آخرین اخبار

چرا آتش‌بس در غزه یک پیروزی بزرگ برای حماس است + صوت


حسین آجرلو، مدیرگروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بین‌المللی ابرار معاصر

توافق آتش‌بس در غزه میان رژیم صهیونیستی و حماس در روزهای پایانی هفته گذشته، پس از ماه‌ها میانجی‌گری سه کشور قطر، مصر و ایالات متحده اعلام شد. این توافق به عنوان فرصتی برای پایان دادن به جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی پس از ۱۵ ماه جنگ در غزه، آزادی اسرای فلسطینی و اسرائیلی، عقب‌نشینی اشغالگران صهیونیست از غزه و آغاز خدمات و کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه محسوب می‌شود که از روز یکشنبه 30 دی، به طور رسمی با اجرای مرحله اول و تبادل بخشی از اسرا بین طرفین آغاز شد.

در این راستا حسین آجرلو، مدیرگروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بین‌المللی ابرار معاصر و کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت‌وگو با ایکنا به تحلیل توافق آتش‌بس در غزه و عملیاتی شدن آن پرداخت و گفت: برقراری آتش‌بس در نوار غزه و پایان جنگ میان رژیم صهیونیستی و فلسطینیان، اتفاقی بود که بعد از هفت اکتبر با تلاش‌های بسیار، محقق شد. همانطور که وزیر امور خارجه قطر اعلام کرد اسرائیل، توافقی را پذیرفت که 13 ماه پیش ارائه شده بود. لذا با وجود پیگیری این اتفاق اما رژیم صهیونیستی هربار وارد سطح گسترده‌تری از عملیات می‌شد. 


بیشتر بخوانید: 


وی با اشاره به جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در 15 ماه جنگ در غزه، ادامه داد: رژیم صهیونیستی در این دوره، اسرای خود را در غزه کشت، تعداد بسیاری از نیروهای خود را از دست داد و از سوی دیگر وجهه بین‌المللی اسرائیل نیز به شدت آسیب‌ دید. پیش از جنگ در غزه، اسرائیل همواره سعی می‌کرد تا در عرصه بین‌المللی به وجهه خود مشروعیت دهد اما پس از جنگ غزه، این مشروعیت ساختگی، غیرعقلانی  و جنگ‌طلبی صهیونیست‌ها، آشکار و برجسته شد. 

آتش‌بس؛ پیروزی بزرگ و پرهزینه برای مقاومت

آجرلو با تأکید بر اینکه صهیونیست‌ها تمام توان و قدرت خود را در یک جنگ فرسایشی علیه حماس به‌کار گرفتند، گفت: به نظر می‌رسد اینت آتش‌بس درستی سخنان رهبر شهید حزب‌‌الله، سیدحسن نصرالله، را اثبات کرد که گفت اسرائیل صرفا از طریق آتش‌بس می‌تواند اسرای خود را آزاد کند، نه از طریق زور و جنگ و آنها قادر به از بین بردن حماس و مقاومت نیستند. لذا از این جهت، آتش‌بس، یک پیروزی بزرگ برای حماس است؛ هرچند به دلیل شهادت بسیاری از افراد بی‌گناه و ترور رهبران مقاومت، پیروزی پرهزینه‌ای بود.

کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: توافق آتش‌بس نشان داد، رژیم صهیونیستی در رسیدن به سه هدف اصلی خود از جنگ غزه ناکام ماند؛ نابودی توان رزمی حماس، آزادسازی اسرای اسرائیلی و کنترل سیاسی بر نوار غزه. 

ایران؛ حامی جدی گروه‌های مقاومت

مدیر گروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بین‌المللی ابرار معاصر با تأکید بر اینکه ایران تنها حامی یا به عبارت بهتر حامی جدی گروه‌های مقاومت است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی موفقیت‌آمیزی را طی دو عملیات وعده صادق 1 و 2 در بحبوحه جنگ غزه علیه رژیم صهیونیستی انجام داد و نشان داد که یک قدرت و بازیگر بزرگ منطقه‌ای است. درگیری‌ها و کنترل درگیری‌ها در سطح منطقه و جلوگیری از ناامنی‌ها در سطح منطقه، مسئولیت جمهوری اسلامی ایران است و باید آن را همواره در نظر داشته باشیم.  

وی با تأکید بر وساطت‌های بین‌المللی برای اینکه جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ گسترده‌تر با رژیم صهیونیستی نشود، افزود: اگر این میانجی‌گری‌ها در عملیات‌های وعده صادق 1 و 2 نبود شاید حجم درگیری‌ها و عملیات‌ها بیشتر می‌شد.

ثبات قدم ایران در پیگیری مسئله فلسطین

آجرلو به مسئولیت بین‌المللی جمهوری اسلامی در پیگری حقوق مردم فلسطین در حوزه دیپلماتیک اشاره و ابراز کرد: شاید یکی از مهم‌ترین کشورهایی که به صورت فعالانه در موضوع فلسطین در حوزه دیپلماسی فعالیت می‌کرد، ایران بود. به نظر می‌رسد برخی از اظهارنظرهای فرافکنانه رسانه‌های غربی و برخی از داخل‌نشینان درباره ایران و غزه تحلیل‌های سطحی است و باید مقداری عمیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم. بالاخره جنگ است و درگیری وجود دارد. بخشی از  جنگ، نظامی است و بخش دیگر جنگ‌ها در دنیای جدید، ترکیبی است و با توجه به تمام تحولات منطقه و درگیری‌ها اما ایران در بحث محور مقاومت ثابت‌قدم بود و توان خود را در ایستادگی و پایداری محور مقاومت به نمایش گذاشت هرچند هزینه‌های قابل توجهی چون شهادت بسیاری از فرماندهان نظامی کشور را نیز در این زمینه متحمل شد. به نظر می‌رسد در آینده، دستاوردهای این جنگ برای ایران بیشتر آشکار خواهد شد. 

وی درباره عملیاتی شدن مراحل سه‌گانه آتش‌بس در غزه، اظهار کرد: عملیاتی شدن مفاد آتش‌بس به متغیرهای مختلفی بستگی دارد اما آنچه از زوایای مختلف به نظر می‌رسد این است که شاید آتش‌بس با نقض‌های مکرر رژیم صهیونیستی همراه شود. عملاً علت نقض‌های مکرر این است که رژیم صهیونیستی خود را در این آتش‌بس یک بازیگر شکست‌خورده می‌داند اما نهایتا آنچه اتفاق می‌افتد این است که وضعیت غزه به پیش از هفتم اکتبر باز می‌گردد هرچند این مسئله برای صهیونیست‌ها مشکل است اما مجبور هستند با این واقعیت به مرور زمان کنار بیایند.  

آجرلو در پایان تأکید کرد: به نظر می‌آید مراحل آتش‌بس با فراز و فرودهایی عملیاتی شود چراکه توافق آتش‌بس بحث یک‌روزه نبود بلکه ساعت‌ها بر روی آن فکر و گفت‌وگو شده و ضامنین این آتش‌بس نیز تلاش‌هایی برای اجرای آن انجام خواهند داد. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا