کشاورزی؛ ستون امنیت غذایی و توسعه پایدار کشور
معاون توسعه و منابع وزارت جهاد کشاورزی، شاهپور علایی مقدم، در یازدهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی با تاکید بر اهمیت کشاورزی در امنیت غذایی و اقتصاد کشور، گفت: «بخش کشاورزی با وجود تمام چالشها، همچنان ۲۰ درصد اشتغال و ۸۰ درصد امنیت غذایی کشور را تأمین میکند و بهعنوان مردمیترین بخش اقتصاد ایران، نقش مهمی در توسعه پایدار دارد.»
وی با اشاره به اهمیت بهرهوری در منابع کشاورزی، افزود: برای دستیابی به امنیت غذایی و توسعه پایدار، باید راندمان در بخش کشاورزی افزایش یابد. علاوه بر شعار ‘آب مایع حیات است’، باید به خاک بهعنوان بستر حیات توجه ویژه داشت و با استفاده از دانش و فناوریهای نوین، بهرهوری را به حداکثر رساند.
علایی مقدم به دستاوردهای کشاورزی ایران در چهار دهه گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: «تولیدات کشاورزی از ۴۰ میلیون تن در ابتدای انقلاب، امروز به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است. این افزایش تولید، علیرغم محدودیتهای منابع آبی، تغییرات اقلیمی و کاهش بارشها، حاصل تلاش کشاورزان، محققان و مروجان کشاورزی بوده است.»
وی با بیان نگرانیهایی از روند بیابانزایی و فرونشست زمین در کشور، خاطرنشان کرد: «در ابتدای انقلاب تنها ۱۴ دشت بیابانی در کشور وجود داشت، اما این عدد امروز به بیش از ۲۰ دشت رسیده است. این موضوع نیازمند توجه ویژه و اقدام جدی برای تغییر روشهای سنتی کشاورزی به شیوههای مدرن و پایدار است.»
ادامه دارد…
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید