهی صورت گرفته باشند.
نوروزی گفت: اگر دولتها مطابق برنامه توسعه کشورحرکت میکردند، امروز کشور نباید در حوزه تولید برق با چالش مواجه میشد.
انتشار جدول زمانبندی قطعی برق در گلستان
سارا مقصودلو، سخنگوی شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان اعلام کرد که محدودیتهای برق به صورت ثابت و روزانه اعمال نمیشود و این موضوع به شرایط شبکه و تولید برق بستگی دارد.
او افزود: ممکن است در فاصلههای چند روزه محدودیتهایی برای مشترکان ایجاد شود.
به گزارش تجارتنیوز، با وجود اینکه مسئولان کاهش مازوتسوزی و حفظ سلامتی مردم را دلیلی برای اعمال قطعیهای برق عنوان میکنند اما برخی کارشناسان معتقدند به نظر میرسد این ادعا آنچنان رنگ واقیعت ندارد، از طرفی نمیتوان از این مساله مهم که دولتها در سالهای گذشته برنامه مشخصی برای تولید و بهینهسازی انرژی نداشتهاند، چشمپوشی کرد. بنابراین انتظار میرود دولت به همه جوانب این موضوع توجه کند؛ چراکه قطعی برق علاوه بر اینکه خسارات اقتصادی به مردم، واحدهای تولیدی و بخشهای مختلف وارد میکند، موجب ایجاد نارضایتی اجتماعی میشود.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید