آخرین اخبار

کاهش ارزبری با تولید گوشت قرمز



سالانه ۹۰۰ تا ۹۵۰ هزار تن گوشت قرمز در کشورمان تولید می‌شود و با واردات حدود ۱۰۰هزارتن گوشت قرمز به طور متوسط نیاز مصرف‌کنندگان به طور کامل تامین می‌شود. با این حال اما با توجه به نوسانات گسترده بازار گوشت قرمز طی چند سال اخیر به تبع کشتار دام‌های مولد در کشورمان، شاهد افزایش واردات گوشت قرمز تنظیم بازاری بوده‌ایم.
کارشناسان صنعت غذاومسئولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند افزایش واردات گوشت قرمز به کنترل قیمت این محصول پروتئینی کمک نکرده و به محلی برای رانت و دلالی عده‌ای خاص تبدیل شده است. از این رو وزارت جهاد کشاورزی به دنبال آن است تا با افزایش تولید گوشت قرمز در کشور از ارزبری گسترده واردات گوشت قرمز بکاهد تا سهم محصول وارداتی در بازار کمتر شود. غلامرضا نوری‌قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی چندی پیش با تاکید بر حمایت از تولید داخلی و کاهش واردات، گفته بود که برای حمایت از دامداران، واردات گوشت تنها در حدی انجام می‌شود که نیاز به تأمین ذخایر استراتژیک کشور وجود داشته باشد؛ بنابراین اولویت با خرید محصولات از تولیدکنندگان داخلی است و واردات به حداقل خواهد رسید.وی افزود: بی‌توجهی به دامداری‌های کوچک، روستایی و سنتی موجب شده تا ۲۰ درصد گوشت مصرفی داخل وارداتی باشد؛بنابراین این رویه باید اصلاح شود. از سوی دیگر برای این امر وزارت جهاد کشاورزی طی روزهای اخیر خرید تضمینی ۱۰هزار راس دام سنگین در کشور را آغاز کرده است تا بتواند این حجم گوشت قرمز را وارد بازار کند.
ابراهیم حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی در این‌خصوص اظهار کرد: شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید دام سنگین از محل دامداری‌ها اقدام و در مرحله نخست ۱۰هزار دام خریداری می‌شود.وی تصریح کرد: این طرح در راستای حمایت از تولیدکنندگان اجرا می‌شود؛ چراکه دامداران از انباشت دام سنگین پروار و نبود تقاضای خرید گلایه دارند و همچنین از این محل گوشت استراتژیک مورد نیاز کشور نیز تامین خواهد شد.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: مجوز خرید تضمینی از سوی وزارت جهاد کشاوری برای شرکت پشتیبانی امور دام صادر شده است.به گفته دامداران، عده‌ای در بدنه وزارت جهاد کشاورزی هستند که دوست دارند بازار را با واردات کنترل کنند که آن هم نمی‌شود، این در حالی است که براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، تولید دام سنگین نسبت به سال گذشته حدود ۲ درصد رشد داشته است.
   
روند کاهش قیمت دام زنده ادامه دارد
همچنین باتوجه به افزایش تولید دام سبک در کشور، شاهد کاهش محسوس قیمت دام زنده در بازارهای سراسر کشور هستیم؛ به طوری که منصور پوریان، رئیس شورای تامین‌کنندگان دام در این‌خصوص گفت: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت کنونی دام سبک ۶۴ میلیون راس و دام سنگین بیش از هفت میلیون راس است.
پوریان با بیان این‌که جمعیت دام گوسفندی روبه رشد است، گفت: با زایش‌های فعلی، بخشی از دام‌های سنگین‌شده باید خارج شود تا با خروج دام از دامداری‌ها، جا برای دام‌های تازه متولدشده باشد. براین اساس در بخش گوساله موافقت بر خرید حمایتی شده اما در بخش گوسفند این اتفاق نیفتاده است. وی از کاهش چشمگیر قیمت دام زنده خبر داد و گفت: قیمت کنونی هرکیلو دام زنده در تهران به‌دلیل کاهش تقاضا و نبود بازار ۲۵۰ هزارتومان است که براین اساس قیمت دام در تهران نسبت به دیگر استان‌های تولیدکننده ۵۰۰۰ تومان بالاتر است.
پوریان با بیان این‌که حجم زیادی دام در دامداری مانده است، گفت: لاشه داخل توان رقابت با گوشت خارجی را ندارد چراکه گوشت با ارز ۲۸هزار و پانصد وارد و در اختیار مجموعه‌ای قرار می‌گیرد و اثر آن را در بازار نمی‌بینیم. 
البته وزیر جهاد کشاورزی چند روز پیش گفت: به دلیل نوسانات تولید دام در کشور کاهش یافته و اکنون ۲۰درصد مصرف از محل واردات تامین می‌شود که ۷ درصد با ارز ترجیحی و ۱۳ درصد با ارز توافقی وارد می‌شود.
نوری قزلجه ادامه داد: رفع انحصار، از برنامه‌های جدید وزارت جهاد کشاورزی است. همچنین کاهش هزینه‌های تولید دنبال می‌شود، با هر گونه فسادی برخورد خواهد شد و به دنبال حذف واردات گوشت قرمز هستیم ولی در کوتاه‌مدت برای تامین نیاز بازار نمی‌توان واردات گوشت قرمز را متوقف کرد.
سخنان وزیر جهاد کشاورزی با توجه به ظرفیت‌های کشور نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی برای تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور انجام شده، البته ممکن است در کوتاه‌مدت رخ ندهد اما می‌توان در میان‌مدت و بلندمدت کشوررا از واردات گوشت قرمز بی‌نیاز کرد.



منبع خبر: جام جم آنلاین

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا