آخرین اخبار

کشاورزان ایرانی با ۱۲۵ میلیون تن تولید کشاورزی در خط مقدم حفاظت از امنیت غذایی کشور



به گزارش برنا، شاهپور علایی‌مقدم در نشست هماهنگی صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی افزود: به رغم حدود ۲۵ میلیارد دلار ارزش صادرات و واردات در بخش کشاورزی و واردات ۱۶ میلیون تن نهاده، اما صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی، اتحادیه‌ها و تشکل‌ها نقشی چندانی در آن ندارند.

وی اظهار داشت: ۴۳ صندوق استانی و محصولی و تخصصی با 3.7 هزار میلیارد تومان سرمایه و ۸۷۰۰ تشکل کشاورزی فعال هستند که می‌توانند در واردات و صادرات نهاده‌ها و محصولات مورد نیاز کشور مانند گوشت قرمز وارد شوند و اگر ظرفیت اضافی ایجاد شد می‌توان سراغ سایر سرمایه‌گذاران رفت.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهادکشاورزی در همین حال بر ایجاد سازوکار ورود این صندوق‌ها، اتحادیه‌ها و تشکل‌های کشاورزی در چرخه صادرات و واردات توسط معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد.

وی گفت: صندوق‌ها، اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش کشاورزی مکلفند که واردات ۱۶ میلیون تن نهاده کشاورزی را که بار مالی آن ۱۴ میلیارد دلار است، برعهده بگیرند و خود را برای فرآیند آماده کنند.

علایی‌مقدم اضافه کرد: کشاورزی را باید از سر مزرعه تا سر سفره با کمک صندوق‌های حمایت از بخش کشاورزی، اتحادیه‌ها و تشکل‌ها دنبال کرد و مهمترین حلقه‌های درآمدزا و خلق ثروت در بخش تولید، حلقه پس از تولید است.

وی بر کشاورزی مراقبتی در ایران به علت وجود مخاطرات بالا تاکید و اذعان کرد: تغییرات اقلیمی، گرم شدن زمین، کاهش بارش، محدودیت منابع تجدیدپذیر و افزایش دی‌اکسیدکربن و تاثیر آن بر عملیات فتوسنتز گیاهان، کشاورزی در ایران را با ریسک و سختی زیادی روبرو کرده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: از کشاورزی نباید راحت عبور کرد، زیرا سنگر تامین غذایی مردم کشور است و هر کشوری که در بخش کشاورزی توفیق داشته باشد، قدرتمند است.

وی تصریح کرد: از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور، تنها ۱۵ درصد آن سطح سبز است و با این وجود کشاورزان، محققان و مروجان در سنگر کشاورزی خوب فعالیت می‌کنند و امروز توانسته‌ایم ۱۲۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی را تولید کنیم.

علایی‌مقدم سرانه امنیت غذایی هر ایرانی را ۱۳۰۰ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این دستاورد مرهون زحمات کشاورزان، محققان و مدیریت اراضی و تولیدات کشاورزی است.

وی درباره قوانین در حوزه کشاورزی تصریح کرد: ما قوانین زیادی در بخش کشاورزی داریم به ویژه قانون برنامه‌های توسعه‌ای کشور، اما تحقق اهداف آن نیاز به اعتبارات دارد و سازمان برنامه و بودجه کشور باید اعتبارات مورد نیاز را تامین کند.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا