۱۳۶ هزار هکتار از اراضی اصفهان زیرکشت محصولات پاییزه میرود
پیمان فیروزنیا در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال آب رودخانه زایندهرود در زمان مناسب بازخواهد شد، انتظار داریم سطح زیر کشت پاییزه استان اصفهان نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشته باشد و عملکرد مطلوبتری را در تولید محصولات شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته آب برای کشت پاییزه در اواخر بهمن ماه تأمین میشد، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که عملکرد کشتهای تأخیری حداقل ۲۰ درصد نسبت به شرایط نرمال کشت افت میکند.
سطح زیرکشت گندم آبی در استان اصفهان افزایش مییابد
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: در برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای استان اصفهان در سال زراعی (۱۴۰۲- ۱۴۰۳) سطح کشت ۴۳ هزار هکتار گندم آبی ابلاغ شده است که با توجه به شرایط بازگشایی بهنگام آب زایندهرود در سال جاری ما پیشبینی افزایش سطح زیر کشت را نسبت به سال گذشته داشتیم و از وزارتخانه درخواست کردیم که برنامه کشت آبی استان افزایش پیدا کند.
فیروزنیا با بیان اینکه در سال زراعی کنونی انتظار داریم بین ۶۰ هزار تا ۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اصفهان زیر کشت گندم آبی برود، افزود: همچنین کشت گندم دیم در سطح ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستانهای غرب استان برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به اینکه برای کشت گندم پاییزه در سال زراعی کنونی نزدیک به پنج هزار تن انواع بذر از ۱۵ رقم مناسب برای شرایط آب و هوایی مختلف اعم از مناطق شور معتدل سرد و شرایط ویژه تأمین شده است، گفت: انواع کود شیمیایی شامل فسفاته، پتاسه و ازته به میزان کافی برای انجام کشت تأمین شده و در حال توزیع است.
به گفته مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، بذور تأمین شده یارانهدار است و با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان استان قرار میگیرد.
پیشبینی کشت جو در سطح ۵۰ هزار هکتار
وی ادامه داد: امسال کشت جو آبی و دیم در سطح ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان برنامهریزی و برای این منظور ۶ هزار تُن بذر از ۱۲ رقم تأمین و توزیع شده و در حال کشت است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص کشت دانه روغنی کلزا نیز گفت: با توجه به وابستگی شدید کشور به تأمین روغن نباتی، روی کشت کلزا سرمایه گذاری خوبی شده است.
کشت کلزا در سطح ۲۰۰ هکتار انجام شد
فیروزنیا افزود: بهرغم شرایط دشوار کشت این محصول در استان اصفهان، مهر امسال در سطح بیش از ۲۰۰ هکتار از اراضی کشت بهنگام این محصول با استفاده از ارقام مناسب انجام شد که امید است با مدیریت مناسب نتایج خوبی در برداشت محصول داشته باشیم.
وی همچنین به کشت گیاه مقاوم به خشکی گلرنگ در استان اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: کشت این دانه روغنی در سالهای گذشته در اصفهان توسعه یافته زیرا گیاه دانه و گلبرگهای آن منبع درآمد خوبی برای کشاورزان محسوب میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه سال زراعی گذشته چهار هزار تُن گلرنگ تضمینی از کشاورزان استان خریداری شد و همچنان ادامه دارد، اظهار داشت: برآورد ما تولید هفت تا هشت هزار تُن محصول گلرنگ بوده و با توجه به اینکه امسال نیز آب بهنگام باز خواهد شد، برای کشت این محصول در سطح چهار هزار هکتار برنامه ریزی شده است.
فیروزنیا با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از اراضی کشاورزی استان اصفهان وابسته به تأمین آب شبکه زایندهرود است، خاطرنشان کرد: در صورت نهایی شدن تصمیمگیریها، احتمالاً آب رودخانه از نیمه آبان برای کشت پاییزه باز شود.
وی ابراز داشت: در کنار کشت پاییزه استان، سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با توجه به پیشبینی بارشهای مناسب امسال، برای مزارع تکثیر بذر برنامهریزی کرده است که ارقام جدید و متنوعی از بذور کشاورزی را برای سال آینده با همکاری شرکتهای پیمانکار تأمین کنیم.
به گزارش مهر، مساحت اراضی کشاورزی استان اصفهان به ۵۶۹ هزار هکتار میرسد و مجموع اراضی زراعی استان ۴۸۶ هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث بارندگی حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد.