آخرین اخبار

۱۰ میلیارد دلار حجم واردات کوله بری و لنجی



به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با حضور فرود عسگری مدیرعامل گمرک ایران برگزار شد.

عسگری با اشاره به تناسب تجارت خارجی با گرکات کشور گفت: مجموع تجارت خارجی کشور ۱۲۰ میلیارد دلار است و حدود ۱۲۰ گمرک فعال در کشور داریم بطوریکه می‌توان گفت در تمام استان‌ها اداره گمرکات فعال است.

وی ادامه داد: ۸۳ منطقه ویژه اقتصادی در کشور وجود دارد که در ۳۱ منطقه آن گمرک مستقر است. از ۱۸ منطقه ازاد اقتصادی در ۷ منطقه حضور داریم و ۳۱ گمرک ملوانی و ۴ گمرک کوله بری داریم که حجم واردات از طریق ملوانی و کوله بری تا ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

عسگری بیان داشت: در قانون رفع موانع تولید ظرفیت‌های خوبی دیده شده است در این قانون چند تکلیف برای ما و سازمان ملی استاندارد دیده شده که یکی از آنها بحث حداقل تضمین‌ها برای ترانزیت کالا از مبادی ورود کشور به انبار‌های اختصاصی است.

وی افزود: از ظرفیت قانون گمرکی حداکثر استفاده را خواهیم کرد که یکی بحث ترخیص با ضمانت نامه بانکی است که اگر فعالان اقتصادی بتوانند عضو فعالان برگزیده اقتصادی شوند در هر زمان که کالا را به گمرک اظهار کنند می‌توانند به مدت یک سال با ضمانت نامه بانکی کالا را ترخیص کنند و سقف ورود موقت را ما افزایش داده ایم و به ۹۰ درصد رسانده ایم، لذا این تسهیلات را در حوزه گمرک قرار داده ایم. وی بیان داشت: در زمینه ارزش گذاری کالا هم مخرج کسر را عدد مرکز مبادله طلا و ارز قرار دادیم.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: بیش از ۷۰ درصد ارزش کالا از سندیکا‌ها و انجمن‌ها دریافت می‌کنیم و بصورت راسا تولید ارزش نمی‌کنیم. وی افزود: هیچ سخت گیری در حوزه ارزش گذاری وجود ندارد و اگر لازم باشد بازنگری صورت می‌گیرد. رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: ما عضو اتحادیه اوراسیا هستیم لذا هر تصمیمی که در قالب تسهیلات در مورد کاهش تعرفه‌ها در خصوص کشور‌های مقابل اتخاذ می‌شود توسط سازمان توسعه تجارت به ما اعلام می‌شود. وی افزود: ورود پوشاک ممنوع است. عسگری بیان داشت: ۳۱ گمرک ملوانی داریم که ۱۷ گمرک آن در بوشهر است بنابراین غیر از گمرکات رسمی باید به آن داران هم خدمات ارائه دهیم که اینها هم مطالبه دارند که فهرست کالا‌های ممنوعه وارداتی در اختیارشان قرار گیرد تا این کالا‌ها توسط آنها وارد شود. وی بیان داشت: اگر قرار باشد کالا‌هایی که تاجر وارد می‌کند آنها نیز وارد کنند برای آنها جاذبه‌ای ندارد بنابراین هر فهرستی که ما واردات آن را منع می‌کنیم وارد سبد وارداتی لنج دار‌ها می‌شود و کالا‌هایی مانند قطعات لوازم خانگی و … که توسط تاجر قابل ثبت سفارش نیست، لنج داران وارد می‌کنند، چون زورشان می‌رسد. وی گفت: این مساله را باید وزارت صمت حل کند البته ثبت آماری می‌کند و ما هم تلاش کرده ایم آنها را وارد نظم و نسخ کنیم.

وی بیان داشت: کالایی که توسط لنج داران وارد می‌شود در مسیر تخلیه می‌شود، چون امکان نظارت کامل در مسیر نیست و لذا بخش کمی به گمرک می‌رسد و از کانال گمرک عبور می‌کند ضمن اینکه به ما از جایی دستور داده اند به به هر لنج ۷۰ تن بدهید و گمرکی بگیرید البته ثبت آماری می‌شود و اظهار نامه هم دریافت می‌شود. البته مصوبه‌ای در این مورد و در خصوص انضباط دهی واردات به دولت ارائه شده که امیدواریم مسایل را حل کند.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا