🔸 آموزش خوشنویسی با خودکار
زیبانویسی و خط خوش همواره خوشایند همه ما بوده و افراد بسیاری دوست دارند آموزش خوشنویسی با خودکار را فراگیرند. باید گفت که زیبا نوشتن تنها یک صفت ارثی نیست؛ بلکه میتوان با تکرار و تمرین آن را فراگرفت. خطاطی و خوشنویسی با خودکار از شاخههای آموزش خطاطی است و در تمام فرهنگها زیبا نوشتن و خوشنویسی وجود دارد؛ ولی در سرزمینهای مشرقزمین آموزش هنر خوشنویسی اهمیت بیشتری دارد. امروزه باوجود اینترنت و تکنولوژیهای ارتباطی مختلف علاوه بر آموزش در محل انواع هنرها و ازجمله خوشنویسی، امکان آموزش آنلاین در تمام زمینهها وجود دارد.
ابزار لازم برای زیبانویسی با خودکار
اگر شما نیز از علاقهمندان به آموزش خوشنویسی با خودکار هستید ابتدا باید با ابزار آن آشنا باشید. احتمالاً خواهید گفت که برای این کار تنها به یک خودکار و کاغذ نیاز دارید. بله درست است؛ اما خودکاری که برای آموزش خطاطی با خودکار استفاده میشود باید ویژگیهای مشخصی داشته باشد. ویژگیهای یک خودکار مناسب برای آموزش هنر خوشنویسی با خودکار عبارتاند از:
- خودکار باید روان باشد و بهراحتی و نرمی روی کاغذ حرکت کند.
- لوله خودکار نباید بیش از اندازه باریک یا ضخیم باشد.
- برای افراد مبتدی بهتر است از خودکارهایی با ساچمه یک میلیمتری استفاده کرد.
- خودکار مناسب برای خوشنویسی نباید جوهر پس دهد.
- افراد مبتدی برای آموزش خوشنویسی با خودکار نباید از رواننویس استفاده کنند.
ابزار دیگر برای آموزش خوشنویسی با خودکار، کاغذ و دفتر است که باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- دفتر مناسب برای خوشنویسی با خودکار یک دفتر معمولی است. کاغذها و دفتر گلاسه برای خوشنویسی با خودکار مناسب نبوده و از آنها برای خوشنویسی با مرکب و قلم استفاده میشود.
- برخی فراگیران از دفترهای دو خط که برای آموزش زبان استفاده میشود استفاده میکنند تا برای نوشتن، اندازه تمام حروف مشابه و دقیق باشد.
دورههای مختلفی برای آموزش خوشنویسی با مرکب و خودکار وجود دارد که به دو صورت آموزش در محل و آموزش آنلاین ارائه میشوند. علاقهمندان میتوانند بر اساس شرایط خود یکی از انواع دورهها را انتخاب کنند. مجموعه کلاستور پلتفرم مناسبی است که اساتید و مدرسان رشتههای مختلف میتوانند اطلاعیههای مربوط به دورههای آموزشی خود را در آن ثبت کنند. بهاینترتیب علاقهمندان و افرادی که به دنبال فراگیری هر نوع آموزشی هستند میتوانند با جستجو در کلاستور از دورههای آموزشی گوناگون مطلع شوند.
اصول آموزش خوشنویسی با خودکار
برای آموزش خوشنویسی با خودکار باید با اصول و قواعد آن آشنا بوده و آنها را اجرا کنید. این اصول عبارتاند از:
- استواری حروف: حروف باید استوار و محکم نوشته شوند.
- قانون ترکیب: روش چینش، فاصله حروف، کلمات و روش قرارگیری آنها در کنار هم قانون ترکیب نام دارد.
- پیوستگی و انحنا: تمرین مستمر روی پیوستگی و انحنای حروف بسیار مهم است و موجب میشود حرکات دست روان و یکدست شوند.
- خط کرسی: جایگاه دقیق کلمات و حروف توسط خط کرسی مشخص میشود. بعضی حروف بر روی خط زمینه، برخی زیر خط و برخی دیگر در بین خط زمینه نوشته میشوند.
- دایرهها: برخی حروف مدور هستند و باید اندازه و عمق آنها بر اساس اصول دقیق و مشخصی که آموزش داده میشود نوشته شوند.
