کشاورزی و دامپروری

کاهش ۹ درصدی کشتار دام در دی ماه



کاهش ۹ درصدی کشتار دام در دی ماه

به گزارش خبرنگار مهر، گوشت یکی از اقلام تأمین کننده پروتئین مورد نیاز انسان است. و سفید در کنار سایر اقلام پروتئینی مانند تخم مرغ جز کالاهای اساسی در سبد معیشت خانوار است که امسال افزایش قیمت زیادی داشت. نهادهای متولی با واردات تلاش دارند تا تعادل در بازار کالاهای اساسی از جمله گوشت برقرار باشد. واردات گوشت گرم و منجمد ی و گوساله در مقاطع مختلف پیگیری شده و در حال حاضر هر کیلو گرم گوشت منجمد گوساله عرضه شده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ۳۰۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

وزن گوشت قرمز عرضه‌شده انواع دام‌های ذبح‌شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی ۱۴۰۲ در مجموع ۳۳.۵۱۰ تن گزارش شده که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.

بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با ۱۸.۲۲۶ تن، ۵۴.۴ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه‌شده را به خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با ۱۱.۸۸۱ تن، بز و بزغاله با ۲.۲۶۶ تن و سایر انواع دام با ۱.۱۳۷ تن به‌ترتیب ۳۵.۴ درصد، ۶.۸ درصد و ۳.۴ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه‌شده را به خود اختصاص داده‌اند.

مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ نشان‌دهنده کاهش ۱۸ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور است. مقدار تولید گوشت در دی ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ۲۹ درصد، برای بز و بزغاله ۱۹ درصد، برای گاو و گوساله ۱۲ درصد و برای گاومیش و بچه‌گاومیش ۱۴ درصد کاهش و برای شتر و بچه‌شتر ۹۳ درصد افزایش داشته است.

همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (آذر) در حدود ۹ درصد کاهش داشته است.

گفتنی است؛ تعداد کشتار دام در صنایع نیز تأثیر داشته زیرا بخشی از چرم مورد نیاز از داخل و پوست و به ویژه سنگین تأمین می‌شود. کاهش کشتار سبب شد تا امسال بخشی از چرم مورد نیاز از طریق واردات از ترکیه انجام شود.



منبع :مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا