تحقق ۹۳ درصدی اهداف اشتغال خانگی در دولت سیزدهم
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تحقق ۹۳ درصد هدفگذاری ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی در دولت سیزدهم خبر داد.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر اشتغال خانگی سهم بسزایی در تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورهای توسعه یافته داشته و از ارزش افزوده بالایی برخوردار است. برابر آمارها ۲۳ درصد کل مشاغل در کشورهای فوق صنعتی را کسب و کارهای خانگی تشکیل میدهند و در کشور ما نیز چند سالی است توسعه و تقویت بستر اشتغال خانگی در دستور کار قرار گرفته است.
طبق آمارها در طول دو سال گذشته و از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار شغل در حوزه اشتغال خانگی ایجاد شده و حمایت از متقاضیان کسب و کارهای خانگی و فراهم کردن بستر فروش و عرضه محصولات خانگی به عنوان یکی از برنامههای وزارت کار در حوزه ایجاد اشتغال مدنظر قرار گرفته است.
در دولت سیزدهم در راستای توسعه مشاغل خانگی گامهای مؤثر و بسزایی برداشته شده است که از جمله آنها میتوان به تسهیلگری در صدور مجوزها، افزایش سهم تسهیلات بانکی و رشد صعودی اشتغال ایجادی اشاره کرد.هدفگذاری وزارت کار برای امسال ایجاد ۱۵۰ هزار شغل خانگی است که ۱۵ درصد از کل بازار ایجاد یک میلیون فرصت شغلی تا پایان سال را شامل میشود. این رقم در سال گذشته ۱۰۳ هزار شغل خانگی بود و معادل ۱۰ درصد یک میلیون فرصت شغلی محقق شد.
خوشبختانه در دولت سیزدهم در راستای توسعه مشاغل خانگی گامهای مؤثر و بسزایی برداشته شده است که از جمله آنها میتوان به تسهیلگری در صدور مجوزها، افزایش سهم تسهیلات بانکی و رشد صعودی اشتغال ایجادی اشاره کرد.
در همین راستا آزیتا همتیان ـ رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی از ایجاد ۱۴۰ هزار فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: طی این دوره بیش از ۹۳ درصد کل هدفگذاری انجام گرفته برای امسال محقق شده است. این آمارها طبق گزارشی است که مستقیم از سامانه وزارت کار دریافت میشود و با اطلاعات سامانه ملی رصد اشتغال متفاوت است. درواقع آخرین خروجی از روند اشتغال، ثبت استانها و تسهیلاتدهی بانکهاست که در سامانه وزارت کار به ثبت میرسد و آخرین مراحل فنی سامانه مشاغل خانگی در حال انجام است و بهزودی به سامانه ملی رصد اشتغال متصل میشود.
وی با اشاره به راهاندازی تعاونیهای تأمین نیاز مشاغل خانگی تاکید کرد: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۲۰ تعاونی تأمین نیاز مشاغل خانگی استانی تأسیس شده و در ۱۱ استان دیگر نیز تأسیس و راهاندازی این تعاونیها در دست پیگیری است. در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، تأسیس اتحادیه کشوری تعاونیهای تأمین نیاز مشاغل خانگی مصوب شده و این اتحادیه برای اولین بار ایجاد خواهد شد.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی همچنین با توجه به ضرورت حمایت از فضای کسب و کارهای خانگی به ویژه تامین بازار فروش محصولات مشاغل خانگی، از رایزنی با برخی اپلیکیشنها به منظور فراهم شدن امکان بازاریابی و فروش و عرضه محصولات خانگی خبر داد.
در همین زمینه هادی ابوی – فعال تعاونی در گفتوگو با ایسنا، با تشریح مزایا و ویژگیهای تشکیل تعاونیهای مشاغل خانگی میگوید: یکی از بخشهایی که میتواند اهداف اشتغال دولت را محقق کند، بخش تعاون است و تعاونیها به دلیل پایین بودن هزینه بهترین بستر برای اشتغالزایی به شمار میروند زیرا ایجاد کسب و کار در قالب تعاونی، سرمایهگذاری و بودجه بالایی نمیخواهد.
او با بیان اینکه بیشترین میزان فرصت شغلی توسط تشکلهای تعاونی ایجاد میشود، میگوید: در بخش تعاون علاوه بر تنوع فعالیتهای کارآفرینی، آمار اشتغال نسبت به سایر بنگاهها بالاتر است.
ابوی از دوام و پایداری اشتغال در بخش تعاون به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای تعاونیها نام برد و از فارغ التحصیلان، کارجویان و زنان دعوت کرد که در قالب تعاونی به راهاندازی و توسعه کسب و کار خانگی خود بپردازند.
به گفته این فعال تعاونی، توسعه مشاغل خاگی از طریق بنگاههای تعاونی در کاهش هزینههای جانبی نیز موثر است و افراد در بستر تعاونیها آسانتر میتوانند محصولات خانگی خود را به فروش برسانند.
سال گذشته مبلغ ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد اشتغال خانگی در بودجه ۱۴۰۱ اختصاص پیدا کرد که امسال این مبلغ با رشد ۳۳ درصدی به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و بانک مرکزی در نیمه دوم سال ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز به منظور توسعه و تقویت مشاغل خانگی در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار داد و کل اعتبار مشاغل خانگی به ۵ همت رسید.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درصدد است تا با ایجاد سکوهای فروش مجازی محصولات خانگی و بازارسازی مشاغل خانگی گام بزرگی در جهت حمایت از صاحبان مشاغل خانگی بردارد.
به گزارش ایسنا، از نگاه کارشناسان مشاغل خانگی نقطه شروع مناسبی برای راهاندازی یک کسب و کار به ویژه برای جوانان جویای کار و فارغ التحصیلان به شمار میرود چراکه با کمترین هزینه و بیشترین ارزش افزوده میتوان اشتغال خانگی را تجربه کرد و به درآمد رسید.
انتهای پیام