- زاویه دست و خودکار: یکی دیگر از فنون مهم در آموزش خوشنویسی با خودکار گرفتن راحت آن و در زاویه صحیح است و نباید هیچ فشاری بر خودکار وارد شود.
باید گفت که زیبانویسی و آموزش هنر خوشنویسی برای تمام افراد لازم است و میتوان با چند جلسه آموزش و تمرین مستمر خطی زیبا و خوانا داشته باشیم. با مراجعه به پلتفرم کلاستور میتوانید درباره دورههای آموزشی متعددی که در این زمینه وجود دارد اطلاعات لازم را کسب کرده و در دوره متناسب با شرایط خود شرکت کنید.
تحریر زیبانویسی با خودکار
برای شروع آموزش خوشنویسی با خودکار بعد از آشنایی با اصول و قواعد و دفتر و خودکار مناسب، به سراغ آموزش نوشتن و اصول تحریری میرویم. برای زیبا شدن تحریر شما باید در هر جمله یا هر سطر یک کلمه بهصورت کشیده نوشته شود. رعایت سطح و شیب حروف کشیده نیز بسیار اهمیت دارد. در ادامه به برخی قواعد تحریر میپردازیم:
- جایگاه حروف «ر، ز، ژ» در خط زمینه به اتصال آن به حرف قبلی بستگی دارد.
- حرف «الف» باید همیشه اندکی بالاتر از خط زمینه نوشته شود؛ مخصوصاً وقتیکه بعد از حروف «ر، ز، ژ د» قرار گیرد.
- در آموزش خطاطی اتصالها به حالت منحنی هستند و باید با حرکات نرم و بدون شکستگی نوشته شوند.
- در آموزش هنر خوشنویسی نقطهها کاملاً جدا از یکدیگر ولی با فاصله کم تحریر میشوند.
- در الفبای فارسی 32 حرف وجود دارد و با حذف حروف تکراری 18 حرف باقی میماند که در سه گروه کشیده، خورد و مدور تقسیم میشوند.
- حروف کشیده شامل «ب، ف، ک» هستند که روی خط زمینه کشیده میشوند.
- حروف خورد شامل «الف، د، ر، ط، و، ه» هستند که انتهای آنها روی حروف زمینه قرار میگیرد.
- حروف مدور شامل «ح، س، ص، ع، ق، ل، ن، ی» هستند که قسمتی از آنها روی خط زمینه و قسمت دیگر بهصورت نیمدایره زیر خط زمینه قرار میگیرند. توجه داشته باشید که حرف «م» در هیچکدام از این سه گروه قرار ندارد.
مدرسان و اساتید از شهرهای مختلف میتوانند آگهیهای مربوط به آموزش در محل و آموزش آنلاین دورههای مختلف و ازجمله آموزش خوشنویسی با خودکار را بهصورت رایگان در کلاستور ثبت کنند. این حرکت خلاقانه برای اطلاعرسانی نقش مهمی در فرهنگسازی و کمک به پیشرفت اهداف آموزشی جامعه دارد.
دسترسی به آموزش های حرفه ای خطاطی با کلاستور
خوشنویسی هنری بسیار زیبا و دلپذیر است که میتواند بر روحیه انسان نیز تأثیر خوبی داشته باشد. به دلیل استفاده روزمره همه ما از خودکار، میتوان گفت آموزش خوشنویسی با خودکار برای تمام افراد لازم است. خوشنویسی با خودکار را میتوان زیرمجموعه آموزش خطاطی دانست که شباهتهایی با یکدیگر دارند.
در آموزش هنر خوشنویسی با خودکار باید اصول اولیه مانند نوع خودکار و کاغذ را رعایت کرد. توجه به نوع حروف که شامل حروف خورد، کشیده و مدور هستند نیز از دیگر اصول آموزشی است. رعایت قانون ترکیب، استواری، خط کرسی و… از دیگر مواردی هستند که در دورههای آموزشی خوشنویسی با خودکار به آنها پرداخته میشود.
در کلاستور مجموعه عظیمی از آگهی آموزشهای مختلف توسط اساتید و مدرسان کارآزموده وجود دارد که علاقهمندان میتوانند بر اساس علاقهمندی و شرایط خود رشته و آموزش موردنظر خود را جستجو کرده و آن را دنبال کنند.
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید