ارتباطات و فن آوری اطلاعات

چسباندن سطوح در شرایط مرطوب با فناوری بومی



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، یک شرکت دانش‌بنیان با هدف تدوین دانش فنی و تجاری‌سازی مواد شیمیایی و پلیمری مورد نیاز صنایع نفت، گاز، و صنعت خودروسازی در سال ۱۳۹۸ تاسیس شده است. قاسم کسائیان، مدیرعامل این شرکت پیشرو در معرفی آن گفت: ما در سه زمینه چسب‌ها و رزین‌های پلی اورتانی مورد مصرف در صنایع خودروسازی، افزودنی‌ها و کاتالیست‌های صنایع نفت، پتروشیمی، حفاری و تحقیق و توسعه در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت داریم.

وی ادامه داد: نتیجه این فعالیت‌ها در سه سال گذشته بومی‌سازی چند سطح (گرید) چسب، مواد اولیه فوم، افزودنی‌های سیمان حفاری و همچنین اجرای پروژه‌های تدوین دانش فنی در زمینه کاتالیست و کامپوزیت‌های پلیمری بوده‌ است.

به گفته او، چسب ﭘﻠﻰ اورﺗﺎن ﺗﮏ ﺟﺰئی HSP-AD-۱۱۰P از محصولات دانش‌بنیان این شرکت است که در حضور رطوبت کاملا ﺧﺸﮏ ﺷﺪه و ﺑﺎ اﯾﺠﺎد ﺳﺎﺧﺘﺎر ﮐﺮﯾﺴﺘﺎﻟﻰ و ﻣﺴﺘﺤﮑﻢ ﺑﺎﻋﺚ ﭼﺴﺒﯿﺪن ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻰ‌شود. کسائیان در خصوص کاربست این محصول خاطرنشان کرد: اﯾﻦ ﮔﺮﯾﺪ ﭼﺴﺐ در ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻣﺨﺘﻠف از ﺟﻤﻠﻪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﮐﺸﺘﻰ و ﻗﺎﯾﻖ ﺳﺎزی، ﭼﻮب، ساختمانی، ساندویچ پنل و تشک‌سازی کاربرد دارد و چسب بدون حلال عمل می‌کند.

وی ظرفیت اسمی تولید این محصول را ۹۰۰ تن در سال عنوان کرد و گفت: ظرفیت واقعی شرکت بیشتر از ظرفیت اسمی بوده و تا روزی ۸ تن چسب امکان تولید داریم.

این فعال فناور با بیان اینکه قیمت محصول بومی‌سازی شده در شرکت حکمت صنعت پیشرو تقریبا ۳۰ تا ۴۰ درصد کمتر از نمونه مشابه خارجی است، تصریح کرد: ما تنها در سال ۱۴۰۲، سه میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی داشته‌ایم و این عدد برای سه تا چهار سال گذشته به ۵ میلیون دلار هم می‌رسد.

کسائیان در پایان خاطرنشان کرد: با تولید و بومی‌سازی چسب پلی اوراتان تک جزئی، حدود ۴۵ نفر به طور مستقیم در این مجموعه دانش‌بنیان مشغول به کار شده‌اند.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا