چرا عمره دوباره به تأخیر افتاد؟
درحالی که قرار بود از بامداد چهارشنبه ۱۳ دیماه پروازهای عمره آغاز شود، اما این پروازها انجام نشد و اعزام زائران به عمره بار دیگر به تعویق افتاد. هنوز زمان قطعی برای اعزام زائران ایرانی به عمره مشخص نشده است.
به گزارش ایسنا، حضور زائران ایرانی در عمره از سال ۱۳۹۴ متوقف شده بود، پس از رایزنیها و توافقهای ایران و عربستان قرار شد، اعزام ایرانیها به عمره از سال ۱۴۰۲ ازسرگرفته شود. سازمان حج و زیارت نخستین زمان آغاز عملیات پروازی عمره را ۲۸ آذرماه ۱۴۰۲ اعلام کرده بود، که با توجه به هزینه این سفر، که از حدود ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومان تعیین شده بود، کاروانها برای این تاریخ تکمیل نشد و سازمان حج و زیارت پروازهای عمره را به ۱۳ دیماه ۱۴۰۲ موکول کرد.
قرار بود گروهی از زائران بامداد ۱۳ دیماه از مبدأ تهران به عربستان اعزام شوند، که شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی میگوید بلیت آنها نیز صادر شده بود، اما آن پرواز بامدادی و دیگر پروازهای عمره در روز ۱۳ دیماه انجام نشده و هنوز زمانی برای برقراری این پروازها و اعزام زائران ایرانی به عمره مشخص نشده است.
سخنگوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایرانی (هما) ـ در توضیحاتی که به رسانهها داده، این موضوع را متوجه عربستان دانسته که مجوز پروازهای ایران را هنوز صادر نکرده است. حسام قربانعلی گفته است: «بر این اساس همه پروازها به مقصد عربستان به حالت تعلیق درآمده است. برای انجام پروازها به سرزمین وحی باید مجوز ورود از سوی سازمان هواپیمایی کشوری عربستان صادر میشد که همچنان منتظر دریافت آن هستیم.»
در ادامه توضیحات سخنگوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایرانی (هما) به رسانهها نیز آمده است که «صدور مجوز فرآیندهای قانونی و تشریفات خاصی دارد، که کشور عربستان در حال پیگیری است، وزارت امور خارجه و سازمان هواپیمایی کشوری ایران و ریاست هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حال پیگیری موضوع هستند که به محض دریافت این مجوز، ناوگان هما در فرودگاه حضرت امام (ره) و ترمینال سلام این آمادگی را دارد که فرآیند مسافرگیری را انجام دهد.»
محمدمهدی اسماعیلی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ نیز درباره دلیل تعویق پروازهای عمره در حیاط دولت گفته است: «رئیس سازمان حج و زیارت به من هم دیشب خبر داد و امروز هم وزیر راه در سفر ترکیه بود و امکان مذاکره نداشتیم ولی پیگیری میکنیم تا حل شود. مسأله یک اختلاف فنی بین دو سازمان و شرکت هواپیمایی است که باید حل شود و علیالقاعده نباید موضوعی جدی باشد.»
پروازهای عمره درحالی به تعویق افتاد، که روز گذشته (سهشنبه ۱۲ دیماه) گروهی از عوامل خدماتی عمره در فرودگاه امام خمینی (ره) ساعتها معطل انجام این پرواز بودند و در نهایت از فرودگاه تهران خارج شدند.
طبق اعلام قبلی سازمان حج و زیارت قرار بود تا پایان امسال نزدیک به ۶۲ هزار زائر از سوی سه شرکت هواپیمایی ایرانی و از ۱۰ ایستگاه پروازی به عربستان منتقل شوند، که طبق روال باید تشریفات اداری برای دریافت مجوز پرواز هواپیماهای این سه شرکت به عربستان، به شکل مجزا انجام میشد، که به گفته برخی عوامل خدماتی زیارتی، این اقدام احتمالا صورت نگرفته است. هرچند مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی اظهار کرده است: «مجوز یادشده یک مجوز کلی برای ورود هواپیماهای ایرانی است و علاوهبر ایران ایر، مشمول هواپیماهای شرکت «معراج» نیز خواهد شد.»
پرسش این است چرا در چنین شرایطی، پیشبینیهای لازم درباره پروازهای عمره، پیش از تعیین و اعلام زمان قطعی و انتقال عوامل خدماتی و زائران به فرودگاه صورت نگرفته بود؟ که سخنگوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایرانی (هما) در اینباره چنین پاسخی داده است: «همه هماهنگیهای لازم صورت گرفته بود و همکاران ما در حال پیگیری موضوع هستند، این کار تشریفات خاص و فرآیندهای تخصصی دارد. هرآنچه مربوط به سازمان هواپیمایی کشوری و هما بوده، پیشبینیهای لازم انجام شده و فرآیندها طی شده بود، پیچیدگیهایی در تعاملات اداری و تهعدات طرفین است که باید رفع شود.»
انتهای پیام