کدام کالاها بیشترین تورم را در آبان ماه داشتند؟ | تورم ۵۹ درصدی این گروه از خوراکی ها
به گزارش همشهری آنلاین، مرکز آمار ایران تازهترین گزارش تورم را در آبانماه منتشر کرد.این اطلاعات نشان میدهد درشرایطی که آهنگ تورم در شهریورماه کند شده بود در مهرماه و اکنون در آبانماه روند تورم بار دیگر صعودی شده است. درواقع در شهریورماه امسال نرخ تورم ماهانه بعد از ماهها به کمتر از ۲درصد نزول کرده بوده و به ۱.۷درصد رسیده بود. این نزول امیدواری را برای تداوم روند نزولی قیمتها بیشتر کرده بود اما این روند فقط یکماه دوام داشت و بار دیگر نرخ تورم ماهانه در مهرماه به ۲.۷درصد و در آبانماه به ۲.۸درصد رسید.
طبق دادههای موجود نرخ تورم ماهانه از فروردین ۱۴۰۲تاکنون فقط ۲بار یکی دربهمن ۱۴۰۲و یکبار هم در شهریور امسال به زیر سطح ۲درصد نزول کرده و در بقیه موارد بالاتر از ۲درصد بوده است.
اطلاعات مرکز آمار ایران همچنین نشان میدهد که نرخ تورم نقطه به نقطه هم درآبانماه امسال برای دومینماه متوالی شیب صعودی داشته و به ۳۲.۵درصد رسیده است که نزدیک به یک درصد بالاتر از مهرماه و ۱.۳درصد بالاتر از تورم شهریورماه است.
کدام کالاها بیشترین تورم را داشتند؟
آنطورکه آمارها نشان میدهد بیشترین نرخ تورم در آبانماه مربوط به مسکن، آب، برق و گاز بوده است. طبق اطلاعات مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه به نقطه در این محصولات در آبانماه به ۳۹درصد رسیده که بالاترین میزان تورم در میان همه کالاها و خدمات است. برخی از کالاهای متفرقه که در دستهبندیهای مرکز آمار بخش جداگانهای برای آن درنظر گرفته نمیشود نیز از آبان پارسال تاکنون ۳۸.۸درصد رشد کرده است.
یکی دیگر از گروههایی که در یک سال گذشته بیشترین افزایش قیمت را داشته، بخش آموزش است که سطح عمومی قیمتها ۳۴.۴درصد رشد کرده است.تورم نقطه به نقطه گروه هتل و روستوران نیز در حدود ۲۹.۷درصد بوده است.
کمترین نرخ تورم را از آبان پارسال تاکنون گروه دخانیات داشته که جمعا محصولات این گروه با تورم ۲۳.۹درصدی مواجه شده است.
تورم ۵۹درصدی سبزیجات و حبوبات
طبق اطلاعات مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه خوراکیها و آشامیدنیها در آبانماه امسال در مقایسه با آبان سال گذشته ۲۹.۳ درصد بوده است. با این حال نرخ تورم برخی محصولات این گروه بسیار بیشتر از تورم کل این گروه است.
نکته قابل توجه رشد تورم ماهانه گروه سبزیجات و حبوبات در آبانماه است که به عدد ۱۳.۴درصد رسیده و منجر شده است نرخ تورم نقطه به نقطه این محصولات در آبانماه به ۵۹.۳درصد برسد.
این بالاترین نرخ تورم در میان کالاهای خوراکی است که هزینههای زیادی را به مصرفکنندگان تحمیل کرده است.
بعد از سبزیجات و حبوبات، میوه و خشکبار در رده دوم قرار گرفته است و طبق آمارهای موجود نرخ تورم میوه و خشکبار در آبانماه به ۳۷.۶درصد رسیده است.
در آبانماه امسال همچنین محصولاتی مانند شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرنی با تورم ۳۱.۸درصد در مقایسه با آبان پارسال مواجه شدهاند که منجر شده این گروه از نظر رشد قیمت در رتبه سوم در کالاهای خوراکی قرار بگیرد.
کمترین نرخ تورم در گروه کالاهای خوراکی و آشامیدنی مربوط به روغن است که نسبت به آبان سال قبل ۷.۶درصد افزایش نشان میدهد.
منبع خبر: همشهری آنلاین
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید